Jump to content

aalterse-willy

Members
 • Posts

  3,322
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by aalterse-willy

 1. Doen jullie maar, voor mij is het al lang goed. Eind dit jaar word ik 82. Als ik nog zo lang in leven blijf. Waarom tuinieren? Dan doe ik geen ander kwaad zegt Bazin! Maar ze is wel zo blij met verse onbespoten groente.
 2. Wij eten al een paar weken komkommer, maar ik laat ze niet te groot worden want dan hebben we re teveel. Ze staan wel in de kas.
 3. Mijn eerste rijpe tomaat, 280 gram. En ze was lekkerrrr. Overzichtje van mijn tomaten. Alle gekochte planten. De zwarte van de Krim staan buiten en de andere weet ik niet.
 4. Ondertussen heeft het heel wat geregend en ben ik ook een week op stap geweest met de mobielhome. Niet van dat water gebruikt dus maar ga het alsnog doen. Dank voor de reacties.
 5. Carbid, carbuur bij ons, met water geeft acetyleen. Vlammetje erbij en BOEM! Benzine- en dieseldampen lijken me ook niet onschuldig, geven ook wel prachtig vuurwerk. Mijn pijpajuin is wel 5cm omhoog gekomen door een mollengang.
 6. Heb drie bloemkoolplantjes in de kas gezet, dit is het resultaat.
 7. Volgens de buur zou er indertijd, 50 jaar terug, een foutje gemaakt zijn in de aflopen waardoor een deel van het water van de wasmachine in de regenput terecht komt. Hijzelf heeft nog nooit regenwater gebruikt zegt hij.
 8. Gezien de droogte is mijn regenwaterreserve al redelijk geslonken. Bij een buur kan ik wel water krijgen maar er zit blijkbaar wat zeep in. Kan dit in de tuin gebruikt worden zonder problemen te geven? Het zou in totaal over 1500 liter gaan maar denkelijk minder.
 9. Oei, met dit warme weer zijn de koolvliegen zeer actief. Een spitskool liet zijn blad hangen, de reden? Zie foto.
 10. Een kosten-baten analyse heeft die mens niet gemaakt zeker? Zoveel werk en materialen voor zo'n kleine kweekoppervlakte... Ik zou het niet doen. En wat met het grondwater? Vooral in Nederland zou dat eens een serieus probleem kunnen zijn. Dan maar wegpompen? Zijn zonnepanelen en verwarmingskabels onder de grond in een gewone kas dan niet beter?
 11. Derde lichting komt er aan, stond in het tuinhuis.
 12. Laatste van de tweede lichting.
 13. Een Walipini bouwen is in onze contreien niet aangeraden wegens de kleine zonsinval. Op grote hoogte in de tropen is dat anders, daar staat de zon bijna loodrecht op het dak. Misschien is een Geodesic Dome te overwegen?
 14. Daar net wat sla, meikoningin, en vijf soorten kool gezaaid in een kweekzak in de serre. We krijgen weer code oranje van de weersdienst!
 15. Bij ons wat schade aan het dak en satellietantenne ontregeld. Mijn oude kas staat er nog maar bij mijn zus is het wat slechter.
 16. Weknow, als ik dit stukje van u goed begrijp dan zou ik wel eens een beetje kalk op mijn landje mogen gooien. Heb namelijk al veel mest onder gespit vroeger. Harde, pikzwarte, brokken komen nu nog boven. Die zijn dus niet vergaan onder de grond.
 17. Zaai meestal zelf maar soms koop ik er wat. Heb nog heel wat redelijke prei staan en de nieuwe lichting dient zich al aan.
 18. Gevonden! En inderdaad dit gaat redelijk goed om de grote brokken te verkleinen tot de grootte van een forse appel, is toch al dat. Met harkende oppervlakkige bewegingen gaat het het beste.
 19. Ik was ook op zoek om aaltjes te gebruiken. Maar. Aaltjes, zijn dat kleine palingskes? Een aal is een paling toch? Dus een vis. Sorry voor de lachers onder ons maar larven en maden worden hier ook aaltjes genoemd. Eerlijk gezegd geraak ik er niet aan uit hoe en wanneer, waarom, waartegen ik aaltjes zou kunnen gebruiken nog daar gelaten dat het wel een dure bedoening lijkt te zijn. Voelt iemand zich geroepen omdat eens in klare verstaanbare mensentaal uit te leggen? Liefst wars van alle reclame en andere verkooptechnieken? Ja mensen ik weet het, één zot kan meer vragen stellen dan honderd wijzen kunnen antwoorden.
 20. Zo’n drietand heb ik mogelijks nog liggen in een verborgen hoekske. Mesthaak heb ik wel maar die tanden staan zover uiteen. Och, misschien vind ik iemand die het wil omspitten maar toch met mijn frees proberen.
 21. Maar ze is toch zo gelukkig als we 'lochtinggroensels' kunnen eten.( groente uit eigen tuin) Daarbij komt nog dat het anders vol onkruid staat. Als ik al gazon zou willen zaaien dan moeten er heel wat fruitbomen-struiken en de druiven gerooid worden en dat is ook veel werk.
 22. Dat is waar natuurlijk maar de messen van de frees zijn wel rond afgesleten in de grond en daarom denk ik dat ze nier door die mestklonters geraken.
 23. Inderdaad koemest. Die ligt dus al een jaar buiten en met dit weer is die ’mest’nat. De boxen worden met bobcat uitgemest en dus blijft het zeer compact. Het zal denkelijk ook de laatste keer zijn dat ik stalmest op de tuin gebruik. Ben ook al de 81 gepasseerd hé. Uitstrooien, zo goed en zo kwaad als het gaat, en dan de messen van de frees maar slijpen zodat ze goed scherp zijn. Op hoop van zege.
 24. De mest komt uit boxen waar de dieren er dus lang op lopen en liggen, vandaar dat het zo'n vaste brokken zijn. Gezien mijn gezondheid en ouderdom is dat wel een redelijk probleem. Henkg, misschien als ik de messen van de frees wat scherper maak zou het mogelijk wel lukken. Alleen word dat dan een gevaarlijk werktuig. Jorieke, ge kunt wel eens gelijk hebben dat spul plakt nogal. Maar dat geldt ook voor de frees, voor alles feitelijk. Maar dit is ook de laatste keer dat ik van die mens mest kan hebben want hij stopt zijn bedrijf.
×
×
 • Create New...