pet Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Heeft iemand een lekker recept voor walnotenpasta dat je op je brood kan smeren?Of is het voldoende omgewoon de walnoten met een blender fijn te malen.Misschien wat olie erdoor voor de smeerbaarheid en wat zout voor de smaak? Of in de zoete hoek met suiker en cacao? Alle ideeën zijn welkom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malouis Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Dat is inderdaad voldoende, olie is over het algemeen niet nodig.Ik vind zelf wat zout erbij wel lekker.Jou tweede idee lijkt me ook een goede. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pet Posted November 6, 2013 Author Share Posted November 6, 2013 Zou van tevoren de walnoten even roosteren nog lekker zijn? Ik zie trouwens in de winkel geen notenpasta's van walnoten. Wat zou daar de reden van kunnen zijn? Wel hazelnoten of amandelen. Beetje vreemd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eveline68 Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Vergeet de kastanjepasta niet ik krijg er uitslag van jammer genoeg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
greetje Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 zou de reden van geen walnotenpasta.... kunnen zijn omdat die noten makkelijk zo te eten zijn? niet notenhard dus weet dat pindakaas ontstaan is omdat ouderen zonder gebit dit niet konden eten [in amerika "ontdekt"]ik ga het zeker even proberen, zo te lezen niet al te moeilijk toch? Quote kiezen voor helpende handen is delen in de praktijk!http://guppedup.blogspot.nl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cupcakeje Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Zou van tevoren de walnoten even roosteren nog lekker zijn? Ik zie trouwens in de winkel geen notenpasta's van walnoten. Wat zou daar de reden van kunnen zijn? Wel hazelnoten of amandelen. Beetje vreemd. ja roosteren helpt zeker dit versterkt de smaak van de walnoten Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weknow Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Heb toch wel eens in de biowinkel walnotenpasta gehad in het verleden. Maar is al 10 a 15 jaar geleden zeker. Als ik me goed herinner, was dat van het merk Lima. Heb ze eenmalig gekocht toen. Het was slecht smeerbaar. (mengen met smeerboter op de boterham hielp) Smaak was okay. Was nogal aan de prijs toen en eigenlijk boven ons budget. Mogelijke verklaringen waarom het wellicht niet meer gemaakt wordt (ik gok maar wat!)Ingrediënten (lekkere walnoten) zijn te duur? Voor een halve kilo noten van de boom betaal je, zelfs bij een boerderijwinkel e.d., toch gauw 2 Euro......Ze is kort houdbaar? Er is te weinig vraag om het rendabel in assortiment op te nemen? (Hangt natuurlijk samen met eerste 2 redenen) Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 roosteren en met wat honing..of zo puur met notenolie sneuiger gemaakt? Dit is een luxere en iets minder houdbare variant..maar wel lekker! Muhammara Ingrediënten:3 geroosterde rode paprika3/4 kop walnoten (geroosterd)1/4 kop volkoren broodkruimels1 teentje knoflook1 theelepel espelette (rode peper) (of chipotle peper)1 theelepel komijn (geroosterd en gemalen)1/4 kopje extra vergine olijfolie1 eetlepel citroensap2 eetlepels granaatappel melasse/honing of andere zoetmaker2 eetlepels tomatenpureezout naar smaak Meng alles in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg water toe om te verdunnen indien gewenst. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 hier binnen 2 minuten met cocos-olie en honing....de rest hoeft niet naar mijn mening Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pet Posted November 8, 2013 Author Share Posted November 8, 2013 Mmm, nu ik me realiseer dat het walnut butter heet, vind ik opeens veel meer. Deze lijkt me ook lekker en makkelijk. http://glutenfreegirl.com/2011/04/homemade-walnut-butter/Helaas nog steeds geen tijd gehad om wat uit te proberen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Ik was er ook benieuwd naar en ik heb het uitgeprobeerd vandaag: [img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671940131383946416.JPG[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671870671383946414.JPG[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671712621383946412.jpg[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671697601383946410.JPG[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671592691383946408.JPG[/img][img]https://www.moestuinforum.nl/imgupload/uploads/PICT671464771383946406.JPG[/img] Test met diverse oliën : sesam olie niet te vr..... De pinda-olie en de zonnebloem olie waren redelijk. Walnoot-olie niet meer getest....geen zin meer de roomboter-test het lekkerste Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 Mmm, nu ik me realiseer dat het walnut butter heet, OK, dan ga ik walnotenkaas maken (ziet er lekker uit Gé!) Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Mooi experiment Gee! En kan me voorstellen dat die sesamoliewalnotenpasta een beetje too much was... sterk spul he! En Jet: oehhhh walnotenkaas... lekkkkerrrrrrr! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 ~eh..je hebt wel begrepen dat walnotenkaas een variatie van pindakaas is? Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Eh.... nee.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ben92 Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Ik gooi het door mn schrootmolen (5 of 6 x) en dan hoef ik geen olie of boter meer toe te voegen en dan is het heerlijk zacht, maar wel veel werk Quote voor alle zaden en zaadjes http://www.aedoszaden.nl plant veredeling, leuk jazeker kijk ook even hier: http://plantbreedingforum.eu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
geedee Posted November 9, 2013 Share Posted November 9, 2013 Schrootmolen? Die heb ik niet..... gewoon alleen gehakte nootjes waren erg droog gekruimeld dus hier moest er iets smeerbaars bij. Maar het was wel oude oogst. De noten van dit jaar heb ik nog niet gekraakt...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pet Posted November 22, 2013 Author Share Posted November 22, 2013 Ik heb gisteren eindelijk een poging gewaagd en wat walnoten door de gehaktmolen gedraaid. Dat bleef echter erg droog en kruimelig en ik heb wat arachide-olie toegevoegd, maar ik vond het erg zwaar en niet zo heel lekker. Heel anders als de gemengde notenpasta uit een potje die ik altijd op de boterham smeer. Misschien een keer met de oliepers proberen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eveline68 Posted November 22, 2013 Share Posted November 22, 2013 De walnoten gehakt met honing door de yoghurt of kwark dat vind ik heerlijk mmm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
appelvrouw Posted November 5, 2015 Share Posted November 5, 2015 Zojuist 2 cups walnoten in de week gezet..in water..voor het recept uit de link van pet. Ik ben benieuwd. Quote We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎 Link to comment Share on other sites More sharing options...
maartje Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 Pet, ik denk dat een gehaktmolen niet geschikt is om notenpasta te maken. Ik maak notenpasta in de foodprocessor en dan moet je het ook echt langere tijd laten draaien totdat de olie uit de noten komt. Olie toevoegen zou niet nodig moeten zijn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speets Posted June 28, 2016 Share Posted June 28, 2016 O lekker zeg De noten zijn vanaf donderdag in de aanbieding bij de Lidl. Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.