Ga naar inhoud

Petrasmoestuin

Members
  • Aantal items

    1108
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

5 Volgers

Persoonlijke informatie

  • Woonplaats / Regio
    Friesoythe, Duitsland
  • Hobbies
    Breien, haken, keyboard spelen, talen, maar nu met mijn moestuin kom ik er weinig aan toe.
  • Beroep
    Gepensioneerd.

Recente bezoekers van dit profiel

1193 profielweergaven
  1. Wat slim @Dahli om ze gewoon buiten te zetten overdag. Ik heb 2 bakken en ik wil ze toch een dezer dagen buiten zetten, een beetje beschut weliswaar.
  2. @loes gelukkig heb ik dat bij een paar tomatenplanten, de meeste gaan elders. Maar het ligt natuurlijk eraan hoeveel vakken je hebt. Ik heb straks misschien een probleem met de pompoen en courgette. Die komen op de plek van peulen, erwten en sugarsnaps. Ook waar de bonen komen heb ik aan de voorkant van mijn zakken nu b.v. radijs, dille of sla staan. Ik combineer veel met mijn vakken en ik heb nu ook een super oogst. Zo zonde om de bakken leeg te laten staan. Ik heb luchtuien en daarvoor staat veldsla en bij de ander rucola b.v.
  3. Ik ga de paprika's en pepers toch deze week buiten zetten. Ik heb 3 Blockpaprika's die best hoog zijn en die komen op een plek waar er veel zon is. Ook de puntpaprika's. De Pepers komen achter de tomaten op mijn terras, daar is echt de meeste zon. Ik moet echt plaats maken voor nieuwe zaaiingen als pompoen en courgette die onder de lamp komen, omdat ik een vrij donkere keuken heb.
  4. Weer heerlijk gegeten, van de wintersla o.a. een recept gemaakt. Met gebakken aardappeltjes, mijn man heeft ze weer mooi in 3 hoekjes gesneden, eerst gekookt, dan gebakken, gaat altijd goed zonder verbrande stukjes, beetje kruiden erover en ja, weer een knoflooksausje met lekker veel bieslook. Ik had eerst een vega herderskaas (hirtenkaese) genomen, die had ik nog uit de vriezer. Maar dat was afgrijselijk zeg, ik heb de Feta weer gepakt.
  5. @Dahli Ik wil morgen jouw recept van raapstelen gaan maken, ik weet niet of ik genoeg heb, maar ik heb ook nog wat meiraapjes geblancheerd in de vriezer liggen, die kan ik er dan bij doen. Ik haal mijn vega kiopstukjes er nu uit. Ik heb geen gehakt meer zag ik. @Gitta wil jij jouw recept van de raapstelen ook plaatsen. Dan kan ik die ook een keer gebruiken. Vorig jaar deden mijn raapstelen niets, dacht trouwens dat ik een soort broccoli had, maar nu doen ze het super, en later gaan er koolrapen in.
  6. Een aantal tomaten moeten op de plek van de sugarsnaps. erwten of peulen komen. Die zijn nog aan het groeien. Een aantal tomaten komen in mijn kastje en op het terras. Die ga ik binnenkort toch plaatsen. Hier is geen nachtvorst voorspeld en op het terras is het bijna de hele dag zon en in mijn kastje kunnen ze beschermd worden, niet helemaal dicht, wel zo veel mogelijk. Mijn tomaten zijn ook nog klein, maar ze hebben toch wel 6 of meer blaadjes. Maar dat is bij mij normaal dat het niet zo snel gaat. Dat halen ze buiten wel in. Beter dan die hele lange nekken. Sommigen moeten wel in een grotere pot misschien overgezet, als ze niet buiten komen, even een puzzel welke eerst mogen. Eigenlijk kijk ik eerst naar degenen die het grootst of sterkst zijn, die ik het lekkerst/belangrijkst vind. De rest moet wachten.
  7. Ziet er heel lekker uit @Rookie Ik heb gewoon geen fut om bijzondere dingen te maken. Gelukkig snijdt Cees de groente, dat wel. Ik heb nog veel filodeeg in de vriezer, ik moet er ook wat mee gaan doen. Maar even deze maand niet.
  8. Ik ben kapot. Nu 3,5 uur bezig geweest nadat wij ziekenhuis hebben bezocht en nog wat boodschappen hebben gehaald. 4 Bloemkoolplantjes (ieniemienie, maar groeiden niet) in de bakken gezet en 4 (ook ieniemienie vanuit Wintersowing) Koolrabi blauw in de bak gezet. Sla geoogst voor vanavond en 375 gr spinazie geoogst en geblancheerd. 2 Minuten blancheren, in koud water, uitknijpen tot bal, dan fijner snijden en dan in muffin vormen in de vriezer. Morgen eruit en dan in diepvrieszakjes. Dan kan ik eruit halen wat ik nodig heb. Er staat nog meer, hoofdzakelijk wat kleinere spinazie. De voorste schiet in bloei, dat is wel snel en mag geloof ik niet volgens de omschrijving, maar misschien kan ik proberen de zaden te oogsten? Nooit gedaan. Maar nu moet ik alles nog water geven, kost mij ook gauw 3/4 uur. Eerst even relaxen, de salade is gelukkig gesneden door mijn man en ook de aardappeltjes. Alleen straks bakken en natuurlijk knoflooksaus erbij he?
  9. Dat vind ik heel knap. Wij moeten nog zakken van 40 liter halen, maar daar hebben wij tegenwoordig wel moeite mee. Moeten het samen doen. Binnenkort naar Zimmermann en daar hebben ze geen platte karren en daar krijg je ze niet gemakkelijk in en uit zonder dat de zakken scheuren. Dus wij gaan dit zeggen: reken 10 zakken af, met 1 zak bij de kassa, de rest gooien wij er buiten in en als zij dat niet accepteren, dan gaan wij elders zakken grond halen (maar dan wel stukken duurder).
  10. Waar heb je die gehaald? Ik moet zaterdag weer heel veel zakken halen.
  11. Ik heb de spinaziesalade met bonen weer gegeten, van de week had ik het recept opgeschreven. Echter zonder avocado. Ik had er twee en die waren nog keihard. Soms heb ik dat ik ze overrijp heb na 4 dagen, nu lagen ze 5 dagen op de schaal en nog keihard, dus die konden weg. Dus maar banaan genomen. Ik had ook geen witte bonen kant en klaar, dus toen heb ik een potpourri boon genomen. Ik heb nog zo veel spinazie, morgen maar een boel blancheren. Want er staan lage spinazie tussenin en die krijgen geen licht.
  12. En de paprika en aubergine er ook bij gezet.
  13. Pffg, was even rennen. 😀
  14. Ja er zijn grenzen. Ik heb ook geen tijd om dit allemaal te lezen.
  15. @Dahli dank je. Ga ik doen. Het probleem is nu alleen dat wij elke dag naar het ziekenhuis rijden voor mijn man en ik soms ook voor onderzoeken, de gekste tijden, dus moet steeds wel opletten wanneer ik waar neerzet. Een beetje druk, maar ik ga mijn best doen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...