Jump to content

aalterse-willy

Members
 • Posts

  3,282
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by aalterse-willy

 1. Ik denk dat uitgraven nog het beste kan zijn. De wortels vrij maken en afzagen of afsteken. Dan ben je ineens ook van de kluit vanaf. De kluit er uit halen als de stam afgezaagd is word vrij moeilijk en vraagt even veel werk.
 2. Dit seizoen al twee planten verloren aan de mieren. Ze maken hun nest tussen de wortels, daardoor verzwakken de planten en de harde wind doet dan de rest wel. De stammetjes breken af en het plantje is goed voor de composthoop.
 3. Na veel stormen te hebben doorstaan heb ik dit jaar toch het dak moeten vernieuwen. Gelukkig is er me een jonge man komen helpen. De ramen waren kapot en die heb ik niet meer vervangen, zal de deuren wel wat open zetten als het te warm word. Heeft toch 8 jaar dienst gedaan zonder kosten en nu heb ik mijn overschot gebruikt om het dak te herstellen.
 4. Het deksel van een koffiedoos is juist gepast voor een rond P9 potje.
 5. Dat is eens een goede raad. Dan heb ik teveel bemest? Vorig jaar nochtans niets! Terug verse in de kas. Misschien wel goed voor een recordpoging maar als ze giftig zijn niet denk ik.😉
 6. Dit jaar eens zaden gekocht bij Van Der Wal. Trage levering en zéér slechte opkomst. Wortel en witte ui, pillenzaad, ongeveer 5%. Koolsoorten iets beter, ongeveer de helft.
 7. Alle acht courgettes zijn weg. Wij zijn tevreden.
 8. Wat ik teveel heb gaat naar familie, buren en vrienden. De rest leg ik op de afsluiting voor wie ze maar wil mee nemen.
 9. Natuurlijk is er afwatering voorzien, anders wordt de grond slijk en daar groeit niet veel in.😅
 10. Een plastiek vat van 200 liter middendoor zagen en wieltjes er onder plaatsen. Kan op verschillende hoogtes gezaagd worden.
 11. Laulierboompje gekregen, moest het wel in grotere kuip planten. Bij het lossen van de aanhanger mijn rug bezeerd dus nu rusten en afzien.
 12. Hier heb ik weer zulke grote paddenstoelen, bollen in de tuin en andere, gewonere, in de serre. Vooral in de serre is dat één probleem. Het mycelium is zodanig dat de tomaten bijna niet kunnen groeien. Ik had nochtans heel wat mycelium weg gevoerd, de grond zag er grijs van. Weet iemand raad?
 13. Ben toch wat beter nu, kan al weer redelijk bukken. Naar omhoog kijken lukt maar voor een paar seconden. Mijn serre is een rommeltje.
 14. Mijn tuin is niet meer wat die ooit was, jammer genoeg. Nu heb ik enorme paddenstoelen in de serre rond een tomaat en buiten pompoenachtige aan de rabarber. Eetbaar of niet? Ik ken er niks van.
 15. Mijn kas is nu goed vijf jaar oud en doet het nog prima. Alleen wat verzakkingen omdat ik eerst die bomen en struiken had weggehaald en daar diepe putten voor gegraven had. Heb ze al een keer afgewassen met zuiver water en zachte borstel. Wat men zelf doet kan dus ook goed zijn.
 16. Goed nat sproeien met de drukspuit en een beetje zeep in het water doen heeft bij mij wat geholpen. Alleen, de eitjes zijn dan niet weg dus komt het terug en moet ge het spuiten regelmatig herhalen; Maar zo kunt ge wel goed de onderkant van de bladeren mestnat spuiten zonder schade aan te richten.
 17. De aanval is al een tijdje bezig bij mij. Alleen als het bijna (nog) donker is kunnen we nog druiven plukken. Al goed dat we er al een honderdtal zakjes over gehangen hebben. maar er moeten er nog een paar honderd bij komen op de latere soorten.
 18. Te vroeg uitgetrokken? De mijne hebben ook de ganse zomer staan slabakken en nu met dat beetje regen komen er grote kolen in.
 19. Mijn tomaten zijn een grote fiasco. Ligt vooral aan mij niet aan de planten.
 20. Mijn komkommers hebben hetzelfde lot gekend.
 21. Hier veel te droog geweest en al maanden geen regenwater meer. Dit is er toch nog van gekomen :
 22. Die onderstam zal wel geen kwee zijn, mijn fout. Dat boompje staat echt los in de grond. De bloemen zien nu al ros en nog geen enkel blaadje te zien. Onder het buitenste laagje ziet de schors nog wel groen. Zal rooien worden denk ik.
 23. Krikke83, de plaats met de kleinste planten krijgt het meeste zon, raar maar waar. Hieronder nog maar eens een paar foto's waarop het verschil duidelijk te zien is. Voor de spinazie is er een verschil van 50%. Het verschil bij de sla is minder maar toch duidelijk zichtbaar.
 24. Bemesting en watergift zijn dezelfde geweest. De spinazie is de eerste twee meter veel kleiner dan verderop en ziet ook donkerder groen. De sla in het zijvak is veel groter dan de drie in het middenvak en ze zien er ook veel smakelijker uit. De deur staat wel open als de temperatuur te hoog dreigt te worden, ook de achterdeur, en de vensters openen automatisch. Over het hele middenvak hebben er tomaten gestaan maar vooraan waren het kerstomaatjes waarvan er vele zijn afgevallen met veel zaailingen tot gevolg. Maar of dit een reden kan zijn? De tomatenplantjes zijn nu allemaal weg.
×
×
 • Create New...