Jump to content

tuinLB

Members
 • Posts

  652
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by tuinLB

 1. Volledig aansluitend bij woldistel. Als er al maden in zitten dan is het niet best. Dat moet gelijk behandeld worden. Als je zijn mond en gezicht reinigt zou je toch moeten kunnen zien waar de maden zitten/ waar ht probleem zit.
 2. Buitenteelt 29.9 cm. Er hangt nog 1 en die lijkt nog iets groter, dus die heb ik nog maar even laten hangen.
 3. Put slaan is een goed idee. Even Googlen op wie het in de buurt doen of de hovenier vragen of hij iemand weet. Bedenk wel dat er ook een pomp bij moet. Ik vermoed dat er bij jouw stukje ook geen stroom is dus dan wordt het op accu of benzine. Tijdelijke oplossing voor de kas zou folie kunnen zijn. Zeker als de voor en achterkant wel nog redelijk zijn.
 4. Dat klinkt als een mooi project. 320 m2 is een mooie grootte. Ik zie zelfs een kas op de foto staan. Denk dat velen hier jaloers zijn op zo'n mooi stuk. Eerste wat in mij opkomt is verdelen in vakken en dan afwisselend moestuinvak, bloemenvak voor de bijen, moestuinvak etc.. Dan is het goed te overzien en als er minder tijd is voor de moestuin kan je altijd een aantal vakken extra, zaaien met bloemen voor de bijen.
 5. De 2 verstopte buitenkomkommers gaan goed. We gaan richting de 30 cm. Morgen de kleinste cam de 2 maar verwijderen om de andere alle voedingsstoffen te kunne laten opnemen.
 6. Mooi experiment. Ben benieuwd hoe dit gaat verlopen. Wat ik me wel afvraag: Hoe goed eten de geiten gras? Geiten zijn toch meer "browers" dan grazers. Krijg je ze dik genoeg op alleen gras ? Hou ons op de hoogte. Aangezien mijn schapen steeds vaker bij anderen lopen heb ik in de toekomst misschien ook wel wat gras over voor andere dieren.
 7. Ik had dit eerder moeten posten. Gisteren zag ik ineens bij de buitensonja 2 komkommers die de moeite waard zijn. Ik heb ze nog even laten hangen, maar er komt een inzending aan 💪
 8. @Patrijs, als ik het bericht in jouw link leest lijkt het erop alsof ze een Nederlandse versie van een goei leven willen gaan maken. Dat kan ik alleen maar toejuichen heb een paar jaar geleden genoten van het Belgische origineel
 9. De sonja's hiet zijn duidelijk geen winnaars. Komkommers blijven allemaal zeer klein. Binnen lijkt de plant ook wat problemen te hebben. Maar we gaan stug door misschien komt er nog een nakomertje die voor een verrassing kan zorgen
 10. Wij doen zo goed als alle "inmaak" in schroefpotten dus zo ook de tomatensaus en aanverwanten variaties daarop. Het is een zeldzaamheid als er een pot niet goed is bij openen, meestal blijkt dan dat er toch is niet helemaal goed is gegaan met het sluiten. Langste wat ik de potten met tomatensaus heb laten staan was 2,5 jaar en dat was zonder problemen.
 11. Hier ook al 2 nesten. 1 in de grond, redelijk dicht bij de moestuin. Heb weinig last van deze wespen. Is een vrij kleine soort, welke ik nog niet gedetermineerd heb. Vandaag ook een nest ontdekt nabij het terras in een vogelhuisje. Dit nest heb ik wel al verwijderd. Deze wespen waren ook een stuk aanweziger. Schoonmoeders heeft van de week al een groot nest laten verwijderen in de schuur. Dus hier in de buurt wel meer nesten dan andere jaren.
 12. Dat lijkt op hoe het er hier ook aan toe gaat. Er is bijna niet tegenop te "plukken". Andere jaren weinig last van gehad maar dit jaar is extreem. Tot op heden lijkt het plukken redelijk effectief aangezien de eerste 2 rijen aardappel een goede oogst gaven.
 13. tuinLB

  Vogel in de tuin

  Inderdaad, juveniele putter. Lastiger te herkennen aangezien de kleuren op de kop nog ontbreken
 14. De eerste uit de kas. 24 cm. De administratieve onduidelijk bij de buitenkomkommers is opgelost. Dus binnenkort ook de eerste komkommers van de buiten sonja voor deelname aan de wedstrijd.
 15. Dat zijn de betere prijzen. Misschien moet ik ook maar een paar tuintjes verhuren hier aan huis. Ik ben niet heel erg thuis in de volkstuinen, maar ik dacht dat een gangbare prijs 1 euro de m2 per jaar was. ( voor een tuin met weinig "extra's")
 16. Ik heb nog een aantal Brahma kuikens zitten. Mocht je er nog zoeken, stuur me maar een PM.
 17. Gelukkig ben ik niet de enigste met dit probleem. De buiten Sonja staat samen met een snackkomkommer, alleen weet ik niet meer welke welke is. Ik heb dat ergens opgeschreven maar kan het blaadje zo snel niet meer terug vinden 😒. Aan de kas Sonje hangt de eerste komkommer, 15 tot 20 cm groot nu.
 18. Aansluitend bij een aantal anderen die hierop al gereageerd hebben. Weknow is voor zover mij bekend,via dit forum, iemand met veel kennis en ervaring. Echter is dit, in mijn ogen niet de eerste keer dat dit gebeurd. De reacties van weknow zijn vaak direct en erg overtuigd van zijn manier waarbij niet geschuwd wordt om de ander terecht te wijzen. BoerMark noemt het autoritair, Ook de term arrogant valt. Daar kan ik geen zinnig woord over zeggen aangezien ik weknow niet persoonlijk ken. Echter kan ik deze associaties vanuit deze post maar ook vanuit eerder discussies begrijpen. Zelf trek ik me daar als lange tijd gebruiker/lezer van het forum niet veel van aan maar ik kan begrijpen dat dit bij anderen in het verkeerde keelgat schiet. Het delen van informatie is de bedoeling van dit forum echter moet het ook een plaats zijn waar respectvol gediscussieerd kan worden over zaken, en niet mensen zeer snel terecht gewezen worden en aangevallen worden op hun woorden. Het valt mij op dat dit wel eens vaker voorkomt bij weknow's bijdragen.
 19. Sonja 1 staat in de volle grond. Sonja 2 en 3 staat nog in potjes in de kas. Zo snel als ik de overige zaailingen daar weg gewerkt heb gaat Sonja 2 daar de grond in. Sonja 3 blijft nog evenals back up. Mocht dat niet nodig blijken dan moet ik een kijken waar ik Sonja 3 dan nog kwijt kan.
 20. 3 zaadjes geplant. 3 stuks opkomst. Staan vanwege ruimtegebrek in huis nu in potjes in de kas. Het begin is in ieder geval goed.
 21. Het lijkt erop dat het mij niet gaat lukken om te komen. Hoopte dat er nog wat zou wijzigen in de planning hier maar daar lijkt het niet op Dus bij deze een afmelding.
 22. Ook ik doe weer mee. Nog nooit gewonnen, maar de wedstrijd blijft ieder jaar toch weer leuk.
 23. @Karietje Vorige jaar had ik 2 aardappels op een zelfde manier in de potgrond liggen. Daar uiteindelijk ook hetzelfde resultaat als jij nu. 1 met heel veel uitlopers en 1 met nauwelijks uitlopers. Ook dit jaar zie ik weer een duidelijk verschil tussen 2 aardappels die hier liggen, al liggen ze er nu natuurlijk nog niet zo lang.
 24. Ik ben er onder voorbehoud ook bij. Moet nog even de agenda doorspreken met mijn vrouw.
 25. Weinig plannen voor dit jaar. Rondje of 2 Brahma's zullen er wel in de broedmachine komen, eventueel aangevuld met wat andere eieren die ik dan beschikbaar heb. Ga er vanuit dat de wyandottes zelf wel weer aan het broeden gaan (en dan vooral die ene zijdehoen die daar nog tussen loopt).
×
×
 • Create New...