Jump to content

Pestoman

Members
 • Posts

  128
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Reijmerstok
 1. Normaal pluk ik de verwelkte bloemen eruit bij de gewone rode staande geranium, maar........... er vormen zich een soort van zaaddoosjes, en de vraag is eigenlijk >> Wat is de beste methode om daadwerkelijk bruikbaar zaad te kunnen oogsten ? Bloemen laten uitdrogen aan de plant, bloemen verwijderen, zakjes erom ? Alvast bedankt, Gr, Erwin
 2. @ chana, kijk eens in dit topic >> laurier-drogen-t2631.html en ipv 1 droog laurierblaadje, kun je ook 2 á 3 verse nemen
 3. Onlangs dit bolletje gespot, groeide door een meidoornheg Iemand een idee wat het is ?
 4. Tot en met 24 juni (St.Jan) kunnen groene walnoten geplukt worden om bijv. op alcohol of in wijn te laten trekken. Zelfs blijken de noten ingemaakt te kunnen worden ? Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben, en hun ideeën of recepten willen delen. Wegens te enthousiaste groei van de notenboom wil ik deze op een paar plaatsen licht snoeien, en zodoende komen er voortijdig noten beschikbaar om iets mee te doen.
 5. De bloemetjes zijn schoongemaakt, en zijn inmiddels afgekoeld. De citrusvruchten baden al in het suikerwater met de rozijntjes, thee is afgekoeld, en de gist is gewekt met een lepeltje suiker. Mengen maar..... Momenteel is het weiland gemaaid, als het kan maak ik nog een emmer van 20 liter binnenkort.
 6. Yep, deze gist haal ik hier bij stassenvin.com Gaat dapper door tot 14 % (17 staat vermeld, maar wordt niet gehaald bij mij ) en voor eigen toepassing gebruiken zij hem ook. Vandaag even gebabbeld met de landeigenaar, morgen sinaasappels en citroenen halen, komt weer helemaal goed.
 7. Idd weer paardebloemen oogsttijd, maar eens kijken hoe de bloemetjes erbij staan, en even melden bij de landeigenaar. (houdt zich weer aanbevolen voor een proeverij) De wijn is zeker voor herhaling vatbaar, en het verschil tussen verse bakkersgist en prof. wijngist is hoofdzakelijk het alc. percentage. Met bakkersgist blijft de wijn langer troebel, en komt amper aan de 12 graden alc. Met bayanus is dat 14 percent. En deze ga ik komende ronde zeker weer gebruiken. Verder ga ik zoveel mogelijk groen van de bloemknop verwijderen.
 8. Veel succes, en die stageplaats ga je zeker vinden.
 9. Maar even doorborduren op dit oude topic ? Momenteel heb ik de zaden van een gekochte flespompoen bewaard, en ze zien er veelbelovend uit. Heeft dit nu kans van slagen, of krijg je een afgezwakte soort van de flespompoen ? Gr, Erwin
 10. Aangezien de pepers het voortreffelijk deden ik 2017, krijgt dit zeker een vervolg. Als de verzamelde puntpaprikazaden het dit jaar ook zo goed gaan doen....... Zowiezo ga ik de plantjes in emmers met gaten zetten, zijn ze verplaatsbaar. Rond 1 febr. wil ik beginnen met zaaien.
 11. Bloeit met Kerst de rozemarijn, het een goed moestuinjaar zal zijn ?
 12. Ik zal proberen de smaak te omschrijven... Allereerst is het een stevige wijn met een alc / perc. van 14 graden. Het is een zoete wijn met veel tonen van citrus en een licht bittertje. In de verte doet ie een beetje aan gewürztraminer denken. Frisheid voert de boventoon. Wellicht kunnen medewijnmakers hier nog iets aanvullen. Als 1 ding zeker is, is dat er komend jaar weer deze wijn wordt gemaakt
 13. De paardenbloemenwijn was een succes met de kerst Komend voorjaar wordt er weer nieuwe gemaakt.
 14. Soort kan ik niet achterhalen, aangezien de planten gezaaid zijn uit zaad van een peper uit een bamipakket.
 15. Gisteren de laatste pepers geoogst, en opgehangen om te drogen. Verder de paprikaplant hoger gezet om de laatste zonnestraaltjes op te kunnen vangen.
×
×
 • Create New...