Ga naar inhoud

Lucinda

Members
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  1. Lucinda reageerde op Uppy's topic in Groente
    Ik eet al een paar jaar in het voorjaar het jonge blad van de hosta's die hier in de tuin staan. Geen speciale planten ervoor gekocht: ze stonden al in de tuin toen we er kwamen wonen. Deze zijn al zeer smakelijk, een beetje tussen bloemkool en groene asperges in. De eerste groenten die we elk jaar uit de tuin halen. Ik blancheer ze en eet ze met een pittig miso-mosterdsausje, of ik maak er rolletjes van met ham en eet ze dan als witlof.
  2. Hoe is het gegaan? Want inmiddels is het weer december, en ik heb net aardperen gekocht en wil ze ook wel in m'n tuintje hebben.
  3. Ik heb appelperenstroop gemaakt. Ingekookt in de snelkookpan (een grotere pan heb ik niet), en steeds bijgevuld met nieuw sap als er een deel was verdampt. Het is stroop met 50% appel- en 50% perensap, gemaakt met de sapketel. We zijn nog met het laatst gevulde potje bezig, dat tot nog niet de helft was gevuld, en dat is eigenlijk te dik. Ik hoop maar dat de overige potjes beter zijn. Volgend jaar wil ik ook een ketel appelsap tot stroop inkoken met een of twee kaneelstokjes erin, en misschien dan op het laatst nog wat (gewelde) rozijntjes erbij.
  4. De vraag ging over wecken in de snelkookpan. Dan hoef je aanzienlijk minder lang te koken, omdat je het onder druk bij een hogere temperatuur doet. De link in de openingspost doet het inderdaad niet meer. Ik ben erg benieuwd of er iemand nog een overzichtje heeft.
  5. Helpt het als je de olie eerst verhit tot 100 graden en daarna pas over de tomaten gooit? Ik heb tomaten buiten staan - ze zijn nog groen - en hoop binnenkort ook wat gedroogde tomaten te maken, maar durf het eigenlijk niet heel goed aan.