Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

druiven soort


ronald12354

Recommended Posts

hallo paksoi

bedankt voor je reactie.

ga ik eens kijken of die hier in de buurt te koop is.

had zelf een terras ( balkon ) druif bij Intratuin gekocht ( soort weet ik niet meer ) maar deze was na een maand al overleden.

als er mensen zijn die ervaring hebben met druiven in een pot hoor ik graag hoe die dit aanpakken.

groetjes ronald

Link to comment
Share on other sites

Een zoete pitloze druif kan ik je nog niet uit eigen ervaring aanbevelen, mijn soortjes die pitloos zijn geven dit jaar pas hun 1e oogst en hangen nog.

 

Maar een druif in pot gaat wel wat lastig worden. Neem absoluut goed doorlatende grond. Hou goed de zuurtegraad van de aarde in de gaten gaandeweg de seizoenen; een druif houdt van wat kalk. Kalk spoelt uit in een pot.Houd ook de voedingstoestand goed in de gaten, niet voeden na half augustus, een druivenstruik moet als struik ( het hout ) goed kunnen afrijpen voor de winter. Bij zware doorgaande vorstperiode het best de pot luw wegzetten en/of inpakken. Potdruiven of balkondruiven als soortje bestaan niet, wat Intratuin ook moge verzinnen.

 

Niet onmogelijk maar gewoon lastig. Met ruime diepe pot beginnen, en de 1e jaren elke najaar een grotere maat nemen. Eindigend in zeer forse maat.

Link to comment
Share on other sites

1 tegel wegnemen, of als het erg kleine tegels zijn een paar wegnemen en na poten weer dichtstraten is ok. Aan de voet van de druif 30x30 grond is wel voldoende hoor.

 

na eerst wegnemen tegels de grond goed verbeteren met organisch materiaal en/of goed verteerde mest in plantgat, verder met normale tuingrond mengen en aanvullen en weer dichtstraten. Plantgat verbetering van 50x50 en 60 diep is wel voldoende voor het aanslaan van de druif. Overigens; zwaar mesten nú heeft niet zo heel veel zin. beter nu poten en dan in voorjaar mesten nadat de druif aan de groei is. Elk jaar wat bijvoeden.

Link to comment
Share on other sites

Ronald, ik zie dat je ook in Haaksbergen woont, ik heb een aantal pitloze druiven gehad bij mijn vorige huis ( Enschede) en deze nu hier ook weer aangeplant. Himrod, lakemont en Vanessa.

 

Recent heb ik daar nog een suffolk red aan toegevoegd. De eerste drie deden het altijd prima bij mijn vorige huis en waren zeer smakelijk. Ik ben hier weer opnieuw begonnen maar ga er vanuit dat ze er over een paar jaar zeker niet minder om zullen smaken!

Zeluf doen! Nooit uit de koppigheidsfase gekomen gelukkig!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...