Jump to content

Forum indeling en moestuin seizoen


LucV
 Share

Recommended Posts

Nieuwe opzet moestuin seizoen

Om de leesbaarheid te vergroten heeft de rubriek 'moestuin seizoen' een nieuwe opzet gekregen. We merken dat het nu lastig is om iemand zijn moestuin seizoen bij te houden. Door de vele reacties verdwijnen de updates met foto’s na enkele uren al naar de achtergrond. Dat is zonde, want juist de updates maken het volgen van iemand zijn seizoen zo leuk.

 

In de nieuwe opzet heeft ieder lid een eigen seizoenspagina om updates bij te houden. Deze seizoenspagina is doorlopend, dus vanaf nu, 2012 tot ----.

Per update kan een nieuw bericht worden aangemaakt waarna anderen daar op kunnen reageren (mochten ze dat willen). Alle reacties op die update blijven daardoor bij de bijbehorende update staan terwijl de update zelf centraal blijft staan.

 

De nieuwe seizoensopzet is vanaf nu hier te vinden: https://www.moestuinforum.nl/blog/

Een pagina hoort er zo uit te zien:

foto-293811332442162.jpg

 

Hoe werkt het

Het antwoord is simpel: hetzelfde als nu. Via nieuw bericht plaats je een nieuwe update. Via antwoord plaats je een reactie op een update van jezelf of van iemand anders.

2 veranderingen: Je moet per update een nieuw bericht plaatsen, maar dat wijst zich vanzelf.

Ook kan je een titel en beschrijving (bijv hoeveel vierkante meter) van je seizoen instellen. Deze titel en beschrijving komen dan boven je eigen pagina's te staan. Instellen kan via https://www.moestuinforum.nl/ucp.php?i=blog&mode=ucp_blog_title_description.

 

De updates van seizoen 2012 kunnen niet automatisch overgezet worden. Aan eenieder de keuze om zijn/haar reeds geplaatste updates chronologisch (elke update eigen bericht) in de nieuwe opzet in te geven of dat je vanaf nu gewoon verder wilt gaan in de nieuwe opzet. De voorkeur gaat wat mij betreft uit naar het eerste

 

Over een maand (22 april 2012) zal de oude moestuin seizoen rubriek in het archief verdwijnen. We denken dat we hiermee weer een goede stap te hebben gezet om de moestuinseizoen weer goed leesbaar te maken. Opmerkingen en suggesties mogen via pm/email ingestuurd worden.

 

Nieuwe opzet en indeling rubrieken

Ook hebben we een aantal nieuwe rubrieken toegevoegd. De belangrijkste nieuwe rubrieken zijn “bodem en bemesting” en “ziekten,plagen en gebreken”. Met deze rubrieken is er in de Groeten, Fruit en Kruiden (GFK) rubrieken meer ruimte om over GFK te discussiëren.

 

We hebben, om het geheel overzichtelijk te houden, ook op een andere manier gecategoriseerd. Het is misschien even wennen maar het voordeel daarvan is dat je een categorie kunt 'verbergen', als je er geen interesse in hebt (via het icoontje rechtsboven bij elke categorie). We zullen het in ieder geval even aankijken of dit naar wens is en of er wat af moet.

 

De praktijk moet uitwijzen hoe de nieuwe rubrieken en de indeling zal werken. We horen graag suggesties en verbeteringen via pm/email. De komende weken zullen we berichten die nog in de oude rubrieken staan (bijvoorbeeld over bemesting) gaan verplaatsen naar de corresponderende nieuwe rubrieken.

 

Overig

-De sociale media buttons staan op een ander plekje, onderaan bij het bericht.

-De foto upload mod is ongewijzigd en staat nog op het lijstje

-Nieuwe suggesties?

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Ja via die link kom ik inderdaad op mijn seizoen terug....alle foto's moeten opnieuw opgeladen???

en in het Forumoverzicht zie ik het nergens bij staan.....dus moet dat steeds via die blog link of kijk ik niet goed

 

ook als ik "toon eigen berichten " kies....zou die (geedee's in 2012 enz. ook weer bovenaan moeten staan....maar daar zie ik m niet.....of zit ik al vastgeroest in het oude denkpatroon?

Link to comment
Share on other sites

Nee volgensmij komen ze inderdaad niet bij 'toon je eigen berichten' te staan. Het is een geïntegreerd maar toch gedeeltelijk afgezonderd geheel maar ik denk toch dat het beter is dan dat het nu is.

 

De link in het forum overzicht moet ik nog vervangen. Dan zal ik na het weekend doen

Link to comment
Share on other sites

..alle foto's moeten opnieuw opgeladen???

 

Nee Geedee dat hoeft niet. Je kunt je 'oude' berichten met de edit-knop openen, dan kopieer je de hele bende (inclusief de verwijzingen naar de foto's ) en dat plak je dan in je nieuwe update.

 

Ik heb mijn seizoen binnen 10 minuten 'overgezet'. Gaat als een speer!

Veuvecouderc

De weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/

Link to comment
Share on other sites

Met de extra aanwijzing van Veuvecouderc is het me gelukt en ben druk bezig. Oogt allemaal wel wat anders (laatste update staat nu bovenaan ipv achteraan) maar dat is gewoon wennen denk ik.

 

Persoonlijk vond ik het heel handig om 2 tabbladen Moestuinforum te openen in de browser en dan in het ene tabblad (oude topic moestuinseizoen) de text (+fotooz) te selecteren (kopieren) en dan in het andere tabblad (nieuwe opzet moestuinseizoen - update) de text te plakken in het gewenste update-item.

Vond ik lekker overzichtelijk terwijl ik bezig was, weinig heen- en weer geblader.

Link to comment
Share on other sites

Dit mag niet ontbreken in je moestuin:

Image Image Image Image Image

Mijn ervaringen:

 

Samengevat: prima verbetering, voorkomt verwatering door enthousiaste off-topic reageerders. Daar is op zich mis mee, maar maakt de post slecht leesbaar voor anderen.

 

Overzetten gaat -via twee aparte browser vensters- inderdaad vrij makkelijk.

Het is wel handig om in je oude post vanaf bovenaf (de oudste) te kopieren.

Sortering in de nieuwe wordt dan andersom (de nieuwste eerst/bovenaan). Dat is wel zo handig.

 

Kopieren gaat, na kiezen voor edit van de betreffende reply- gemakkelijk met Ctrl-A (selecteer alles), en daarna Ctrl-C (kopieer). Alles wordt dan gekopieerd, ook de links naar de eerder ge-uploade foto's.

Daarna een nieuw bericht in het nieuwe blog maken; Ctrl-V (plakken) en even een titel invoeren. Bevestigen, en op naar de volgende.

 

Bij andermans blog zie ik ook de knop nieuw bericht. Even getest: dat levert een nieuw bericht in mijn blog op, niet in het andermans blog.

 

- Hoe merk ik (anders dan onderaan in de blog-post: "1 reactie") als blog eigenaar dat iemand gereageerd heeft? Dit om -indien gewenst- een terug-reactie te kunnen geven.

[Edit]: Dit is in te stellen in je profiel. Onderste regel: "Moestuin Seizoen" (met dank aan LucV en Jorieke)

 

- Ik volg een aantal seizoens-updates. Voorheen kwamen nieuwe replies vanzelf bij mijn ongelezen berichten. Kan ik nu/straks gaan zien dat er een nieuw bericht is, anders dan via het bewust kiezen voor de bloglijst (blog)?

[Edit]: Als je een blog topic opent (via "Lees meer"), zie je echt helemaal onderaan, in het groen: "Abonneer op deze update"

Edited by Guest

1120183653         2022_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Dus als ik het zo lees, maak ik een nieuw seizoen aan, kop-plak al de berichten die in mijn oude 'seizoen'topic staan behalve de reacties?

Je maakt geen nieuw seizoen aan, je eigen blog is er al, maar is nog leeg:

blog, en daar "Mijn moestuin Seizoen"

 

En het is aan jou om sommige reacties ook over te zetten.

1120183653         2022_teeltlijst (.xlsx)

 

 

Link to comment
Share on other sites

Je gaat naar www.moestuinforum.nl/blog. Daar klik je links op 'nieuw bericht' en je maakt daar voortaan je berichten die je nu in je normale moestuinseizoen plaatste.

Je kunt daar ook al je berichten heen plakken die je nu nog in dat oude topic hebt staan. Maar je kunt ook opnieuw beginnen.

Link to comment
Share on other sites

Tis gelukt, maar ik snap niet waar ik het terug vind als ik op het forum kom, dan zie ik het nergens staan,

of moet ik dan eerst naar dit topic om de link aan te klikken

Wel jammer dat je niet meer alle foto's direkt ziet als je een topic aanklikt, bij een lange update en daaronder foto's zal de helft de foto's niet meer bekijken

Schrijffouten onder voorbehoud

Link to comment
Share on other sites

Ja dat zag ik ook....moet je op lees meer klikken( niet meer meer dan 3 foto's in 1 keer plaatsen .....Straks zie je het wel staan als je terug op het forum komt....moest nog aangepast....komt nog

 

Nu is het wel zo dat wanneer iemand op jouw bericht reageert, je meteen links kunt klikken op die persoon zijn blog....is misschien makkelijk met verwijzingen....hoewel als iets achteraan in dat blog staat, je sneller bent met een linkje

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...