Jump to content

Matteo

Members
 • Posts

  98
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Matteo

 1. Hier hetzelfde probleem. Eerst werden de bloemkolen heel slap: Ik heb ze uit de grond getrokken, en de wortel zat vol met larven van de koolvlieg:
 2. - Meer tomaten, ananaskersen, maïs planten. - Ben nog aan het twijfelen over de kolen. Wat ik in februari heb geplant, is mooi uitgekomen. De plantjes die ik daarna heb geplant, werden allemaal opgevreten. - Oost-Indische kers rondom de hele moestuin planten. Ik had nu één bed met O-I kers omringd, en dit bleef relatief slakkenvrij. O-I kers zou namelijk een geur afstoten die slakken niet zo leuk vinden. - Een drinkbankje voor vogels plaatsen in de buurt van m'n bessen.
 3. Matteo

  Update april

  Nog eens een update. De eerste oogst van het jaar Ok, het zijn maar radijsjes maar het geeft toch een goed gevoel. Dit zijn m'n zakken met pootaardappelen. Ik doe telkens twee per twee. Vanaf het moment dat ze boven komen, vul ik twee andere zakken. M'n bak met knoflook en ui. M'n sla in bakken die het enorm goed doen. De aardbeien beginnen te bloeien. De erwten. Brocolli, bloemkool, sla, ui en vanachter een braamstruik, bessen en aardbeien. Een eerste bloemkool die komt piepen. Zie ligt de moestuin er tegenwoordig bij. Nog wat potten met ui, en in de grote bak staat peterselie en heb ik bonenkruid, komkommerkruid en basilicum gezaaid. Een oude barbecue die nu dienst doet als kraamkliniek voor m'n hortensiastekken van vorig jaar. Rondom de minivijvers staat o.a. wat pepermunt, Marokkaanse munt, laurier, peterselie en bieslook. Nu wat foto's van m'n zaailingen. Early Butternut Atlantic Giant, die ik nog een maand moet zien te redden. Augurk Aubergines Kerstomaten Ananaskers Paprika Sla Zuring Prei Verder heb ik ook nog het volgende gezaaid: - Spaghettipompoen - Maïs - Basilicum - Aubergines - Kerstomaten - Nieuw-Zeelandse plukspinazie
 4. Intussen nog wat siertabak, paprika, doperwten en bleekselderij gezaaid. De knoflook (achter) en ajuin (vooraan) in bak. De knoflook in volle grond. De sla in bakken die het beduidend beter doen dan de sla in volle grond. En de patatten beginnen ook een eerste keer boven te komen. Als amateurfotograaf heb ik echt geleerd om elke situatie te appreciëren. In de lente is dat natuurlijk niet zo moeilijk, maar je hoeft ook niet ver te gaan om mooie taferelen te spotten. In je eigen achtertuin vind je genoeg mooie dingen. Ranonkel. Een viooltje na een regenbui. Een vetplantje die de 'winter' goed heeft overleefd. Een hosta in bloei. Een bij die zijn werk gedaan heeft en zijn laatste rustplaats opzoekt. Een bij die mijn bosbesjes komt bevruchten. Een bij die al wat stuifmeel heeft gevonden in onze viburnum Anne Russell. Altijd al gefascineerd geweest door afgezaagde boomstammen. Voor mij mag het WK al beginnen. Go Belgium!
 5. Oh jee, ik vrees dat ik ook veel te vroeg ben geweest met de pompoen (Atlantic Giant). Op de verpakking stond wel zaaien vanaf maart onder glas, dus ja op 1 maart stond ik daar. Die groeit enórm, zeg. Zo ziet hij er momenteel uit: Kan ik (en ook topicstarter) dit nog houden tot 15 mei?
 6. Ik wou aanvankelijk niets doen. Maar ja, dan loop je daar ook maar, hé. Dan maar met dit forum in het achterhoofd de dorre bladeren van de aardbeiplantjes weggehaald.
 7. Keep up the good work! Dat je een voorbeeld mag zijn voor vele anderen.
 8. Matteo

  mijn tuintje

  Hele mooie moestuin heb je!
 9. Op één (Belgische tv) is er elke zondag om 18u10 het programma Groenland. Presentator Bartelt Van Riet maakt dit seizoen o.a. van een stuk braakliggend grond zijn eigen moestuin.
 10. Zelf leg ik een oud laken voor het vat, daar schep ik de hele inhoud op en daarna gooi ik het opnieuw in het vat. Ik heb voordien ook de verluchtingsstok gebruikt, maar ik heb gemerkt dat wekelijks een keertje omzetten vlugger resultaat geeft. Het werkje op zich duurt dan wel veel langer dan gewoon met de stok erin gaan, maar goed.
 11. Matteo

  Astrid's seizoen

  Ik ben benieuwd naar je pineberry
 12. Speciaal voor Bit zou ik vóór het plaatsen van een nieuwe topic een pop-up tonen met "heb je de zoekfunctie wel al gebruikt?". Het zou het voor hem alvast veel gemakkelijker maken Succes alvast aan de nieuwe moderators!
 13. Niet zo heel veel. Opgekomen pompoenen verpoot. De Atlantic Giant doet z'n naam alle eer aan, op 1 maart is hij gezaaid en staat nu al tien centimeter hoog. Benieuwd hoe ik hem op 15 mei zal aantreffen. Daarna nog wat siertabak en paprika's gezaaid. En gras gemaaid. De eerste keer dit jaar. Ik wou de compostvaten nog omzetten, maar helaas was m'n middagpauze al gedaan (ik werk thuis).
 14. Genoten van het mooie weer. Zelfs in blote torso kunnen werken. Op 9 maart, het is gewoon niet normaal. In de moestuin niet zo veel gedaan. Compostvaten omgezet. Twee frambozen- en twee braamstruiken geplant. In de siertuin wat onkruid getrokken, plantjes en struiken geplant. Echt niet veel dus, het duurde iig wel veel langer dan het te typen
 15. Dit was vrijdagmiddag nog een kale vlakte. Toen ik deze middag terugkwam, stonden de Giant en de Butternut al mooi boven. Gezaaid vorige week zaterdag 1 maart.
 16. Haspengouw, met zijn prachtig golvende fruitgrond. Van her en der komt men als bijen af op het jaarlijkse bloesemspel. Een uniek stukje aarde, bezaaid met kerkjes, kapellekens en hoevekens in de mooiste provincie des lands. Waar lucht en landschap mekaar ontmoeten in een rijkelijke laag stampers en meeldraden. Welkom! Mooie foto's
 17. Niets gezaaid, maar ik heb vanop de markt enkele plantjes meegenomen. Rode krulsla, plantajuintjes (Sturon) en knoflook. Oh ja, en wat peterselie.
 18. Matteo

  Maart

  Dank je Ik heb intussen ook de familie en buren ingeschakeld voor eierschalen
 19. Matteo

  Maart

  Vandaag nog eens een ganse dag buiten bezig geweest. Ik ben begonnen met het omzetten van het compostvat. Om één of andere reden kijk ik altijd uit naar dit werk. Waarschijnlijk door de lichaamsbeweging en dat het gewoon fantastisch is dat je zo snel resultaat ziet. Mijn trouwe helpers waren weer talrijk aanwezig. Daarna heb ik m'n stuk moestuin voorzien van paadjes. Enkele stenen en puin dat ik nog had weggelegd komen zo dus toch nog tot zijn nut. De mulch heb ik opzij gelegd en tussen de bloemkool, broccoli en sla gelegd. Trouwens, over de mulch gesproken. Ik heb voor de "winter" een laag compost gelegd, daarboven wat bladeren en houtsnippers als mulch. Ik kon vandaag welgeteld twee onkruiden tellen die ongelofelijk eenvoudig met wortel en al uitgetrokken konden worden. Heel wat anders dan het onkruid in de siertuin. En maar eieren eten om de slakken tegen te gaan. Intussen heb ik alvast wat gesnoeid in de siertuin. Zo ziet het stuk moestuin er nu uit. In de koude bak staan de sla en de radijsjes. Onze draad wil ik voorzien van enkele kleinfruitplanten (naast de klimplanten van m'n vrouw). Vandaag heb ik de volgende gekocht: - Kruisbes Captivator - Braam Chester Thornless - Blauwe bes Goldtraube - Framboos Glen Ample - Framboos Zefa Herbsternte Hopelijk valt dit mee, want ik ben zot op kleinfruit. Ik heb ook nog de preizaailingen verspeend in een grotere pot. Geen idee of het goed gedaan is. Het enige dat ik weet is dat je als beginnend moestuinier maar beter niet met prei begint. Aardappeltjes geplant. Ik had nog wat uitlopers van mijn aardbeien staan. Die heb ik dan nog in een mand geplant. Ik vind het wel spijtig dat ik niet welk ras ze zijn, ik heb ze van m'n moeder gekregen en zij weet het spijtig genoeg ook niet. Verder heb ik vandaag nog het volgende gezaaid: - Ananaskers - Pompoen Early Butternut - Pompoen Atlantic Giant - Komkommerkruid
 20. Siertabak, aubergines en kerstomaten gezaaid op 4/02/2014: Prei gezaaid op 25/12/2013. Ik denk dat ik ze dringend in een grotere pot moet zetten...
 21. Broccoli, kropsla en bloemkool vanop de markt.
 22. Kris, uiteraard eerst laten uitlopen. Bij mij staan de pootaardappelen nu voor te kiemen op een lichte, koele plek. Als de uitlopers een centimeter of twee, drie zijn mogen ze gepoot worden.
 23. Wortelen Mokum en broccoli in de folietunnel.
×
×
 • Create New...