Jump to content

Matteo

Members
 • Posts

  98
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Merchtem
 1. Hier hetzelfde probleem. Eerst werden de bloemkolen heel slap: Ik heb ze uit de grond getrokken, en de wortel zat vol met larven van de koolvlieg:
 2. - Meer tomaten, ananaskersen, maïs planten. - Ben nog aan het twijfelen over de kolen. Wat ik in februari heb geplant, is mooi uitgekomen. De plantjes die ik daarna heb geplant, werden allemaal opgevreten. - Oost-Indische kers rondom de hele moestuin planten. Ik had nu één bed met O-I kers omringd, en dit bleef relatief slakkenvrij. O-I kers zou namelijk een geur afstoten die slakken niet zo leuk vinden. - Een drinkbankje voor vogels plaatsen in de buurt van m'n bessen.
 3. Matteo

  Update april

  Nog eens een update. De eerste oogst van het jaar Ok, het zijn maar radijsjes maar het geeft toch een goed gevoel. Dit zijn m'n zakken met pootaardappelen. Ik doe telkens twee per twee. Vanaf het moment dat ze boven komen, vul ik twee andere zakken. M'n bak met knoflook en ui. M'n sla in bakken die het enorm goed doen. De aardbeien beginnen te bloeien. De erwten. Brocolli, bloemkool, sla, ui en vanachter een braamstruik, bessen en aardbeien. Een eerste bloemkool die komt piepen. Zie ligt de moestuin er tegenwoordig bij. Nog wat potten met ui, en in de grote bak staat peterselie en heb ik bonenkruid, komkommerkruid en basilicum gezaaid. Een oude barbecue die nu dienst doet als kraamkliniek voor m'n hortensiastekken van vorig jaar. Rondom de minivijvers staat o.a. wat pepermunt, Marokkaanse munt, laurier, peterselie en bieslook. Nu wat foto's van m'n zaailingen. Early Butternut Atlantic Giant, die ik nog een maand moet zien te redden. Augurk Aubergines Kerstomaten Ananaskers Paprika Sla Zuring Prei Verder heb ik ook nog het volgende gezaaid: - Spaghettipompoen - Maïs - Basilicum - Aubergines - Kerstomaten - Nieuw-Zeelandse plukspinazie
 4. Intussen nog wat siertabak, paprika, doperwten en bleekselderij gezaaid. De knoflook (achter) en ajuin (vooraan) in bak. De knoflook in volle grond. De sla in bakken die het beduidend beter doen dan de sla in volle grond. En de patatten beginnen ook een eerste keer boven te komen. Als amateurfotograaf heb ik echt geleerd om elke situatie te appreciëren. In de lente is dat natuurlijk niet zo moeilijk, maar je hoeft ook niet ver te gaan om mooie taferelen te spotten. In je eigen achtertuin vind je genoeg mooie dingen. Ranonkel. Een viooltje na een regenbui. Een vetplantje die de 'winter' goed heeft overleefd. Een hosta in bloei. Een bij die zijn werk gedaan heeft en zijn laatste rustplaats opzoekt. Een bij die mijn bosbesjes komt bevruchten. Een bij die al wat stuifmeel heeft gevonden in onze viburnum Anne Russell. Altijd al gefascineerd geweest door afgezaagde boomstammen. Voor mij mag het WK al beginnen. Go Belgium!
 5. Oh jee, ik vrees dat ik ook veel te vroeg ben geweest met de pompoen (Atlantic Giant). Op de verpakking stond wel zaaien vanaf maart onder glas, dus ja op 1 maart stond ik daar. Die groeit enórm, zeg. Zo ziet hij er momenteel uit: Kan ik (en ook topicstarter) dit nog houden tot 15 mei?
 6. Ik wou aanvankelijk niets doen. Maar ja, dan loop je daar ook maar, hé. Dan maar met dit forum in het achterhoofd de dorre bladeren van de aardbeiplantjes weggehaald.
 7. Keep up the good work! Dat je een voorbeeld mag zijn voor vele anderen.
 8. Matteo

  mijn tuintje

  Hele mooie moestuin heb je!
 9. Op één (Belgische tv) is er elke zondag om 18u10 het programma Groenland. Presentator Bartelt Van Riet maakt dit seizoen o.a. van een stuk braakliggend grond zijn eigen moestuin.
 10. Zelf leg ik een oud laken voor het vat, daar schep ik de hele inhoud op en daarna gooi ik het opnieuw in het vat. Ik heb voordien ook de verluchtingsstok gebruikt, maar ik heb gemerkt dat wekelijks een keertje omzetten vlugger resultaat geeft. Het werkje op zich duurt dan wel veel langer dan gewoon met de stok erin gaan, maar goed.
 11. Matteo

  Astrid's seizoen

  Ik ben benieuwd naar je pineberry
 12. Speciaal voor Bit zou ik vóór het plaatsen van een nieuwe topic een pop-up tonen met "heb je de zoekfunctie wel al gebruikt?". Het zou het voor hem alvast veel gemakkelijker maken Succes alvast aan de nieuwe moderators!
 13. Niet zo heel veel. Opgekomen pompoenen verpoot. De Atlantic Giant doet z'n naam alle eer aan, op 1 maart is hij gezaaid en staat nu al tien centimeter hoog. Benieuwd hoe ik hem op 15 mei zal aantreffen. Daarna nog wat siertabak en paprika's gezaaid. En gras gemaaid. De eerste keer dit jaar. Ik wou de compostvaten nog omzetten, maar helaas was m'n middagpauze al gedaan (ik werk thuis).
×
×
 • Create New...