Jump to content

tuinLB

Members
 • Posts

  612
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  NB

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Even uit mijn hoofd. Dus weet het niet zeker. Maar was bij Amrocks het verschil in hen of haan niet te zien op basis van de kleur van de kuikens en iets met het pigment van de poten ? Er zit vaag iets in mijn hoofd dat Amrocks auto-sexend zijn. Maar ik weet dus niet meer precies hoe dat zat.
 2. Ik heb ook 1 zo'n plant staan. Moest volgens het zakje een long trailing green zijn. Maar die is het zeker niet. Heb de LTG al jaren staan en zo hebben de courgettes we er nog nooit uit gezien. Heb nog 2 planten uit hetzelfde zakje staan en dat zijn overduidelijk wel LTG's. Wel vreemd dat meerdere mensen een zelfde soort courgette krijgen die ze niet zouden moeten hebben. Je zou haast denken dat er bij een grote verpakker/ vermeerderaar iets mis is gegaan.
 3. Er staan er nog een aantal in de tuin maar ik vermoedt dat dit mijn beste poging wordt. Gegroeid op pure verwaarlozing 😉. Staan op een onhandige plek veel te kort op de basilicum en aan de andere kant gingen de kippen steeds stof baden. Maar goed het valt me nog niet tegen. Denk wel dat de smaak tegen valt.
 4. Hik heb mijn ibc met frame en al zwart gespoten en het plan is om hier ook nog groen tegen aan te laten groeien. Waarom zwart gespoten? Zowel vor het oog een zwart vlak valt op de plaats waar de ibc bij mij staat minder op dan een wit vlak. Maar ook tegen de algen. Heb bij anderen gezien dat er wel degelijk een verschil in algengroei is tussen een witte en een zwarte ibc.
 5. tuinLB

  Sedumdak

  Ik heb er ook eens naar gekeken voor op ons nieuwe platdak. Ik ben er nog niet helemaal uit hoe en of we het gaan doen. Dus ik lees mee voor goede tips. De enige bruikbare tip die ik je mee kan geven is dat je goed moet opletten dat je dak de belasting van het dak door de sedum kan verdragen.
 6. Hier dit jaar hetzelfe probleem met de bonen. Ik ben nu ook iedere avond slakken aan het rapen en heb een aantal slakkenvallen gezet. Wat betreft de bonen. Ik heb al 2x opnieuw voorgezaaid en de compleet kaalgevreten plantjes vervangen. Sommige plantjes lopen inderdaad weer uit maar bijzaaien is dan vaak net zo snel.
 7. Heel wat zaken opnieuw gezaaid, vooral door het feit dat we dit jaar nogal slakkenoverlast hebben. En dus ook maar weer eens de bakjes voor de slakkenvallen bij elkaar gezocht. Verder gewied en gezien dat er de komende week toch redelijk geoogst kan gaan worden.
 8. Ik heb een BCS 2wieler, met een maaibalk en een frees. Ik heb deze bij het huis gekocht, dus niet bewust voor dit merk gekozen. De maaibalk heb ik slechts een paar keer gebruikt en heeft bij mij niet de voorkeur. Ik vindt het redelijk zwaar werken, de maai kwaliteit valt me tegen en het kost een hoop tijd om ermee te maaien. ik maai nu met een zitmaaier De frees daarin tegen werkt perfect en zou ik niet meer zonder willen. Mocht ik regelmatig zo´n stuk moeten maaien dan ging ik voor een zitmaaier of een klein tractortje. Mini tractortje kun je maaier, frees en ik weet niet allemaal wat nog meer kopen om eraan te hangen.
 9. Veel zaken uitgeplant, wat wortels bij gezaaid, onkruid gewied, bonenrekken voor het grootste deel afgemaakt. En zo nog wel wat zaken. Was al met al een zeer productieve tuindag.
 10. In mijn ogen kan het composteren van etensresten ( met daarin ook kleine hoeveelheden dierlijk materiaal) zeker op een goede composthoop geen kwaad en in mijn ogen voegt dit zelfs waarde toe aan je hoop. Ook een sporadische dood dier kan in mijn ogen geen kwaad. Maar dit moet natuurlijk wel met mate gebeuren. Kadavers geven op termijn ook bepaalde elementen etc. af aan de bodem of je hoop( hier wordt op dit moment bijvoorbeeld nog onderzoek naar gedaan mbt het laten liggen van kadavers in natuurgebieden) dus ook in dat opzicht kan een kadaver/ dierlijke resten op de composthoop toevoegen aan de moestuin. Ik heb dit al jaren gezien bij diverse tuinders en met succes. Zelf pas ik het zelden toe. Niet omdat ik er geen toegevoegde waarde in zie maar omdat het hier een te grote aantrekkingskracht op ongedierte heeft. Weknow typt een heel verhaal, maar als je aangeeft dat dierlijke uitwerpselen niets toevoegen aan de tuin dan ben ik eigenlijk al klaar met dat verhaal. Er is toch genoeg literatuur/onderzoek te vinden dat mest (=dierlijke uitwerpselen) bijdragen aan de productiviteit van een tuin. Tuurlijk zit hierin een verschil in het soort dierlijke uitwerpselen maar een opmerking dat dierlijke uitwerpselen geen toegevoegde waarde hebben gaat er bij mij niet in. Ik heb geen zin om hier een lang wetebschappelijk verhaal te gaan typen. Maar zoals ik al zei kan het toevoegen van dierlijk materiaal op een composthoop in mijn ogen, als het in beperkte mate gedaan wordt geen kwaad en kan het zelfs van toegevoegd waarde zijn.
 11. Vanavond raapstelen met pasta en rabarbercrumble. Heerlijk dat het verse eten uit eigen tuin weer op gang komt
 12. Hier zijn de eerste broedmachine kuikens van het jaar uit het ei. Eigenlijk was de planning om de broedmachine dit jaar niet aan te zetten ivm de verbouwing, maar kreeg de vraag of ik voor iemand wat van mijn Brahma eieren uit wilde broeden. Dus toen toch de broedmachine maar aangezet. Verder gaan we dit jaar als het goed is niets meer uitbroeden. Maar goed ik had ook gezegd dat we dit jaar de broedmachine helemaal niet aan gingen zetten
 13. Ik heb 2 ramen in de kas van 4 bij 2, ik heb de automatische openers hier nog ergens liggen maar ik gebruik ze niet, beetje met de zelfde redenen als Jorieke. Vooral het feit dat ze vaak langer open blijven dan gewenst is zeker in het voor en najaar een probleempje.
 14. Raapstelen met spaghetti en rucolapesto. Zowel de raapstelen als de rucola uit eigen tuin (kas)
 15. Nieuw stukje moestuin grasveld gemaakt. Bieten, andijvie en kolen uitgeplant. Verder wat onkruid verwijderd, geklust aan het nieuwe/tweedehandse konijnenhok en gekeken naar de geboorte van een lammetje. Jammer genoeg weer een rammetje. De score staat dit jaar ook 6 ramlammeren en 1 ooilam en nog 2 te gaan.
×
×
 • Create New...