Jump to content

Eindhovenier

Members
 • Posts

  10
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Eindhovenier

 1. Leuk en welkom. Als ik jou was zou ik eens kijken of je op dat verwilderde perkje daar beneden niet wat mag inzaaien
 2. P.S. op Diana's Website staat een mooi overzicht van allerlei gewassen naar groep: http://www.mooiemoestuin.nl/moestuin/vruchtwisseling/
 3. Perfect, bedankt iedereen voor de input! Ik heb in Google Docs de zaden die ik momenteel heb alvast gerangschikt op gewasgroep: @René, ik was ook heel nieuwsgierig naar die Quinoa en vond er een eigen topic over op dit forum!
 4. Na mijn vraag hier, kom ik dus uit bij deze kiemtest. Nu alweer de volgende vraag... De zaadjes die kiemen, kun je die alsnog in de grond stoppen? Of is het echt alleen als test / experiment, dus deze weg, en de overige zaadjes zaaien?
 5. @Piroska, bedankt dat lijstje gaat ook bij de 'literatuur-verzameling'. @Frankvwl, Ik heb het boekje 'Ecologisch tuinieren voor beginners'. Dat is ook al een mooi overzicht. Daarnaast talloze boeken van 2e handsmarkten enzo. Ben ook een beetje een boekennerd, maar het mooie van boeken over tuinen / eten is dat het een eeuwenoude bezigheid is, dus die boeken verouderen eigenlijk nooit, mijn inziens...
 6. Ik lees hierboven en ook in sommige boeken dat het zaad van pastinaak slechts éen jaar houdbaar is. Echter staat op het zakje een langere houdbaarheidsdatum. Wat is jullie ervaring? Is het 't proberen waard of verspilde moeite?
 7. Leuk allemaal, bedankt voor jullie reacties. Ik ben er ook van overtuigd dat een moestuin ook mooi kan zijn, maar vorig jaar nam een uit de kluiten gewassen courgette nogal wat plek in, met haar enorme bladeren... Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat dat dan wel weer flink wat courgettesoep opleverde! Zojuist ook mijn eerste onderwerp aangemaakt! Vruchtwisseling / wisselbouw... @Frank, inderdaad in Strijp!
 8. Aangezien ik dit seizoen de moestuin toch wat serieuzer (noem het next-level) aan wil pakken, ben ik even mijn moestuinboeken ingedoken. Met name het onderwerp vruchtwisseling, ook wel wisselbouw genoemd, houd me momenteel bezig. Ik het mooie boekje Ecologisch Tuinieren van Velt schrijft men over een indeling in 6 stukken: 1. Koolgewassen 2. Bladgewassen 3. Vruchtgewassen 4. Wortelgewassen 5. Aardappelen 6. Peulgewassen Een wat ouder boek stelt een indeling in 4 stukken voor. Mijn vraag is eigenlijk wat voor indeling jullie hanteren, en of je uberhaubt wel aan wisselbouw doet? Daarnaast ben ik benieuwd hoe het met mijn kruiden moet. Die stonden voorheen in een rijtje parallel aan het tuinpad, maar die krijgen dit jaar ook een andere plek. Overigens zijn potten hier ook wel een goed idee. Ik lees hier op 't forum ook geregeld over 'goede buren'. Is dat iets waar ik nog apart rekening mee moet houden, of zit dat al in het vruchtwisselingsschema van Velt (hierboven)?
 9. Ja dat voorstellen moet er ook maar eens van komen. Eindhovenier, aangenaam. Een 28-jarige moestuin enthousiasteling uit Eindhoven. Op gegroeid in een boerendorpje onder de rook van Eindhoven, waar vader al sinds jaar en dag een mooie moestuin en tuinkas heeft staan. En dan vertrek je eens naar de grote stad om daar aan de Technische Universiteit en de Design Academy te studeren. Zelf ben ik zo'n 3 jaar aan het tuinieren geslagen. Eerst in een zelfgemaakte vierkante-meterbak in de 'patio' van ons stads appartementje, en nu in de tuin van onze oude Philips-woning waar we nu een jaar wonen. De strook die ik tot moestuin mag omdopen is zo'n 10 x 2 meter. Ik zeg mag, want vriendin-lief wil ook graag 'mooie' planten in de tuin. Enfin, een compromis dus. Ik tuinier omdat ik een passie heb voor koken, geïnteresseerd ben ik 'zelfredzaamheid', ecologie en bewust omgaan met onze omgeving. Mijn moestuinplannen lijken ieder jaar ambitieuzer te worden, dit jaar hoop ik meer verschillende gewassen te kunnen kweken door de inzet van potten en bakken. Ik lees al een tijdje mee op dit forum en waardeer iedereen voor het delen van hun kennis en ervaringen. Tot zover, Eindhovenier.
 10. Leuke nieuwe rubriek. Correcte spelling is echter volkstuinverenigingen, dus zonder spatie ertussen.
×
×
 • Create New...