Jump to content

Goliath

Members
 • Posts

  65
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Den Bosch

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bedankt voor het meedenken. Het blad is nog oké. Maar ik heb al gevonden wat het is: Watermelon mosaic virus https://en.wikipedia.org/wiki/Watermelon_mosaic_virus Het is nog een twijfelgeval of ik de meloenen ga opeten.. 🤔
 2. Op mijn watermeloenen (sugar baby) vormen zich sinds de afgelopen 3 weken gele kringen. Heeft iemand enig idee wat dit is? Een schimmel of wellicht is er een slak bezig geweest die een hap uit de schil van de watermeloen wou nemen ? 😏
 3. Ik heb de struik nog eens nader bekeken, en er zitten inderdaad luizen onder de bladeren. Hopelijk komt er binnenkort een lieveheersbeestjes invasie zodat ik van het probleem af ben 😛 Bedankt voor je reactie Flup!
 4. Sinds drie weken heb ik een raar verschijnsel aan mijn aalbessenstruik (Ribes Rubrum 'Jonkheer van Tets) , te weten vochtige bladeren en takken. Ik denk dat zo'n 60% van de struik onder zit. In eerste instantie dacht ik aan bladluis, maar ik heb er nog geen één kunnen ontdekken 🤨 Wie weet wat hier gaande is en of mijn bessen nog te eten zijn straks ? Ik heb twee foto's toegevoegd waar het hopelijk redelijk op te zien is.
 5. @-juliet- Stonden de plantjes eerst binnen? Zo ja, heb je ze wel laten afharden? Daarbij laat je gedurende een week de planten wennen aan de zon & wind, elke dag een paar uur langer. Als je dat niet doet dan kan je gele bladeren krijgen, zoals bij jou het geval is. De nieuwe bladeren zullen er weinig last van hebben. De tomatenplantjes kunnen gewoon in de volle grond gezet worden, nachtvorst krijgen we sowieso niet meer. En de dief van de cherrytomatenplant zou ik gewoon in potgrond zetten.
 6. Er is wat wildgroei ontstaan in een gedeelte van mijn tuin. In deze wildgroei staat o.a. een slank boompje van zo'n 2 meter hoog. Ik heb geen idee hoe het daar gekomen is en wat voor boompje het is.. Perenboom, appelboom, of iets heel anders?
 7. Dank je, dan zal ik ze binnenkort in de volle grond planten
 8. Ik heb een tweetal kiwiplanten in potten staan. Ik wil ze echter een vaste plek geven in de tuin, aangezien de planten te groot worden voor de potten. Nu speel ik met het idee om ze langs een pilaar te geleiden, en daarna over een balk (zie foto). Ik weet alleen niet of dit veel zin heeft, aangezien de pilaar zo'n 2.10m hoog is. Bereiken de kiwiplanten deze hoogte uberhaupt? Het betreft kiwiplanten opgekweekt uit zaad (was een experiment ), en ze zijn momenteel zo'n 70 cm hoog. Ps: ik weet dat het lang kan duren voordat de planten vruchten geven (als het al een mannelijke en vrouwelijke variant betreft)
 9. Ik heb helaas maar een beperkte ruimte in mijn tuin, en heb onder meer een courgette en sierkalebassen opgekweekt. Eén dezer dagen wil ik deze buiten op hun definitieve plaats neerzetten, ik vroeg me alleen af of deze twee planten bij elkaar kunnen, of is de courgette niet meer eetbaar als deze in de buurt staat van een sierkalebas ?
 10. Mijn rode bessenstruik (Ribes rubrum 'Jonkheer van Tets') heeft diverse bladeren met bruine plekken, ik heb een maand geleden alle bladeren met zulke plekken verwijdert, maar nu zijn er dus weer aantastingen. Wie weet wat dit kan zijn (zie foto's) en wat ik er tegen kan doen ? Ps. Het struikje staat in de volle grond, en krijgt regelmatig water.
 11. Ik heb een paar weken geleden een aantal erwtenzaden geplant, maar er is iets anders omhoog gekomen. Wie weet wat voor plant/struikje dit is? (dat groot gevaarte aan de rechterkant )
 12. Ik wil me ook afmelden voor de zadenenvelop, ik heb gisteren nog het één en ander gekocht en heb voorlopig genoeg
 13. Zaden enveloppe A is inmiddels verstuurd naar Samantha P. Samantha veel plezier met het uitzoeken!
×
×
 • Create New...