Jump to content

moerman

Members
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Nijmegen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik heb dit jaar bij Premier Seeds Direct besteld. Die hebben heel voordelig pakjes met een beperkt aantal zaden. De verpakking zelf bevat geen instructies maar alleen de naam van de plant. Ze hebben veel keus. Verzendkosten zijn heel redelijk en ik wil voor volgend jaar hier zeker weer bestellen. Hoe dit gaat met de Brexit zou ik niet weten.
 2. Beste liefhebbers van de geurende lelie, Wat gebeurt er als ik nu in juni hardnek knoflook ga poten? Ik heb een paar teentjes in de keuken liggen en twijfel of ik die ga opeten of wil opkweken. Ze komen uit de supermarkt en meestal zie ik daar softnek knoflook.
 3. moerman

  Schietende sla

  Al weer zo lang niets geschreven... De kroppen sla beginnen door te schieten en vandaag maar weer wat plantjes bijgeplaatst. Ik had gelukkig eerder al weer wat opgekweekt. Ik was de sla blaadje bij blaadje aan het oogsten zoals Charles Dowding dat doet. Maar er was met 15 planten niet tegen op te eten. Een paar dagen terug voorgekweekte sugarsnaps geplaatst. Eerst gaas ingegraven tegen de woelmuizen. Die zijn echt een probleem bij mij. Ik moet planten echt van onder tot boven beschermen. Ook de kolen verdwijnen beetje bij beetje.
 4. Ik heb deze week mijn knoflook geoogst omdat ze allemaal waren gaan liggen. Het zijn allemaal bollen geworden, dus geen teentjes. Ik had ze in november geplant, dus een beetje laat, en heb teentjes van een supermarkt knoflook gebruikt, waarschijnlijk Lidl. Ik ben er best tevreden mee, het is voor het eerst dat knoflook bij mij is gelukt. Een paar waren beschadigd en bevatten een papa poppen, maar de rest ziet er goed uit.
 5. Er zijn ook mensen die ze niet in een rij maar in een veld zaaien. Dan steunen ze aan elkaar maar zijn vooral kruipend. Zo'n veld wordt dan 20 a 30 cm hoog.
 6. Eerder deze week had ik de eerder gezaaide bietjes uitgezet. Net voor de regen en dat hielp met de schok verwerken. Ze stonden er netjes bij behalve dat een mol juist daar lekker tekeer is gegaan.... Heel veel plantjes die los lagen en dus afwachten of die het herplanten aan kunnen. Verder een andijvie in de volle grond gezet. Niet bewust gezaaid maar deze was als verstekeling bij een koolplantje opgekomen. Mooi gezonde zaailing geworden dus vandaag nog maar wat andijvie gezaaid.
 7. Dinsdag 5 voorgezaaide spitskooltjes in de volle grond gezet. Kraagje erom ter bescherming en ze zijn de eerste dagen goed doorgekomen. Verder nog de 5 resterende slaplantjes uitgezet. Ook met kraagje. Eentje is zieltogend, maar dat was die voor het uitzetten ook al. Maar wie weet?
 8. Ik heb goede ervaring met zaden uit tomaat, paprika, peper en pompoen. Voor de rest denk ik dat het niet gaat lukken. Gedroogde bonen kunnen natuurlijk ook, hoewel de spliterwten, rumbonen en koffiebonen nog niet echt willen lukken.
 9. moerman

  Sla uitgezet

  Gisteren mijn voorgekweekte sla uitgezet in de moestuin. 5x Wonder van 4 jaargetijden, 5x Meikoningin en 5x Atractie. Verder een rijtje bindsla, koriander en pastinaak gezaaid. Helaas veel pepertjes en paprikas verloren in de te hete bak in de vensterbank.
 10. Sommige mensen eten ook graag het blad in salade, wie weet wil je ze daar voor gebruiken? Dan oogst je steeds een paar blaadjes.
 11. Ik heb een week geleden mijn eerste 6 geoogst. 1 mooie dikke en de rest slierten. Ik had nog geen ruggen gemaakt, dus ze waren nog niet zo lang. Gisteren ruggen gemaakt en helaas 3 topjes afgehakt. Maar er gaat nog genoeg komen. Ik heb een bescheiden bedje met 12 planten en verwerk ze meestal tot soep of in eiersalade.
 12. moerman

  Voorgezaaide bietjes

  Staan ze nu buiten in de foliekas of nog binnen? Ik denk dat vollegrond wel kan, maar dan met wat beschutting er om of er over. Ze zien er fraai uit! Burpee?
 13. Mijn ervaring is dat zaad in kleine potjes beter opkomt dan in grote. Dat komt denk ik doordat kleine potjes sneller opwarmen in mijn vensterbank.
 14. moerman

  Bietjes gezaaid

  Dit is wat ik zojuist heb gezaaid, 3 kleuren bietjes: Burpee's golden, Chioggia en Bull's blood. Zaad wat houdbaar is tot 2019 dus het is afwachten... Per vakje 4 zaadclusters gedaan en een clustertje bevat 1 tot 3 zaadjes.
 15. Ik ben nu serieus bezig om mijn vorderingen op dit forum bij te houden, ik ben benieuwd hoelang ik het volhoud. Maar het is wel handig voor mijzelf om zo de voortgang te kunnen zien en een geheugensteuntje te hebben. En misschien vinden anderen dit ook nog leuk om te volgen? Dit is de sla die 2 weken geleden is gezaaid en zaterdag naar de kas in de achtertuin is verplaatst. Vannacht het kasje open gehouden om ze te laten afharden. Drie soorten die geschikt zijn voor vroege zaai: Attractie, Meikoningin en 4-jaargetijden.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...