Jump to content

tuinLB

Members
 • Content Count

  532
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  NB

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik ben het eens met Charly en Goldfish, in afgeslankte vorm kan het in mijn ogen best doorgaan. Alleen ruilen en kletsen, alles buiten doen en zonder eten en drinken. Met een beetje gezond verstand van de deelnemers zou het dan volgens mij wel moeten kunnen.
 2. Snijboon helda en stokboon Cobra. Een gedeelte uitgeplant en een deel bonen gelegd in de hoop de oogst zo te spreiden
 3. Hier zijn de 3 planten vandaag naar de kas verhuist. Zag ook dat het eerste pepertje aan het plantje hangt. Dus ik ben nu echt begonnen.
 4. Grote opruiming in van de kas. De ijsheiligen zijn voor bij dus heel wat zaken uitgeplant. Toen kon de zaailingentafel uit de kas en konden de wedstrijdpepers en paprika' s de kas in.
 5. Ziet er strak uit Jorieke, en overal aan gedacht. Nu alleen de kippen nog zover krijgen dat ze in de nesten gaan leggen.
 6. Ik heb gisteren de pronkbonen al uitgeplant. Ik gok het erop. Volgens de voorspellingen wordt het hier niet kouder dan 3 graden, ga ervan uit dat ze dat wel overleven.
 7. Hier hetzelfde verhaal zowel de knol en bleekselder geen tot weinig opkomst, 3x gezaaid. Er staat nu 1 traytje met een verzameling die wel opkwamen, maar daar zit ook nog steeds weinig groei in.
 8. In mijn ervaring kan rui zeer verschillen per kip. Soms zie je het nauwelijks en soms heb je een half kale kip. Bij zijdehoenders ziet het er vaak een beetje gek uit. Maar dat komt volgens mij door de veerstructuur van de zijdehoender
 9. @Mellie In de nekken zie je wel duidelijk de witte punten van de nieuwe veren, dus dat lijkt me wel iets van rui. Al is het natuurlijk moeilijk beoordelen vanaf een foto.
 10. 2 groene asperges geoogst tot nu toe,verwacht dat het vanaf komende week echt gaat beginnen. Al staan mijn asperges niet op de ideale positie. Ik zit in zuid Oost Brabant. Net boven het asperge gebied.
 11. Ik heb wel interesse in de logan Berry en de josta bes. Ik zal een dezer dagen mijn lijstje ook posten. Hoop dat er wat voor jouw tussen zit.
 12. Zelf vandaag bij de Lidl een walnoot en een hazelaar meegenomen. Meer voor de leuk dan dat ik ze serieus nodig had. Als 1 van de 2 het redelijk doet dan ben ik meer als tevreden voor deze prijs. Ps. Bij de Aldi stonden fruitstruiken voor 1.65 euro.ook nog maar 2 van meegenomen. Onder het zelfde motto. Al moet ik zeggen dat ik een aantal jaar geleden een aantal van deze fruitstruikjes geplant heb en tot nu toe vallen ze nog niet tegen.
 13. Volgens mij ook kalkpoten. Om de een of andere reden is dat iets waar zijdehoenders sneller last van hebben dan andere kippenrassen (althans zo is mijn ervaring) Wat wij er tegen deden was weken in soda en dan insmeren met iets vets, geloof dat we de laatste keer de hamdcreme van de Aldi gebruikt hebben.
 14. tuinLB

  Het roer om

  Welkom, zeer benieuwd naar de vorderingen. 50 kilo pootaardappelen, hoop dat je een hoop goede aardappeleters hebt. Snelle berekening. 30 poters per kilo, 500 gram opbrengst per plant, geeft 750 kilo aardappels. En dan is dit een vrij zuinige berekening.
 15. @Cupcakeje, zoek je een specifieke gele courgette? Zo niet dan heb ik nog wel wat zaden van de Gold rush voor je. Ik bedenk me nu net dat ik nog steeds de voerbak voor de kippen hier heb staan. Zal ik die nog voor je meenemen? Of ben je ondertussen al voorzien.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...