Jump to content

Ellen

Members
 • Posts

  102
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

 1. Ik kom toch nog even terug op dit topic. Mijn courgette planten doen het ook dit jaar namelijk weer fantastisch. De planten heb ik weer half april buiten gezet en half mei hadden we hier de eerste courgettes. Wat ik afgelopen voorjaar probeerde duidelijk te maken was dat ik de zaai tijden van de verpakking heb aangehouden en dat daar dus niks mis mee is, ze zetten daar echt niet op dat je de zaden te vroeg moet zaaien. De eerst twee ronden courgettes die ik heb gezaaid doen het het best. De courgette planten die ik als laatst heb gezaaid doen het in vergelijking met de andere planten slecht, maar ook nog best heel goed. Ik ben benieuwd hoe het met de andere courgette planten gaat die ook zogezegd 'te vroeg' zijn gezaaid.
 2. Maar wie zegt dat planten (courgettes) die je vroeg voorzaait (die van mij zijn overgens gezaaid volgens de aanwijzingen op de achterzijde van het zakje) zwakke planten zijn? Ik vind dat echt onzin. Als je ze maar goed verzorgt, niet te hard laat groeien dus op tijd koel zet is er niks aan de hand. Deze planten hebben dus precies gekregen wat ze nodig hebben. Ik vind het echt vreemd dat je ze met te vroeg geboren baby's vergelijkt (ik snap je vergelijking wel, maar ik niet bij een courgette). De planten van tnauta zien er goed, geen lange stelen, gewoon gezonde compacte sterke planten.
 3. Dat je door vroeger te zaaien sneller last krijgt van (valse) meeldauw is onzin, daar heb ik namelijk nooit last van (even afkloppen ). De courgette Black beauty kun je vroeg zaaien, daar heb je dus ook vroeg vruchten van. Ik heb de afgelopen jaren al in mei de eerste courgettes kunnen oogsten, maar we hadden de afgelopen twee jaar ook wel erg mooi weer in het voorjaar. Verder zaai ik mijn courgettes in drie etappes, de eerste eind februari begin maart (Black beauty) de tweede eind maart (elite) en de derde heb ik afgelopen week gezaaid (gele courgettes). Ik trek de eerste planten er ook al in augustus weer uit, dan is de plant op, hij maakt dan alleen nog maar mini corgettes. Wij hebben een grote volkstuin en veel dieren die courgettes eten vandaar dat ik lekker veel planten kan zetten
 4. Bij mij beginnen er ook bloemknoppen in de courgette te komen, helemaal niet erg. Naar mijn mening heb je ze ook niet te vroeg gezaaid (ik zaai ze al jaren vanaf eind februari). Het wordt wel tijd dat je ze gaat afharden, elke dag even buiten zetten. Mijn courgettes gaan komend weekend de volle grond in, de weersverwachting voor de lange termijn ziet er goed uit. Mocht er nog een nachtvorst komen en ze staan buiten moeten ze wel beschermd worden.
 5. Als je de voortgang in je tuin op een blog weergeeft, kunt je je vragen op het forum zetten. Ik ben zelf meer een lezer dan iemand die veel post op het forum en ik vind het heel erg leuk om jullie moestuin seizoen te volgen, maar ik vind ook dat er vaak veel tussenstaat wat mij niet interresseert en dan scroll ik hele pagina's door om weer een stukje over de betreffende tuin te vinden. Zoals ik het nu op mijn blog heb staan lees ik nooit een stukje van iemand twee keer en ik hoef ook niet de reacties op de blogjes te lezen (als ik daarvoor kies). Maar als ik er even goed over nadenk denk ik wel dat je minder input krijgt. Voor een beginnende tuinier is het natuurlijk wel heel fijn om het allemaal op een forum bij elkaar te hebben.
 6. Je kunt misschien beter een eigen blog nemen en dan een verwijzing/link daarvan onder je naam, zoals ik dat heb. Ik vind dat in ieder geval veel makkelijker dan het moestuin seizoen hier op het forum bijhouden. Alle andere blogs die ik interressant vind komen bij mijn in de kantlijn van mijn blog terecht. Elke keer als er een nieuwe post is op die blogs komt dat blog bovenaan te staan en kan ik zien dat er weer een nieuw bericht is gepost.
 7. Wij hebben 4 Wyandotte kippen en een haan en nog 8 krielkippen en twee haantjes.
 8. Ik heb er nog niet over nagedacht, ik denk dat in de kas, met stro erover, wel een goed idee is.
 9. Ellen

  Salie

  Oh, dan is die van mij er waarschijnlijk elke keer al uitgetrokken voordat hij weer aan de groei is
 10. Dit jaar zijn mijn knolsederijen goed gelukt. Ze zijn groter dan sinaasappels! Ik heb er in totaal 8 van dit formaat. Dit seizoen had ik een beetje een baal seizoen, weinig zin om in de tuin bezig te zijn, moestuinmoe noem ik het maar. We hebben er zelfs over nagedacht om te stoppen, maar dat doen we toch maar niet. Onze vriezers zitten wel prop vol, er past echt niks meer bij. De courgettes hebben het erg goed gedaan (maar dat doen ze altijd wel), ook hadden we veel peultjes en sperciebonen. Komkommers deden het goed en ook de tomaten in de kas. Ook hadden we overvloedig veel bietjes en andijvie. Eigenlijk had ik geen tegenvallers op de aalbessen na, die had ik in het voorjaar verplaatst en na het droge voorjaar vielen alle bessen er af voordat ze rijp waren. Nu zijn we bezig om de tuin weer klaar te maken voor het nieuwe seizoen.
 11. Ellen

  Salie

  Bij mij gaat de salie altijd dood in de winter, Ik heb er stekken van genomen en deze zet ik in de winter vorstvrij weg en dan heb ik volgend seizoen gewoon weer nieuwe salieplanten.
 12. Je hebt toch wel kool, rucola is een koolsoort. Ik doe de vlinderbloemige voor de koolgewassen, vlinderbloemigen geven stikstof af en die kunnen de koolgewassen goed gebruiken. Bij mij komen de vlinderbloemige na de bladgewassen.
×
×
 • Create New...