Jump to content

tuinLB

Members
 • Content Count

  550
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  NB

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Brahma stoofpotje met bokbier, aardappels en wortels. Volledig uit van eigen land m.u.v. het bier.
 2. Zover had ik inderdaad nog niet gekeken. Ik had ze gisteren besteld en ze zijn nu al binnen. Ik heb aan 250 stuks meer als genoeg, ga er vast ook nog wel wat weggeven
 3. Ik heb ook bij amsterfarm besteld. Vanochtend besteld en kreeg zojuist al de track and trace code. Die marktplaats aanbieding komt op een zelfde prijs uit. Alleen moet je daar gelijk minimaal 500 stuks kopen.
 4. Wij gaan verbouwen/aanbouwen. Een redelijk grote aanbouw aan ons huis staat op de planning. Hierbij nemen we gelijk een deel van de isolatie mee. Wat in ieder geval gaat gebeuren. Nieuwe vloer + isolatie Nieuw dak + isolatie. Zonnepanelen. Na isolatie van het bestaande gedeelte is nog optioneel. Wij doen dit niet zo zeer vanwege het milieu maar meer voor ons zelf ( kosten technisch maar ook leef omstandigheden technisch) maar het is natuurlijk ook fijn dat dit ook voor het milieu goed uitpakt.
 5. Tip om van de directe besmetting van de bloedluis af te komen, dood niet alles maar wel veel. Ik gebruik het in combinatie met andere manieren. Het hok schoon branden. Ik gebruik hiervoor een onkruid brander. Overal even langs gaan en 95 % van de bloedluizen overleeft dit niet. En dan een weekje later nogmaals herhalen. Let er natuurlijk wel op dat je niet te lang op de zelfde plaats blijft met je brander en dat het hok leeg is, dus niet nog veel stro of ander brandbaar materiaal aanwezig.
 6. Ik heb wel interesse in de jostabes. In welk deel van het land zit je ?
 7. tuinLB

  Knolselderij telen

  Mijn knolselderij is dit jaar compleet mislukt. Eerst bijna geen opkomst van de zaden en van de paar zaden die wel gekiemd waren was de groei van de planten zeer slecht. Er staan nog 2 planten in de tuin maar daar zit zo weinig knol aan dat ik er niets mee kan. Hier ook het ras monarch en in voorgaande jaren toch wel redelijke knolselders kunnen oogsten.
 8. tuinLB

  Hen of haan?

  Precies zoals Tielse flipje zegt. Zowel op basis van de kammen en lellen als op basis van de zwart/groene staartveren en op basis van de vorm van de staart duidelijk 2 hanen en 1 hen.
 9. Bij commerciƫle vleeskuikens is eigenlijk niet echt te spreken van een ras. Het is een hybride die ontstaan is door jaren van selectie. Zodoende is er dus ook verschil tussen gangbare vleeskuikens en vleeskuikens gieschikt voor een iets langzamere groei. Al kun je gangbare vleeskuikens natuurlijk door beperkt voeren wel iets Langzamer laten groeien.
 10. Aangezien mijn vorige inzending niet aan de voorwaarden voldeed en ik geen nieuwe foto meer kon maken, vandaag nog eens goed in de planten gedoken en de langste die ik kon vinden waar de groei uit was geselecteerd. 19 cm
 11. Mijn langste tot nu toe. Al heb ik wenig hoop op nog langere pepers. Ze zitten hier allemaal tussen de 14 en 20 cm. De langere zijn jammer genoeg meestal zo krom dat ze niet meer recht te buigen zijn. Maar wie weet mischien zit er nog ergens een lange rechte verstopt die ik nog niet gezien heb.
 12. Het voordeel van kippen is dat ze een groot deel van hum mest laten vallen als ze op stok zitten. Dus dat deel is redelijk makkelijk op te ruimen. Ook is kippenmest veel droger als eendenstront dus dat scheelt ook al weer een hoop.
 13. tuinLB

  Mulchtest

  Dan gooi ik er een andere vraag in met betrekking tot de diverse soorten mulch. Hoe zijn jullie ervaringen met betrekking tot slakken icm mulch. Ik zie sommige soorten mulch ook als een ideale omgeving voor slakken om zich te verschuilen. Hoe zijn jullie ervaringen hiermee. Ik heb zelf geen ervaring met het op grote schaal gebruiken van mulch in de moestuin en de eventuele slakkenoverlast is ook 1 van de redenen waarom ik het nog niet gepobeerd heb ( wel bij fruitbomen en struiken maar niet in de moestuin zelf)
 14. Ik heb ondertussen ook de eerste pepers van de planten gehaald. Tot nu toe nog geen afmetingen die het vermelden waard zijn, maar ik heb nog hoop er hangen er nog genoeg. Ik moet ook maar eens gaan knutselen want ze groeien wel behoorlijk krom.
 15. Heb een spuitbus gebruikt die ik nog had staan. Dat was voor mij het makkelijkst en als het goed is bladert dat ook niet.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...