Jump to content

Freya

Members
 • Posts

  103
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Freya

 1. Hierbij mijn finale resultaten, planten zijn nu de volle grond in. De rootbooster en water planten hebben meerdere malen de grow mest van Cellmax gehad en zijn wel bijgetrokken maar ik zie geen duidelijk groeiverschil tussen de twee ontstaan. Venkel: (De culterra is niet goed geweest, ze wil liever een bloem dan een knol maken) Mais: Patisson:
 2. Leuk idee! Ik heb wel eens geprobeerd de kippen in de winter in de moestuin te laten (incl schuilhokje) maar toch zaten ze elke avond weer in paniek voor het hok, no way dat ze daar bleven Ophokken die handel dus
 3. Op 25 mei heb ik een nieuwe proef ingezet met mais, patisson en venkel. De pepers vond ik mislukt, het waren al niet meer de beste planten (overblijvers want de beste waren al in de kas uitgeplant) en zijn van de baan. Ik heb per plant enkel rootbooster, enkel water en water met extra culterra gegeven. Hierbij de tussentijdse resultaten: Bij de mais zie je dat de culterra plant er beter uitzoek, groener en groter. Logisch want de voeding is op geraakt in het zaaipotje. Ook bij deze patisson gaan de water en rootbooster plant gelijk op maar is de culterra plant iets groter. Ten slotte de venkel, ik zag weinig verschil. Hoewel de planten met enkel water en planten met rootbooster gelijk opgingen kan dat nu nog geen groot verschil opleveren want er was niet voldoende voeding aanwezig. Ik heb nu alle planten in een iets groter potje overgeplant (met cellmax potgrond) zodat nieuwe wortels kunnen vormen, tevens krijgen de alleen water en rootbooster potjes nu beide extra grow meststof van cellmax zodat we kunnen zien of ze dan nog steeds gelijk op gaan of dat de planten met rootbooster betere/meer wortels hebben en dus harder gaan groeien nu. De culterra potjes hebben wederom een beetje culterra bijgekregen. De rootbooster blijf ik overigens ook nog bijgeven om het maximale eruit te halen.
 4. Uit de diverse potgrond testen van de Cellmax grond zou ik gaan denken dat de drainage wellicht niet goed is voor ontkiemen (omdat het zo vezelig is) en het dus beter opgemengd kan worden met wat brekerzand. Dat het in zijn pure vorm dus waarschijnlijk wel goede potgrond is maar geen goede zaaigrond. Of het is te rijk waardoor de beginnende kiemen verbranden oid? ook dan is opmengen een goed idee.
 5. Wat een super goed idee, ik heb diverse jaren buiten in de volle grond gezaaid en dat is 1x heel goed gegaan en 2x heel slecht dus dit jaar heb ik als proef in een zaai tray voorgezaaid, het werkte prima maar was een heel gedoe om alles uit te planten en het kost veel ruimte. Je kunt ze inderdaad goed als prei bij elkaar kweken en daarna los uitplanten. Meer van deze verslagen graag
 6. Uitslag speedtest tuinkers, beide gezaaid in de celmax potgrond
 7. Freya

  Vraag over Okra

  ik heb vooral veel moeite met kiemen, toevallig dit jaar het restant van het zakje zaad opgemaakt, de deno methode lukt eigenlijk vrij aardig bij deze plant maar als de plantjes gaan groeien hebben ze ook nog eens veel moeite om de harde zaadkap van de blaadjes af te laten vallen,..(vochtig houden indien mogelijk zodat de kap soepel wordt) we zullen zien of het iets wordt dit jaar en anders voor mij ook nooit meer.
 8. Nee die heb ik volgens mij allemaal al in de volle grond staan
 9. Misschien kan je van iemand de dieven krijgen, die kun je diep planten als stek.
 10. Zo staan de zoete aardappels er inmiddels bij Ik heb ze expres in een pot gezet, omdat ze een lang seizoen nodig hebben haal ik ze in oktober nog een maandje in de kas
 11. Freya

  Mooi weer

  Het is mooi weer! Eindelijk alles naar buiten In de kas alle tomaten, pepers en paprikas reeds uitgeplant De frambozen hebben een muurtje gekregen, er staan populieren vlakbij en die slurpen al het water weg, door het muurtje met wat zand erachter hoop ik beter water te kunnen geven want dat liep voorheen gewoon weg over het gazon. Aardappels komen op, iets te laat gezet maar denk dat ze het wel inhalen Eerste boterboontjes uitgeplant Vaste kruiden hoekje Manlief heeft gras gemaaid
 12. Ik heb een 'speedtest' lopen met tuinkers, geen idee of het op kleine snel groeiende planten ook werkt maar we zullen zien: Daarnaast zijn alle tomaten, pepers en parikas al uitgeplant in de kas maar ik had nog een paar potjes cayenne gevonden, het zijn geen mooie planten maar beter iets dan niets. Deze stonden met zijn 3e in en P9 potje dus ik heb ze uit elkaar gehaald en apart in een klein potje gezet zodat we snel wortels zullen gaan zien. Degene met het ´RB´ kaartje hebben uiteraard rootbooster gehad. Ik heb ook een paar wonderboom zaden gezaaid met water en respectievelijk rootbooster. Als laatste wil ik nog courgette of mais gaan vergelijken maar helaas hebben muizen alle zaden in de kas uit de potjes opgegeten dus ik heb zojuist nieuwe besteld.. wordt vervolgd.
 13. Hartstikke leuk, het eerste wat ik ermee ga doen is een speed test met tuinkers, dan is de toon maar gezet : )
 14. Freya

  Rootbooster

  Bijgaand een betere vergelijkingsfoto van tomaat De twee linkse planten op de foto zijn behandeld met rootbooster en de twee rechtse hebben enkel water gehad. Persoonlijk zie ik op dit moment 0,0 verschil maar wellicht dat na het uitplanten nu verschil gaat otnstaan.. Grappoli Gele snoep tomaat Tijger tomaat Overzicht na uitplanten:
 15. Freya

  Rootbooster

  Rootbooster hoeft volgens de verpakking slechts enkele weken gegeven te worden, daarna worden de planten gelijk behandeld dus met extra mest neem ik aan. Deze moeten snel de volle grond in maar het is nog te koud deze week en heb het te druk, ik moet ze nog even pappen en nathouden dus
 16. Freya

  Rootbooster

  Bij deze een tussenstand, bij zowel de pepers als tomaten zijn in de achterste twee rijen van de krat rootbooster gegeven en de voorste twee rijen gewoon water. Er staan verschillende soorten in, de soorten staan zowel achter als voor. Binnenkort zal ik foto;s posten van dezelfde soorten naast elkaar (met en zonder rootbooster) om het verschil beter te kunnen zien. Vooralsnog is er nog niet echt een gigantisch verschil.
 17. Freya

  Rootbooster

  Ter info, de rootbooster is enkel voor de eerste (4?) weken en daarna gebruik je natuurlijk groei & bloei, je wil immers blijven bemesten want bij mij zijn ze na 4 weken nog echt niet uit het opkweekpotje maar pas later.
 18. Freya

  Rootbooster

  Ik heb inmiddels een aantal testen met rootbooster gedaan maar eerlijk gezegd zie ik nergens verschil. Niet in kiemsnelheid en ook niet in groei. Wellicht dat de planten in een later stadium wel uit elkaar gaan groeien maar op dit moment heb ik nog niets om te laten zien..
 19. Als ik de Engelse instructies zo lees komt het er dus gewoon op neer dat tomaten de kas in kunnen (permanent) zodra de nacht temperatuur boven de 11 graden blijft. Maar dat is pas eind Mei denk ik...
 20. Ik heb in januari een zak van de aldi gehaald (niet biologisch) en ze gaan als een trein, binnenkort maar even oppotten. (zit overigens wel rootbooster in het water, geen idee of dat geholpen heeft want ik heb geen controle groep).
 21. Wellicht staan ze juist te warm... zie voorgaand bericht uit januari: overwinteren-citroenboompjes-binnen-buiten-t21428.html?hilit=citroen
 22. In het licht bij een raam op het noorden, heb ze zelf in de garage liggen. Als je ze in het donker bewaart en er gaan lange witte uitlopers vormen dan kun je die inderdaad net zo goed poten alleen ze breken erg snel af (zeker als ze nog in een netje zaten..) en dan is er dus veel kostbare energie verloren gegaan want de aardappel moet weer opnieuw beginnen, gewoon zonde dus maar niet minder goed of slecht.
 23. Freya

  Rootbooster

  Zijn nog aan het kiemen! ik verwacht volgende week een foto te kunnen sturen van de tussenstand.
 24. Ik had mijn citroenen ook naar binnen gehaald een paar maanden terug maar ze stonden veel te warm in de woonkamer waardoor ze blad gingen verliezen en uit leken te drogen, ik heb ze nu op een hele koude (vorstvrije) plek gezet en daar hebben ze het veel beter naar hun zin. Ik had me even ingelezen en ze moeten vooral koud, licht en enigszins vorstvrij staan, absoluut geen 18 graden in ieder geval. Een plek in de garage oid waar een raam is, is het beste. Er staat ook nog een citroen in de kas en die leeft ook nog gewoon.
 25. Freya

  Aardappel 2017

  Deze keer alleen vroege rassen ivm droogte en phytophtora - Anais am-ras - Tiamo am-ras
×
×
 • Create New...