Jump to content

Paksoi

Members
 • Posts

  55
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Achterhoek
 1. Kan taksterfte oid zijn.
 2. De gele puntjes aan het blad geven aan dat er een gebrek is. Ga eerst een bijmesten met een samengestelde meststof, DCM of AZ
 3. Sluit me aan bij BIT. Maar, bodemonderzoek? Van mij mag je maar als je de natuur kent, ontwikkeling en indicatoren, dan is bodemonderzoek voor een moestuin mijns inziens niet nodig. Ik zie daar alleen het nut van in als je vermoed dat je te maken hebt met vervuiling van vet verwijderaars, zware metalen e.d.
 4. Niet meer te reden inderdaad maar ik vermoed dat het een ongelukkig moment cq. besmette schaar is geweest. Het op stomp snoeien kan zeker niet de oorzaak zijn. immers de natuur regelt afgebroken takken in de natuur ook zelf qua herstel. Schaar/zaag ff ontsmetten en groen in de otto.
 5. Paksoi

  Giftige courgette

  Ik heb ook wel het idee dat zulke berichten de wereld in geslingerd worden om een soort van ontmoedigingsbeleid te ondersteunen om zelf nog maar enigszins met zelfredzaamheid bezig te zijn....
 6. Vitis alba is altijd wel lekker, pitten zitten er wel in. In pot blijft moeilijk,maar kan.
 7. Inderdaad niet helemaal goed uiteengezet... Stikstof uit de lucht, mineralen uit de diepere lagen van de grond om deze later vrij te geven.
 8. Afhangende takken zijn prima, vaak vruchthout. Gaat de kwaliteit van het hout/takken achteruit dan wel wat afhangende takken uitnemen. Uitdunnen bovenin vooral altijd goed bij dit boopje. (jammer dat men vruchtbomen en andere bomen zo in elkaar knippen) Loten zijn toekomstig gestel, indien gewenst mocht het boompje groter worden.(anders 80% uitnemen v.d. loten om geen prop te krijgen en de rest innemen) Wonden afstrijken doe ik nooit, en denk dat ik ondertussen menig fruitgaard gezien heb vanuit mijn vak en nog geen snoeiwond afgestreken.(natuur regelt het zelf)
 9. Vlinderstruik is niet duur, koop je er toch gewoon 1 ?? voor een tientje kom je een heel eind. Buddleja weyeriana 'Honeycomb' bedoel je denk ik?
 10. Schijnt goed winterhard te zijn....en anders krijg je er kiespijn van
 11. Kaliumgebrek is wel overduidelijk.
 12. Paksoi

  beestje

  Lijkt me een nachtvlinder. Maar weinig van te maken van de voorkant (je hebt ze ook dagactief)
 13. Hallo allemaal, ik heb last van konijnen, heb toen Kastanjehekwerk met dubbeltjesgaas gekocht bij mezelf! Werkt perfect! Ik kon zelfs op maat bestellen! Super tevreden! Tip!
 14. Nu weet je ook waarom al die soorten als winterbemesting gebruikt worden, trekken voeding uit de grond (ook dieper weg) en leggen dit vast in het wortelgestel/plant. Dus ga je het land bewerken, dan komen uit de afgestorven plantendelen weer deze belangrijke mineralen vrij. De klaver in je eigen gazons doet dat ook, stikstof vastleggen/naar boven halen en weer vrij geven. Boeren zaaien zelfs weides in met weidemengsel, aangevuld met klaver om juist die reden
 15. Je komt Luzerne nu en dan verwilderd tegen in Nederland, maar het is geen zorgelijke ontwikkeling volgens mij. Dus ja, kan zaaien maa ik zie het niet als een probleem. Zaai maar eens papavers, verbascum of kaardebol, die kunnen ook behoorlijk uitzaaien en zie ik ook niet als echt problematisch.
×
×
 • Create New...