Jump to content

den elias

Members
 • Posts

  117
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by den elias

 1. Staat de plant in een droge grond? Pot, volle grond? Dit lijkt me op schade dat de plant heeft ondervonden door een te droge grond.
 2. Is inderdaad niet zo moeilijk. Heb er zelf een in mijn terras.
 3. Mijn kasje staat ook deels in de schaduw vandaar en krijgt merendeel zonlicht in de middag. Hoogste temp gemeten vandaag is 33 graden.
 4. Ik heb de voorkant open gemaakt (de 2 deuren) en ga dit altijd open laten. Moest ik het kastje weghalen dan zou dat ten nadele komen voor de tomaten die dan blootgesteld worden aan neerslag. De temperatuur staat nu constant op 27 graden. Zelfs in de volle zon. Bedankt voor de feedback.
 5. den elias

  Tomaten 2017

  Hoe zie je dat aan tomatenplanten? Beginner hier.
 6. Hallo forumleden Ik zal eerst mijn klein moestuintje voorstellen. Momenteel kweek ik: - 11 aardbeien (10 Ostara en 1 Rabunda), - 1 trostomaat (premio F1) - rozemarijn - biologische munt Bij het moestuinbakje heb ik een kas geïnstalleerd om zo de oogst te vervroegen. Er zitten momenteel al veel aardbeien maar de temperatuur wordt soms echt veel te hoog. Vandaag al 20°C in de ochtend en een halfuur later al 40°C. De 'deuren' openzetten maakt niet veel uit, dan blijft die nog op 40°C. Zijn deze temperaturen nefast voor deze planten? Grondbedekking is kokosschors.
 7. Een kersenboom is natuurlijk niet bedoeld om te knotten.
 8. den elias

  Tomaten 2017

  Iemand ervaring met de trostomaat premio F1? Zijn de vruchten groot of eerder klein zoals kerstomaatjes? Bedankt.
 9. Perzik Avalon Pride Benedicte Dat zijn zowat de beste perzikvariëteiten
 10. Avalon hier bijna helemaal in blad gebloeid. Geen spoor van de krulziekte te bekennen en verder niets gespoten.
 11. Niet nodig afdekken. Staan in pot trouwens al 2 jaar. Bessen staan hier al te bloeien in blad. Nog geen bloemen
 12. Heb het krulziekteresistente ras 'avalon pride', aantasting is elk jaar heel klein en het levert ook nog lekkere vruchten ook nog.
 13. Ik zal dan wel wachten tot de vorst geweken is (waarschijnlijk volgende week zaterdag) want hier vriest het ook al -7°C in de nacht en ook omdat het voornamelijk wel dikke en veel takken die gesnoeid moeten worden. Bedankt
 14. Wegens de aanhoudende droge en zonnige dagen, mag je druiven in openlucht nu snoeien? Bedankt
 15. Lijmband rondom de stam aanbrengen. Effectief en milieuvriendelijk.
 16. Heb zelf een Avalon Pride in de tuin. Van krulziekte merk ik elk jaar dat er maar 3 a 4 blaadjes die zijn aangetast, voor de rest niets. Ben tevreden over dit ras. Maar afdekken blijft natuurlijk de beste methode.
 17. Welk ras heb je daar? Je kan het boompje (als die nog niet lang in de grond zit) vervangen door een ziekte-resistent ras dan hoef je niet de spuiten.
 18. Perzik afdekken van regen dan heeft de schimmel geen kans om te kiemen en vruchten weghalen (1 of 2 overlaten mag). En perzikresistente rassen kopen zoals Avalon Pride ...
 19. één van mijn blauwe bessen loopt uit. ook bij jullie het geval?
 20. Ik hem vorig jaar aangekocht en kreeg er maar één besje van. Plant liep vorige weken uit door het warme weer en nu staan de knoppen deels open. Voor de rest heeft de plant nog grotendeels bladeren.
 21. Iemand ervaring met het ras? Leek zeer vruchtbaar zijn en was daarom de keuze om het te kopen. Vrijwel geen info te vinden op het internet.
 22. Beginnen bij jullie ook al de bessen al rood te kleuren?
 23. Ik zal zien wat het geeft.Ik vertrouw de grond vele liever dan de ph-meter, gekocht voor 13€. Ik heb zelf geen regenwater maar ik heb een interessant filmpje gevonden waar iemand koffie geeft aan blauwe bessen. Volgens hem leidt dit tot een betere ph-waarde. Het is wel in het Engels, iemand ervaring?
×
×
 • Create New...