Jump to content

moerman

Members
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nijmegen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb deze week mijn knoflook geoogst omdat ze allemaal waren gaan liggen. Het zijn allemaal bollen geworden, dus geen teentjes. Ik had ze in november geplant, dus een beetje laat, en heb teentjes van een supermarkt knoflook gebruikt, waarschijnlijk Lidl. Ik ben er best tevreden mee, het is voor het eerst dat knoflook bij mij is gelukt. Een paar waren beschadigd en bevatten een papa poppen, maar de rest ziet er goed uit.
 2. Er zijn ook mensen die ze niet in een rij maar in een veld zaaien. Dan steunen ze aan elkaar maar zijn vooral kruipend. Zo'n veld wordt dan 20 a 30 cm hoog.
 3. Eerder deze week had ik de eerder gezaaide bietjes uitgezet. Net voor de regen en dat hielp met de schok verwerken. Ze stonden er netjes bij behalve dat een mol juist daar lekker tekeer is gegaan.... Heel veel plantjes die los lagen en dus afwachten of die het herplanten aan kunnen. Verder een andijvie in de volle grond gezet. Niet bewust gezaaid maar deze was als verstekeling bij een koolplantje opgekomen. Mooi gezonde zaailing geworden dus vandaag nog maar wat andijvie gezaaid.
 4. Dinsdag 5 voorgezaaide spitskooltjes in de volle grond gezet. Kraagje erom ter bescherming en ze zijn de eerste dagen goed doorgekomen. Verder nog de 5 resterende slaplantjes uitgezet. Ook met kraagje. Eentje is zieltogend, maar dat was die voor het uitzetten ook al. Maar wie weet?
 5. Ik heb goede ervaring met zaden uit tomaat, paprika, peper en pompoen. Voor de rest denk ik dat het niet gaat lukken. Gedroogde bonen kunnen natuurlijk ook, hoewel de spliterwten, rumbonen en koffiebonen nog niet echt willen lukken.
 6. moerman

  Sla uitgezet

  Gisteren mijn voorgekweekte sla uitgezet in de moestuin. 5x Wonder van 4 jaargetijden, 5x Meikoningin en 5x Atractie. Verder een rijtje bindsla, koriander en pastinaak gezaaid. Helaas veel pepertjes en paprikas verloren in de te hete bak in de vensterbank.
 7. Sommige mensen eten ook graag het blad in salade, wie weet wil je ze daar voor gebruiken? Dan oogst je steeds een paar blaadjes.
 8. Ik heb een week geleden mijn eerste 6 geoogst. 1 mooie dikke en de rest slierten. Ik had nog geen ruggen gemaakt, dus ze waren nog niet zo lang. Gisteren ruggen gemaakt en helaas 3 topjes afgehakt. Maar er gaat nog genoeg komen. Ik heb een bescheiden bedje met 12 planten en verwerk ze meestal tot soep of in eiersalade.
 9. moerman

  Voorgezaaide bietjes

  Staan ze nu buiten in de foliekas of nog binnen? Ik denk dat vollegrond wel kan, maar dan met wat beschutting er om of er over. Ze zien er fraai uit! Burpee?
 10. Mijn ervaring is dat zaad in kleine potjes beter opkomt dan in grote. Dat komt denk ik doordat kleine potjes sneller opwarmen in mijn vensterbank.
 11. moerman

  Bietjes gezaaid

  Dit is wat ik zojuist heb gezaaid, 3 kleuren bietjes: Burpee's golden, Chioggia en Bull's blood. Zaad wat houdbaar is tot 2019 dus het is afwachten... Per vakje 4 zaadclusters gedaan en een clustertje bevat 1 tot 3 zaadjes.
 12. Ik ben nu serieus bezig om mijn vorderingen op dit forum bij te houden, ik ben benieuwd hoelang ik het volhoud. Maar het is wel handig voor mijzelf om zo de voortgang te kunnen zien en een geheugensteuntje te hebben. En misschien vinden anderen dit ook nog leuk om te volgen? Dit is de sla die 2 weken geleden is gezaaid en zaterdag naar de kas in de achtertuin is verplaatst. Vannacht het kasje open gehouden om ze te laten afharden. Drie soorten die geschikt zijn voor vroege zaai: Attractie, Meikoningin en 4-jaargetijden.
 13. Dit bakje staat nu ook in mijn broeikasje. Kijken wat het doet ….
 14. Gisteren aan het week geweest met een schitterend zonnetje. Eén bed schoongemaakt en ingezaaid. Wortel, radijs, pootuitjes (wit en rood), spinazie, tatsoi en sla. Het meeste van de Lidl, maar een paar had ik nog van andere winkels. Altijd weer spannend wat het eerst opkomt maar ik denk dat het de radijs zal zijn.
 15. Dat klinkt veelbelovend. Maar verdunnen lijkt mij wel raadzaam. Is uit het etiket van ecostyle iets af te leiden over de concentratie? Wout

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...