Jump to content

tuinLB

Members
 • Posts

  619
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  NB

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @Nielsmeboer waarom nieuwe hennen in het voorjaar aan de leg krijgen ? Ik probeer juist jonge hennen in het najaar te laten starten met leggen, deze jonge hennen leggen dan in de winter redelijk goed door waardoor je 's winters ook nog genoeg eieren hebt. In het voorjaar gaan de oudere hennen ook weer goed leggen dan heb ik de extra eieren van de jonge hennen niet nodig voor eigen consumptie. Door ieder jaar( of iedere 2 jaar) een paar nieuwe hennen te "starten" in het najaar kan ik de eierproductie dus redelijk op peil houden in de winter. Tevens kan ik dan ook de oudste hennen slachten voor de winter, wat natuurlijk ook weer scheelt in de voerkosten. Broedtechnisch vindt ik dit ook handiger. Kuikens van begin van het voorjaar komen dan in het najaar aan de leg. Waardoor ik niet in de winterperiode kuikens heb zitten.
 2. Die zie ik hier in de buurt ook meer en meer verschijnen. Zelf geen ervaring mee maar naar de aantallen die hier geplaatst worden de laatste jaren lijkt het in ieder geval gepromoot te worden. Ik heb zelf meerdere kastjes hier hangen voor mezen en heb er nog 4 klaar staan om op te hangen. Naast dat het gewoon leuk is om de mezen in de tuin te hebben hoop ik dat het ook helpt tegen de rupsen in de moestuin. Mussennesten ga ik hier niet ophangen. Het stikt hier van de mussen. Kan bijna zeggen dat ik er last van heb vanwege alle poep die zich op plekken verzameld waar ze gaan zitten (bijvoorbeeld onder afdakjes)
 3. Hier zijn de dames ook weer aan de leg. Althans de jonge leghennen. Deze hadden eigenlijk al in september/oktober moeten gaan leggen maar een flinke wormeninfectie heeft ze een tijdje bezig gehouden, maar nu zijn ze op stoom en zijn er weer meer dan genoeg eieren. Ook bij de brahma's zijn de eerste eieren al te vinden al gaat dit slechts om 2 of 3 eieren in de week ( van 4 hennen, die ook al wat ouder worden).
 4. Mijn buurman heeft er 1 en vindt het geweldig. Inderdaad alles erin gooien, aan zetten en een tijd later klaar. Persoonlijk zou ik hem niet zo snel aanschaffen. Een normaal soepje staat gemiddeld max. een half uurtje te koken, timer zetten en als de timer gaat soep afmaken/ pureren etc. Dus bijvoorbeeld s avonds maken voor de dag of dagen erna lukt meestal wel. Zie dan ook geen toegevoegde waarde aan een soepmaker. Zoals ik die bijvoorbeeld wel zie bij de slowcooker. Maar mijn buurman vindt het apparaat geweldig dus snap wel dat het voor sommigen een handig hulpmiddel kan zijn.
 5. Komkommers, leuk. Al is het hier wisselend succes met de komkommers. Het ene jaar bijna niks en het andere jaar weer veel te veel. Ik ga zeker weer meedoen
 6. https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2021/10/26/besmetting-vogelgriep-bij-leghennen-op-pluimveebedrijf-zeewolde-landelijke-ophokplicht-van-kracht Zoals je in de link kunt zien is er een ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee. Dus de hobbykipjes mogen gewoon nog naar buiten.
 7. Even uit mijn hoofd. Dus weet het niet zeker. Maar was bij Amrocks het verschil in hen of haan niet te zien op basis van de kleur van de kuikens en iets met het pigment van de poten ? Er zit vaag iets in mijn hoofd dat Amrocks auto-sexend zijn. Maar ik weet dus niet meer precies hoe dat zat.
 8. Ik heb ook 1 zo'n plant staan. Moest volgens het zakje een long trailing green zijn. Maar die is het zeker niet. Heb de LTG al jaren staan en zo hebben de courgettes we er nog nooit uit gezien. Heb nog 2 planten uit hetzelfde zakje staan en dat zijn overduidelijk wel LTG's. Wel vreemd dat meerdere mensen een zelfde soort courgette krijgen die ze niet zouden moeten hebben. Je zou haast denken dat er bij een grote verpakker/ vermeerderaar iets mis is gegaan.
 9. Er staan er nog een aantal in de tuin maar ik vermoedt dat dit mijn beste poging wordt. Gegroeid op pure verwaarlozing 😉. Staan op een onhandige plek veel te kort op de basilicum en aan de andere kant gingen de kippen steeds stof baden. Maar goed het valt me nog niet tegen. Denk wel dat de smaak tegen valt.
 10. Hik heb mijn ibc met frame en al zwart gespoten en het plan is om hier ook nog groen tegen aan te laten groeien. Waarom zwart gespoten? Zowel vor het oog een zwart vlak valt op de plaats waar de ibc bij mij staat minder op dan een wit vlak. Maar ook tegen de algen. Heb bij anderen gezien dat er wel degelijk een verschil in algengroei is tussen een witte en een zwarte ibc.
 11. tuinLB

  Sedumdak

  Ik heb er ook eens naar gekeken voor op ons nieuwe platdak. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe en of we het gaan doen. Dus ik lees mee voor goede tips. De enige bruikbare tip die ik je mee kan geven is dat je goed moet opletten dat je dak de belasting van het dak door de sedum kan verdragen.
 12. Hier dit jaar hetzelfe probleem met de bonen. Ik ben nu ook iedere avond slakken aan het rapen en heb een aantal slakkenvallen gezet. Wat betreft de bonen. Ik heb al 2x opnieuw voorgezaaid en de compleet kaalgevreten plantjes vervangen. Sommige plantjes lopen inderdaad weer uit maar bijzaaien is dan vaak net zo snel.
 13. Heel wat zaken opnieuw gezaaid, vooral door het feit dat we dit jaar nogal slakkenoverlast hebben. En dus ook maar weer eens de bakjes voor de slakkenvallen bij elkaar gezocht. Verder gewied en gezien dat er de komende week toch redelijk geoogst kan gaan worden.
 14. Ik heb een BCS 2wieler, met een maaibalk en een frees. Ik heb deze bij het huis gekocht, dus niet bewust voor dit merk gekozen. De maaibalk heb ik slechts een paar keer gebruikt en heeft bij mij niet de voorkeur. Ik vindt het redelijk zwaar werken, de maai kwaliteit valt me tegen en het kost een hoop tijd om ermee te maaien. ik maai nu met een zitmaaier De frees daarin tegen werkt perfect en zou ik niet meer zonder willen. Mocht ik regelmatig zo´n stuk moeten maaien dan ging ik voor een zitmaaier of een klein tractortje. Mini tractortje kun je maaier, frees en ik weet niet allemaal wat nog meer kopen om eraan te hangen.
 15. Veel zaken uitgeplant, wat wortels bij gezaaid, onkruid gewied, bonenrekken voor het grootste deel afgemaakt. En zo nog wel wat zaken. Was al met al een zeer productieve tuindag.
×
×
 • Create New...