-
Aantal items
546 -
Registratiedatum
-
Laatst bezocht
Persoonlijke informatie
-
Woonplaats / Regio
Noord Limburg
Recente bezoekers van dit profiel
1901 profielweergaven
-
Helemaal met @Roland eens. Geen zorgen maken over dat bloeden, we zijn in de wijngaard nog volop met de wintersnoei bezig. Later deze maand en april gaan we afleggen, dan worden de overtollige scheuten weggesnoeid en dan laten de druivelaars wel "(flink) een traantje" . Dat is onoverkomelijk, afleggen/ buigen kan pas als de sapstroom op gang is en de scheuten van vorig jaar soepel zijn geworden.
-
Appelboom verliest steeds alle appeltjes
Bertus reageerde op Adriana Koetluk's topic in Fruit en noten
@Adriana Koetluk minitrees zijn te koop bij minitree.nl. Ze zijn pittig geprijsd, zeker in cadeauverpakking ... als kale wortel valt mee. -
Appelboom verliest steeds alle appeltjes
Bertus reageerde op Adriana Koetluk's topic in Fruit en noten
Of een minitree bijplaatsen, desnoods in een pot. Een minitree bloeit meestal al in het eerste jaar. Ik heb voor kruisbestuiving enkele minitrees staan waaronder een Red Summer (géén Summer Red = geen mini) deze geeft lekkere appels. -
Alhoewel ... de vijgen en de bladeren lijken exact op die van mijn Rouge de Bordeaux waar ik momenteel elke dag van oogst.
-
@Gallox zoals anderen al aangaven zijn jouw vijgen nog niet rijp. Mijn ervaring met Rouge de Bordeaux is dat ze ongeveer een week voor ze plukrijp zijn ze vrij plotseling flink gaan zwellen Van @Kevins Moestuin heb ik geleerd om met een naald in de hals van een vijg te prikken. Als er (vrijwel) geen wit sap meer komt zijn vijgen rijp. Zie bijgevoegde foto's. Foto 1 met een onrijpe en een zwellende vijg. Foto 2: bijna rijpe vijg Foto 3: nog enkele dagen zwellen/rijpen. Overigens, de rouge de bordeaux is veel kleiner dan een brown turkey.
-
Gisteren heb ik mijn oogst (2 peren) van de 'rode zuilpeer' binnengehaald. Een peer lag los in het zakje wat als bescherming tegen kauwen diende Van rood is nauwelijks sprake, hooguit een vage licht rode waas. Misschien dat 'perenkenners' wat meer kunnen zeggen op basis van de bijgevoegde foto's. De smaak is prima, het vruchtvlees is vast, minder sappig dan conference.
-
Dank voor de reacties, de plant is ook enorm groot en gaat vandaag nog in de compostbak. @Mellie 'n paar jaar geleden had ik ook een pattisson die 'verstopt' had onder bladeren 😅. Edit: eerder had ik zaad bij Vreeken gekocht en krijg je wat op het zakje staat. Maar ... één zakje zaden incl handling en versturen kost 'goudgeld' ... bij de Lidl-gok sta je met lege handen.
-
Elk jaar heb ik een paar courgette- en patissonplanten in mijn tuin staan. Dit jaar heb ik patissonzaad bij Lidl gekocht, de vruchten zien er echter totaal anders uit dan eerdere jaren. Eentje die wat verstopt lag lijkt eerder op een kleine pompoen, zie foto's. Heb ik van de vrienden van Lidl wel patissonzaad gekregen? Eerdere jaren
-
Hoogstwaarschijnlijk valse meeldauw, daar valt nu weinig meer aan te doen. Komt vooral door het wisselende weer en hoge luchtvochtigheid. Zie verder: https://wijnbouwweetjes.com/meeldauw-en-valse-meeldauw-op-druiven-in-de-wijngaard/
-
Op internet verder gezocht op "peer met haaks steeltje" en kwam uit bij de peer Jowil/Dolacomi. De beschrijving klopt wel. De Dolacomi is een kruising tussen de Doyenné du Comice en de Laxton's Superb. De Laxton's is weer een kruising tussen Williams Bon Chrétien en Beurré Superfin. En dan ben ik weer helemaal terug bij eerste reactie van @tielse flipje. Ik ben echt benieuwd wat het wordt in het najaar. Beide peren heb ik (zoals bij mijn leipeer) in een zakje gedaan om te voorkomen dat kauwen er met de buit vandoor gaan. Het is overigens een zeer compact groeiende kolomboom/minitree.
-
Dankje. ik meld me weer in de oogsttijd.
-
Even dit topic wakker maken. Ongeveer 3 jaar geleden heb ik een 'rode zuilpeer' in mijn tuin geplant. Het compacte boompje doet het prima, is ca 1,50 meter hoog, bloeit elk jaar goed en zorgt voor succesvolle bestuiving van mijn nashipeer. Voorheen had ik nauwelijk opbrengst aan de nashipeer. Dit jaar zijn na de bloei voor het eerst 2 peertjes blijven hangen aan het boompje. De vorm van beide peertjes is wel opvallend (sowieso anders dan op het plaatje) ... het steeltje staat zowat haaks op de peer. Of en hoe rood de peren worden moet nog blijken. Heeft iemand herkenning aan het haakse steeltje?
-
@Frans is het misschien hagelschade? We hebben nogal extreem weer gehad zeker hier in het zuiden. Bij googlen op hagelschade bij druiven kwam ik deze website tegen ... https://www.wijnkennis.be/oenologie/hagel-en-de-nefaste-gevolgen-ervan-in-de-wijngaard#:~:text=Vóór de bloei zijn de,de oogst gered kunnen worden.
-
Dit is geen lamsteligheid want dan zijn de steeltjes 'lam' (slap of verdroogd en bruin). Lijkt idd op suzuki maar daar is het nog (te?) vroeg voor bij druiven. Overigens ... @Frans het gebruik van zakjes (gebruik ik ook) moet je zo lang mogelijk uitstellen .. je creëert een microklimaat waardoor gemakkelijk schimmelvorming en/of verbranding optreedt.
-
Als je met mineralen uit balans ligt is dan is het lastig corrigeren, enerzijds omdat analyseren wat de status in de bodem is niet eenvoudig is en anderzijds omdat mineralen mekaar beïnvloeden. Calcium beïnvloedt bv de opname van Magnesium. Bij druiven wordt magnesium ook via de bladeren opgenomen daarom wordt in de druiventeelt magnesiumsulfaat (als 0,5%-tige oplossing) ook als bladvoeding toegepast. Heb je al druiven aan de druivelaar gehad ... hoe is dat gegaan? Magnesium tekort leidt tot lamsteligheid (soort 'aderverkalking') waardoor de trossen onvoldoende voeding krijgen en deels verdrogen en vatbaarder zijn voor schimmels. Overigens zien de bladeren er afgezien van de verkleuring wel goed uit.
Over moestuin forum
Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.