Jump to content

druivelaar15

Members
 • Posts

  140
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by druivelaar15

 1. Ze beschermen doe ik niet, normaal zou dit ras (royal) wel tegen de koude kunnen. (ze staan in een serre, niet in vollegrond ) Het stro is vooral bedoeld om het onkruid weg te houden
 2. Hallo Het is lang geleden dat ik nog op het forum ben geweest, maar ik heb niet stilgezeten in de moestuin. De druivelaren zijn al heel goed gegroeid en ik hoop dit jaar de eerste tros te oogsten. Het nieuwe seizoen komt eraan en ik zal binnenkort beginnen zaaien! Tot de volgende keer!
 3. Ik lees dat er bij jullie, net als bij mij, luizen zitten op de tomaten. Ik dacht dat dat niet mogelijk was? Want de bladeren van een tomaat zijn toch giftig?
 4. Hebben jullie ook last van enorm veel bladluizen? Vorig jaar had ik er een paar op de paprika's die ik wegkreeg door ze eraf te spoelen. Maar dit jaar is het ongeloofelijk. Er zitten bladluizen op de bonen, paprika, tomaten, komkommer, aubergine, brocolli, witte kool, appelaar en ga zo maar door... Ik heb nu ook een anti-luisproduct gekocht. Het helpt wel maar ze komen steeds terug. Kan het te maken heben met het weer dat er zoveel zijn?
 5. Ik zal jullie op de hoogte houden Zou het kunnen dat jij geroosterde pinda's hebt gebruikt? Die fout had ik ook bijna gemaakt.
 6. Hallo! Sinds mijn laatste update is er heel wat gebeurd! De eerste bloemkool is geoogst (nog 3 op komst ) De druivelaren: De kerstomaatjes beginnen rood te kleuren! De komkommers worden groter en groter... De aubergine's en de punt- en gele paprika's die last hadden van bladluis, zijn geplant. Nu de luizen eraf zijn krijgen ze ineens een groeispurt! Ik heb voor het eerst pinda's geplant, benieuwd wat ervan gaat worden... De tijmplantjes staan nu ook in volle grond (ongeveer 80 plantjes ) En ik heb een kruidentuin aangelegd! Er staat salie,oregano,bieslook,basilicum,citroenmelisse,munt en dragon in. Volgend jaar ga ik ook citroentijm zaaien (als ik zaad vind) Onder de bak ga ik de pinda's zetten. Totaalbeeld: En de goudsbloemen in detail: Binnenkort is het vakantie! Dan heb ik veel tijd om in de tuin te werken! Maandzg en dinsdag heb ik m'n laatste examens (blij dat ik er vanaf ben )
 7. Die wil ik ook! Hij heeft ook mooie bloemen.
 8. @Ktrijn na een tijdje zoeken kwam ik hierop uit. Een ocimum kilimandscharicum. Zou het dat kunnen zijn? Foto: http://www.rustica.fr/assets/media/image/okpotbasilic.jpg
 9. Bedankt voor de info @Haidabeach ik denk van niet In het filmpje had hij een vrij grote basilicum vast en hij had, voor zover ik het juist heb gezien, paars-achtige blaadjes. Is het misschien een paarse basilicumplant die wat groot is uitgevallen?
 10. Hallo Ik heb vorige week op het programma 'groenland' (in belgie) een item gezien waar bartel een kruidenbak aanlegt. Hij plant daar een basilicumstruik. Heeft iemand ervaring met deze plant? En weet iemand waar ik hem kan kopen? Alvast bedankt! Het filmpje: http://www.een.be/programmas/groenland/bartels-kruidentuin
 11. Ik heb 2 dagen geleden de plantenbesproeid met zeep wateg en spiritus. Het lijkt te helpen! De beestjes zitten wel nog op de plants maar als ik erover wrijf bewegen ze niet meer! Bedankt voor de tip
 12. Hallo Op m'n paprikaplanten (sommige in pot, andere in de serre) en aubergine (in pot) zitten bladluizen. Ik heb al met een, biologisch, product gesproeid ('eridagun' of zoiets) maar dat helpt niet echt. Vorig jaar, toen ik ook last had van luizen, heb ik het ook gebruikt en na 2 keer behandelen waren de luizen weg. Nu blijven ze . De plantjes in pot heb ik ondergedompeld in de regenton en alle luizen van de bladeren gewreven. Op de grotere planten zit het echt vergeven van die luizen. En het helpt ook al niet dat er verschillende mierennesten onder de planten zijn. (die schijnen de luizen te beschermen) Weet er iemand een middel, liefst biologisch, dat hiertegen helpt? Alvast bedankt!
 13. Dank je! Het zijn 2 'royal' druivelaren.
 14. Hallo allemaal! Het is een tijdje geleden dat ik een update heb geplaatst. En ondertussen is er veel gebeurd. Beginnen doe ik met wat minder leuk nieuws. Ik ging eens kijken in 1 van de nestkasten en er kwam een enorme stank uit. Doe ik het open en zie ik er een dode koolmees in liggen! Ik zag niets van wondes op het beestje dus ik weet niet goed waar het aan is gestorven. Ik heb het er uitgehaald en tussen de bomen begraven. Maar goed, over naar de moestuin! De goudsbloemen beginnen te bloeien! De puntpaprika's, gele paprika's en de aubergine's (die wat laat gezaaid zijn ) Het bevalt de tijmplantjes in de serre! De eerste tomaatjes. Zowel kerstomaten als trostomaten. Overzicht van de serre: De 2 druivelaren. Vandaag was het ook opnieuw de cursus druiventelen. Het onderwerp was 'de knip' (ook krenten genoemd) Dit is de eerste tros die ik heb 'geknipt' Tot de volgende update!
 15. Hallo , het is ondertussen al een aantal maanden geleden dat ik foto's heb geupload van de gehuurde druivelaren. Hij is ondertussen al veel gegroeid! Vandaag heb ik ze juist op 1 gezet ( 1 van je 2 scheuten kiezen, de andere afbreken) Er hangen zelfs al kleine trosjes aan!
 16. Hallo Door het goede weer begint alles mooi te groeien Zoals de afrikaantjes, De goudsbloemen: En de brocolli De zonnebloemen beginnen ook uit te komen En de druivelaren ook! De druivelaar van de cursus die ik volgen is ook aan het uitkomen, ik zal er later een foto van uploaden Drie bloemkolen zijn uitgeplant in hangpotten in de serre, de andere in de koude bak De tijm loopt uit... En de rozemarijn ook De radijsjes komen piepen (ijskegel, halfrood en rood) Overzichtje: De meloenen: Komkommers: En de vorige week gezaaide tijm laat zich ook zien Ik heb genoeg gezaaid zodat ik voor de serre een heel stukje grond kan bedekken
 17. Ik gebruik dit: Ik heb wel geen enkel idee hoe het heet en waar het gekocht is. Het is al ongeveer 20 jaar oud. Mijn papa heeft het gekocht toen het huis gebouwd is
 18. Dat zou kunnen. Ik heb de plant laten staan en zal wel zien wat ervan komt. Ik heb in ieder geval nog wat reserveplanten.
 19. Hallo, deze week heb ik de tomaten en paprika's uitgeplant. Ik weet dat het nog vroeg is maar ze werden veel te groot voor hun pot. De knopen op de druivelaren beginnen open te gaan. Het dons is al zichtbaar. Foto van achteraan genomen: Deze draad ga ik gebruiken om de komkommers en de meloenen omhoog te leiden De sla in de hangpot groeit goed De verspeende goudsbloemen: Op de tafel staan nog peterselie,meloen,komkommer,zonnebloemen,basilicum en brocoli. Twee jaar geleden heb ik op een veld vol zonnebloemen enkele zaadjes meegenomen. Vorig jaar goed gelukt, dit jaar heb ik er meer gezaaid.
 20. Slap hingen ze niet. Ik plante ze en toen ik de dag erna terugkwam zag de plant er zo uit. Toen hij nog in een pot zat heb ik zelfs geen vlekjes gezien (wel niet echt op gelet) bij sommige andere planten zie ik nu wel vlekjes
 21. Een vrij recente (woensdag genomen) Op de tafel staan nog een paar plantjes die hetzelfde voorhebben: De andere tomaten in de kas hebben er, tot nu toe, geen last van.
×
×
 • Create New...