Jump to content

ADOPEG

Members
 • Content Count

  439
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Kampen e.o.
 • Hobbies
  Natuur, biologie, (moes)tuin, ecologie, gezondheid
 • OCCUPATION
  Student

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Is ook zo. Je ziet nog de takjes van de trosjes van afgelopen jaar. Je kan de bessen goed eten, maar veel mensen vinden het lekkerder als jam. Als je er siroop van maakt en die aanlengt met koolzuurhoudend water heb je cassis. Zie ook de verschillende topics over dit onderwerp op dit forum.
 2. Gewoon twee plantjes buiten in de vollegrond zetten en dan op de vierde plaats eindigen. Niet slecht. Ben wel benieuwd wie het binnen en wie ze buiten had, in een pot of niet. Ik meen me te herinneren dat mensen die beide hadden, het buiten beter vonden gaan? En uiteraard dank voor de organisatie!
 3. Geen winnaar, waarschijnlijk wel mijn beste: 19,7cm
 4. https://deaflora.de/Shop/Kohl/Markstammkohl.html
 5. Als het onder eigen lengte komt, is het het insturen niet waard. Zo eenvoudig is dat. Als jullie dan op dit niveau willen discussiƫren.
 6. Hier dan mijn instapper, vollegrondsteelt. 16,5 cm Maar na een magische behandeling 17,1: Blokje ligt precies bij de 0 cm, peper daar tegenaan, lijkt mij wel een waardevolle toevoeging, van foto's vertekenen nogal. Maar mag deze behandeling? Peper is niet geknakt.
 7. Ik zit nog in stadium vingerkootje, in de volle grond.
 8. 9 juli: fotocredits Ik blijf het best bizar vinden, van die opgevoerde kippen. Wel handig.
 9. Een nachtschade lijkt het me in elk geval. De ene tomaat is de andere niet, maar meestal stinken ze wel inderdaad. (Sommige mensen vinden het lekker, maar ik vind het afschuwelijk.)
 10. Volgens mij moet je wel heel veel moeite doen voordat loopeenden je voor de voeten gaan lopen. Ik heb ze eigenhandig uit de broedmachine geplukt en daarna verzorgd, maar denk maar niet dat ze even lekker bij je komen liggen. Als ik kwam voor de maaltijd (toen had ik ze op de volkstuin) begonnen ze enorm te krijsen (kwaken), zodat je je bijna ging generen. Je wil je niet laten manipuleren door die beesten, dus ze waren toch als laatst aan de beurt, maar de neiging was er wel eens om maar gauw voer bij ze te gooien. Wanneer je dan (ein-de-lijk) kwam, kwamen ze naar je toe, maar bewaren gepaste afstand. Bij ernstige trek aten ze uit uitgestrekte hand, maar dat is eenmaal verzadigd gauw weer over. Social distancing.
 11. De roest lijkt inderdaad wat gestagneerd. Dat geeft even wat ademruimte hoop ik. Bolvorming heb ik ook nog niet gezien.
 12. @Frans Zou het geen ereprijs-soortje (Veronica) zijn? Daarvan hebben we alleen in Nederland er al meer dan twintig. Die heeft wel dit soort vruchtjes, kijk bijvoorbeeld eens bij Veronica arvensis.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...