Jump to content

Wim54

Members
 • Posts

  21
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Enschede
 1. Ik heb het weer eens gewoon op de oude manier gedaan, zoals we het vroeger op de boerderij deden: 4 potten goed afgewassen met afwasmiddel en goed met heet water nagespoeld, deksels net zo. verse wortelen uit de tuin, geschrapt en een portie pronkbonen geplukt, deze gepunt en gewassen. In 2 potten de pronk(snij) bonen stevig ingedrukt en de andere 2 potten stevig gevuld met wortelen, beetje zout in elke pot, kokend water erop, deksels erop gedraaid. de 4 potten in een pan met water gezet 2 cm onder de rand van het deksel. uur laten koken op middelmatig vuur, zodat het water wel kookt. En dan maar afwachten of het goed gaat, vroeger deden we het ook zo.
 2. Ik begon als 13 jarige met een stukje grond van 20m2 en een paar jaar later had ik op mijn 16e een volkstuintje van 50m2, als kind is dat heel leuk, op mijn 18e verhuisde ik naar een groter complex waar ik 150m2 had, dit werd steeds groter tot 300m2. !n 1993 hield het op omdat ik getroffen werd door een beroerte, jammer, mijn grootste hobby kon niet meer. Aangezien ik toen 33 was , heb ik het toch nog weer zover kunnen schoppen dat ik in 2006 weer genoeg kracht had om met 100m2 te beginnen, een droom kwam uit, het jaar erop 200m2, maar toen werd de tuin opgeheven, gelukkig mocht ik bij bekenden van mij een deel van hun pluktuin gebruiken en sinds vorig jaar de hele pluktuin, inmiddels is dat bijna 500m2. Lijkt veel, maar ik experimenteer graag en wil van alles uitproberen, zoals het zaaien van dahlia's en andere snijbloemen. Er zitten ook nog 200 dahliaknollen in de grond. De hobby verveelt nooit, ook niet na ruim 30 jaren met moestuin.
 3. Wim54

  re: tuin jdw

  mooi tuin, veel ruimte en een kat die er ook van geniet
 4. Wim54

  Mijn tuin, 7 mei 2014

  Dank je Anne, ik zag net de foto's van jou tuin en zaaigoed. heel mooi en veel herkenbaar zaaigoed.
 5. Wim54

  Mijn tuin, 7 mei 2014

  jdw : ik doe het alleen, de opbrengst van de tuin verdwijnt voor een groot deel in de vriezer en natuurlijk eet ik er verder het hele jaar van en geef ik ook wat weg aan vrienden, familie en bekenden, ook komen er veel bloemen in de tuin. Ik ga iedere dag wel een paar uurtjes naar de tuin, behalve bij regen, ik zorg altijd dat het netjes is, houd het onkruidvrij en hark de paadjes tot vervelends toe aan.... hierbij een paar foto's van 2013.
 6. Wim54

  Beginner

  welkom Marjolein
 7. Wim54

  voorstellen

  Ook foto's van dieren, lees ik... wel mijn konijn heeft jongen, deze zijn 1 dag oud.
 8. Wim54

  Mijn tuin, 7 mei 2014

  Dank jullie voor de reacties, er is inderdaad heel veel regen gevallen hier, met name gisteren, héél veel. Maar dat is ook goed voor de losse grond hier die snel droog is. Alleen jammer van de vorst afgelopen weekend, die heeft de aardappelen goed geraakt, gelukkig wel grotendeels blad en niet de hartjes van de scheuten.
 9. Het had nog erger gekund ...
 10. Ja hoor, dat kan, vroeger op de boerderij werd in mei de tuin omgeploegd en daarna nog alles gezaaid, ook plantuien
 11. Foto's van mijn tuin
 12. Wim54

  voorstellen

  Bedankt Stan, weer wat geleerd !
 13. Welkom Sietske en succes!
 14. Welkom, mooie tuin, leuk om de foto's te zien.
×
×
 • Create New...