Jump to content

tuinLB

Members
 • Posts

  657
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  NB

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gefeliciteerd aan de winnnaars en dank aan de organisator en compagnons. Wederom een leuke wedstrijd. Ik blijf het ieder jaar toch weer leuk vinden om 1 specifieke plant net dat beetje extra aandacht te geven om het "goed" te doen in de wedstrijd. Dus ongeacht wat de wedstrijd volgend jaar wordt. Ik meld me alvast aan.
 2. Dat kan. Iedere koe die gekalfd heeft kun je theoretisch melken. Maar verder heb ik geen ervaringen met het melken van zeboe's.
 3. Interessant weereens update. Zonder beheerder/moderator van dit forum te zijn kan ik wel zeggen dat het verder gaan in een oud topic over het algemeen wel gewaardeerd wordt. Ik zal al even kort in gaan op een aantal van je vragen. Slachten: ook hier niet teveel over nadenken, optie 2. Zelf doen we hier slachten met de bijl. Haan vangen, op het hakblok en kop eraf. Werkt snel en met een goede bijl is het dier zeker weten dood na 1 klap. Eerste paar keer kan het handig zijn om het met zijn 2en te doen. 1 vasthouden 1 slaan, zeker bij grotere rassen. Waarbij de koker in mijn ogen een soortgelijke manier is, echter hier heb ik zelf geen ervaring mee. Zonder de regelgeving precies te kennen is dit volgens mij in Nederland wel toegestaan in doen er pluimvee voor eigen gebruik geslacht wordt Opmerking met betrekking tot de verjonging van hennen. Broedse hennen komen ( bij mij in ieder geval) vaak pas later in het jaar waardoor het vaak zo is dat de hennen dan pas in voorjaar erna echt aan de leg komen ( te weinig licht in de winter om se echt aan het leggen te krijgen.) Dus als je je oude hennen wilt vervangen voor 12 weken oude kuikens ( die als alles mee zit pas rond 20 weken en vaak later gaan leggen) zul je vaak een geruime tijd of met meer hennen in het hok komen te zitten ( oude + nieuwe hennen) omdat de oude hennen nog niet weg kunnen omdat de nieuwe hennen nog niet leggen of je zult het een periode moeten doen met minder eieren. Blijf vooral updates posten. Leuk om te lezen en wij kunnen er ook nog wel iets van opsteken.
 4. Wat vroeger dan normaal maar vandaag de eerste ( en het grootste deel) appelmoes gemaakt. Een ruime 35 potjes vol.
 5. Groter als deze worden ze bij mij niet. Buitenteelt 32.6 cm
 6. Volledig aansluitend bij woldistel. Als er al maden in zitten dan is het niet best. Dat moet gelijk behandeld worden. Als je zijn mond en gezicht reinigt zou je toch moeten kunnen zien waar de maden zitten/ waar ht probleem zit.
 7. Buitenteelt 29.9 cm. Er hangt nog 1 en die lijkt nog iets groter, dus die heb ik nog maar even laten hangen.
 8. Put slaan is een goed idee. Even Googlen op wie het in de buurt doen of de hovenier vragen of hij iemand weet. Bedenk wel dat er ook een pomp bij moet. Ik vermoed dat er bij jouw stukje ook geen stroom is dus dan wordt het op accu of benzine. Tijdelijke oplossing voor de kas zou folie kunnen zijn. Zeker als de voor en achterkant wel nog redelijk zijn.
 9. Dat klinkt als een mooi project. 320 m2 is een mooie grootte. Ik zie zelfs een kas op de foto staan. Denk dat velen hier jaloers zijn op zo'n mooi stuk. Eerste wat in mij opkomt is verdelen in vakken en dan afwisselend moestuinvak, bloemenvak voor de bijen, moestuinvak etc.. Dan is het goed te overzien en als er minder tijd is voor de moestuin kan je altijd een aantal vakken extra, zaaien met bloemen voor de bijen.
 10. De 2 verstopte buitenkomkommers gaan goed. We gaan richting de 30 cm. Morgen de kleinste cam de 2 maar verwijderen om de andere alle voedingsstoffen te kunne laten opnemen.
 11. Mooi experiment. Ben benieuwd hoe dit gaat verlopen. Wat ik me wel afvraag: Hoe goed eten de geiten gras? Geiten zijn toch meer "browers" dan grazers. Krijg je ze dik genoeg op alleen gras ? Hou ons op de hoogte. Aangezien mijn schapen steeds vaker bij anderen lopen heb ik in de toekomst misschien ook wel wat gras over voor andere dieren.
 12. Ik had dit eerder moeten posten. Gisteren zag ik ineens bij de buitensonja 2 komkommers die de moeite waard zijn. Ik heb ze nog even laten hangen, maar er komt een inzending aan 💪
 13. @Patrijs, als ik het bericht in jouw link leest lijkt het erop alsof ze een Nederlandse versie van een goei leven willen gaan maken. Dat kan ik alleen maar toejuichen heb een paar jaar geleden genoten van het Belgische origineel
 14. De sonja's hiet zijn duidelijk geen winnaars. Komkommers blijven allemaal zeer klein. Binnen lijkt de plant ook wat problemen te hebben. Maar we gaan stug door misschien komt er nog een nakomertje die voor een verrassing kan zorgen
 15. Wij doen zo goed als alle "inmaak" in schroefpotten dus zo ook de tomatensaus en aanverwanten variaties daarop. Het is een zeldzaamheid als er een pot niet goed is bij openen, meestal blijkt dan dat er toch is niet helemaal goed is gegaan met het sluiten. Langste wat ik de potten met tomatensaus heb laten staan was 2,5 jaar en dat was zonder problemen.
×
×
 • Create New...