Jump to content

Lavandula

Members
 • Posts

  155
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Zuidlaren
 1. Dank! Dan gaat de schoffel door de springbalsemien ( komt bij een tuinbuurman vandaan denk ik, en zo'n oerwoud hoef ik niet) , digitalis mogen wel een paar van blijven
 2. Dit groeit rond de composthoop ( heel veel zaailingen, hier een close up van 1), iemand een idee wat het is? : en deze staat op meerder plaatsen in de tuin? Onkruid of plant?
 3. Bij de Hornbach in Groningen nu alle bollen met 50% korting. Onder meer olifantenknoflook, sjalotjes, knoflook, aardbei, asperges, maar ook mooie Dahlia knollen.
 4. zijn goed gegroeid! Als ik mn eigen handschrift goed ontcijfer, staat er "Sibiryachka F1". Heb ze uit Moskou. Hier is de verpakking; en google translate zegt in gebrekkig engels; Ultra-fast hybrid. Fruit spherical, smooth, orange, weighing up to 1.5 kg. The flesh is very fragrant, creamy-white, thick, granular, dense, melting, very juicy and sweet in taste fruit in no way inferior southern melons. The hybrid is resistant to low temperatures and other adverse conditions. Prized for its high yield and disease resistance. Due to higher content of sugars obtained from it delicious oriental sweets, candied fruit, original marinades.
 5. Ik was iets later dan gebruikelijk in de tuin, en er was s avonds nogal wat wildlife, voornamelijk konijnen. Die totaal niet bang waren en bijna aaibaar : Het zijn denk ik nog jonkies. Valt me ook mee met vraatschade. In de tuin aan huis werd ik ook in de gaten gehouden ( ff goed zoeken): Verder veel nuttige beestjes: Courgette en pompoenen gaan goed, 1e zit er al aan: Verder al heel wat geoogst, vandaag volop meiknollen, peultjes , sugarsnaps en aardbeien, en natuurlijk nog steeds veel salade Er gaan helaas ook dingen wat minder goed. Mijn uien begonnen af te sterven ipv te strijken en helaas bleek meer dan de helft aangedaan door de uienvlieg. Getver wat een stank! Nog een paar weten te redden maar die zijn nog vrij klein: En wat ook niet helemaal goed is gegaan zijn de worteltjes. Die zijn niet goed opgekomen en daarvoor in de plaats blijkt heel erg veel venkel te staan. Ik denk dat t zaad nog in de grond zat van de vorige tuin huurster. Ik was vrij laat met t herkennen, lang gedacht dat ik bijzonder soort wortel had wat ook overal opkwam:D Maar ze er vandaag uitgehaald, kan er weer wat anders staan. En t schijnt dat venkel de groei van andere planten remt, dus naast dat ik ze ook niet lekker vind, nog een goede reden om ze eruit te halen.
 6. Omdat jullie suggereerden dat het agastache zou kunnen zijn, toch nog even in mn tuinarchiefboekje nagezocht of het geen agastache kan zijn. Ik heb 2 jaar geleden daar wel een stekje tangerine dream agastache gehad, maar ik dacht dat die nooit aangeslagen was. Lijkt er toch wel verdacht veel op dat ie wel overleefd heeft. Ik wacht even af of en tot het gaat bloeien! De knop is nu zover:
 7. Gaaf als t langbladige ereprijs is! Ziet er leuk uit volgens Google afbeeldingen. Nummer 2 ruikt wel wat dropachtig, maar een andere agastache die ik heb heeft wel echt ander blad
 8. Even een poging tot betere foto dan van mijn onbekende plantjes En nummet 2 als t blad wrijft ruikt heel kruidig, beetje drop anijs achtig. Kleine lichtpaarse bloempjes van dichtbij, maar t blad is anders dan persicaraehuppeldepup onkruid wat ik ook heb.
 9. Ah die stinkende andoorn heb ik dus ook. Vreselijk spul. Weer wat geleerd Nog 2 onbekende vrijwilligers in mn tuin waarvan ik graag zou weten hoe ze heten: Iets met canabis achtig blad, lijkt soort gras? En dit, is dit onkruid? Het gaat om het groene gebeuren vooraan:
 10. Ondank de droogte ziet t er allemaal prachtig uit! Mooi plaatjes en goed gevulde voorraadkast. En wat zijn jullie kersen al ver. Die van mij beginnen net wat rood te worden
 11. Wat betreft de mieren: miervriendelijke methode is ergens een bultje los zand neerleggen, waar ze wel mogen nestelen. Wil je helemaal van ze af dan een mengsel van bloem en gist en suiker ( of zelfrijzend bakmeel). Ze nemen dit mee naar hun nest, en de gist zet uit in hun maag en dat overleven ze niet...
 12. Groeit allemaal goed!! Mooie stokken, nu hopen op mooie oogst ook
 13. @bit, ben ff gaan googelen op herik. En Knopherik lijkt er heel erg op, denk dat dat m is! Thanks!
 14. Vrijwillig opgekomen plantje naast de appelwortel. Het gaat om het geval met de gele bloemetjes. T lijkt wat op rucola, ruikt koolachtig en smaakt eigenlijk nergens naar. Wat is dit?
×
×
 • Create New...