Jump to content

aalterse-willy

Members
 • Posts

  3,395
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by aalterse-willy

 1. Net de allerlaatste druiven geoogst. Heel zoet! Nu begrijp ik dat spätläse beter.
 2. Voorlopig de laatste bloemkool. De andere planten hadden in oktober nog last van de koolvlieg met veel sterfte. De pei is ook niet veel zaaks wegens de droogte.
 3. Hebben we nog bloemkool? Vroeg Bazin. Dus ikke de tuin in met mijn mes...
 4. Wij vonden het zelf gekweekte beter dan dat uit de winkel. Hoegenaamd niet bitter maar dat zal wel aan de soort liggen denk ik.
 5. Ben vandaag witloofwortels gaan kopen bij een boer. Morgen beginnen intafelen in zwarte kuipen met deksel.
 6. We hadden er genoeg voor ons en de dochters, we konden er zelfs wat weggeven
 7. Ik laat ze hangen. Die welke niet vervriezen geven volgend jaar vroege rijpe vijgen.
 8. Ga de kas opruimen, toch beginnen want met tien minuutjes per keer duurt dat nogal lang. Hierbij de laatste oogst op wat pepertjes na en in de andere kas staan nog wat paprika's.
 9. Deze oude sloeber is van 1940. Dus heeft mijn vader mij gefabriceerd voordat de Duitsers hier waren.
 10. Twee bataatplanten had ik in de kas maar bijna geen oogst. Wel enorm veel ranken De woelmuizen hebben ook hun part opgevreten. Denk dat ik dit nooit meer ga planten, toch zeker niet in de kas.
 11. Een andere soort, komt uit de kas en het eerste jaar werden die tot bijna 30 cm diameter. Of ze eetbaar zijn weet ik jammer genoeg niet.
 12. Pompoen en butternut. Wat tomaten en druiven. Ook een courgette en paprika.
 13. @henkg, laat ze eens op uw tenen vallen, dan weet ge het direct. Maar bon, houtas strooi ik ook regelmatig, we verbranden nogal wat hout in de kachel. In de lente laat ik de tuin er lichtgrijs uitzien maar enkel een dun laagje. Dat regent gewoon de grond in.
 14. Die heb ik ook al een jaar in de tuin. Heb ze gerooid en wat foto's gemaakt. Zelfs een stuk uit gehaald om de binnenkant te jager zien. Wel een speciale geur.
 15. De woelmuizen hebben een verstopte neus geloof ik. Eergisteren carbuur in de gangen gestopt en gisternamiddag zaten ze al terug in die gangen. Ga er een fles gas in blazen.
 16. Alle druiven in de kas geplukt en weggegeven. Anders hingen ze maar te rotten als wij op reis zijn.
 17. Het proeven van hete pepers zoals de habanero chocolate doe ik als volgt. Met de duimnagel een klein wondje maken in de schil en dan eerst aan die nagel en pas daarna aan de peper likken. Zo weet ge precies hoe pikant ze zijn zonder dat uw mond en keel in vuur en vlam staan, wat niet te blussen valt!
 18. Wij hebben ook al pepers gedroogd en vermalen tot bijna poeder. Een paar keer sambal gemaakt ook. Maar een recept moet ge van mij niet verwachten, dat is Bazin hare winkel.😉 De schoonzoon vraagt er elk jaar terug om, die eet graag pikant.
 19. Vandaag een bedanking gekregen van een onbekende voor de groente die ik gratis laat meenemen.
 20. Het lijkt er op dat het verhaaltje over dat water geven wel klopt. Sedert gisteravond sproei ik regelmatig op het stuk waar de boontjes stonden en deze namiddag zijn er we vijf meter gangen zichtbaar. De plaats moet vochtig genoeg worden om herftsla te kunnen uitplanten voordat we op reis gaan. Heb er al wat carbid in gedaan, maar of dat echt helpt? Tijdelijk wel, voor enkele dagen.
 21. Hoe zit het ondertussen met dat kasje? Al opgebouwd?
 22. De woelmuizen doen lustig voort aan mijn preitjes te zien.
 23. Mieren!!! Smerige beesten! Ze vreten al het fruit kapot, kersen, vijgen, appels en peren. Nu heb ik al de appels geplukt. Veel te veel waren al door de mieren aangevreten, met tientallen komen ze er soms uit gekropen die kleine zwarte mortels. Nu, ik ken wel een paar mensen die heel blij zullen zijn met een appelke.
 24. Vandaag al de appelen geplukt, rijp of niet. De mieren vreten er teveel gaten in, een kwart is aangevreten en ik heb er zeker al twintig kilo weg gegeven voor compote die afgevallen waren en waar ook weer mieren in zaten. Ken mensen die heel content zullen zijn.
 25. Ik heb er ooit een gekregen en die gebruik ik om de mobielhome en de auto te wassen met een uitschuifbare borstel. Gaat heel goed want die plooitjes gemakkelijker dan een gewone tuinslang.
×
×
 • Create New...