Jump to content

Toto

Members
 • Posts

  580
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Toto

 1. daar vreesde ik al voor. Zeker met dit mooie weer. Ik heb zoals je zeg wat rond gegraven en ik vind niks terug. Het is zeker te laat om nieuwe groeiende planten te kopen in het tuincentrum of gaat dit nog gaan?
 2. Er staan 4 knofloken bij. Die doen het heel goed. Afwatering zou ok moeten zijn. Er zit een gat in de bak en onderaan liggen hydrokorrels. Vanboven kan de bak wel wat uitdrogen door de zuidwestelijke ligging en de wind.
 3. Hey hey nieuw vraagje. Een maand geleden is er idd een stengeltje uit gekomen. Voor de rest nog altijd niks. Helaas is een tweetal weken geleden dat ene stengeltje langzaam geel en bruin beginnen kleuren en is nu helemaal afgestorven. Ik heb geen idee wat er is misgelopen? Te weinig water? Er liepen ook mieren rond, kunnen deze kwaad. De frambozen staan in een vierkante bak en volledig zuidgerricht. Geef ik ze op of wacht ik best nog?
 4. Ik had een stuk of 15-20 zaadjes in wat zaaigrond gestoken. Na drie weken zijn er eindelijk 4 naar boven gekomen. Helaas eentje zonder kiemblaadjes en eentje met maar 1 kiemblad. Ik weet niet wat voor een belabberd pakje zaad ik heb gekocht maar dit is de slechtste kieming die ik al heb meegemaakt. Toch voor een nieuw gekocht pakje. Gelukkig zijn er twee deftige plantjes die ik morgen apart in een potje ga verspenen. Hopelijk breek ik er geen want ik wil ook effectief twee planten opgroeien
 5. Hallo, Ik heb nog nooit frambozen gehad en heb twee plantjes deze winter (ergens in november denk ik) geplant. Ik vroeg me echter af wnr de nieuwe stengels uit de grond komen. Met dit mooie weer had ik toch al een eerst paar groene blaadjes verwacht maar misschien ben ik te ongeduldig 😛. het is een herfstframboos, zijn die wat trager?
 6. Top Merci. Gaat ook niet meer zo lang duren met die warme winter. Ik zie een eerste roze blaadje al wat verschijnen.
 7. Nog niet komt pas maandag toe, maar ik zou het willen gebruiken voor als de boom begint te bloeien, om de bloesem te beschermen
 8. Hey hey, Mss een domme vraag maar ik heb juist wat Vliesdoek besteld om rond mijn boompje te wikkelen. Is het best om deze elke ochtend er terug af te halen wanneer de nachtvorst over is zodat het niet te warm wordt? Of maakt dit niet uit en laat ik best het vliesdoek er de hele dag rond (ook al is het 10 graden overdag) zodat ik het boompje niet beschadig
 9. @Roland ik denk dat het vooral belangrijk is dat je vruchten al volgroeid zijn. Vanaf dan moeten ze enkel nog rijpen wat in principe binnen mogelijk is. Donkergroene tomaten zeker laten hangen!
 10. Ik heb nu al een week geen nieuwe aantasting gevonden. Mijn planten staan wel in een serre en de enige plant die ik buiten heb staan heeft wel wat geïnfecteerde blaadjes maar het lijkt zich niet te verspreiden.
 11. Hier zijn we zover nog niet. Maar de eerste tomaten beginnen wel eindelijk rood te kleuren 😃. Ik heb ook veel trossen met afgestoten of niet ontwikkelde bloemen maar ben toch zeer tevreden met het aantal tomaten. Nu alleen maar hopen dat de phyto wegblijft. op de tweede foto hieronder zelfs een tros van minstens 13 tomaten 😵 En dan een tros die duidelijk aan het bloeien was tijdens het noodweer twee weken geleden 😅 Dit is tot nu toe de grootste tros (niet helemaal te zien zit ook nog een stuk achter de plant) maar staat ook nog in bloei dus mss geraken we terug over de tien.
 12. en nog minstens 7 aubergines aan het groeien. Hopelijk blijven er nu ook nog nieuwe bloemetjes hangen nu deze drie kanjers geoogst zijn
 13. Ik had ook last van phyto (denk ik) in mijn serre bij de 2 van planten die juist onder het dakraampje staan. Heb een aantal dagen lang alle bladeren afgeknipt die geïnfecteerd waren en ik vind nu al drie dagen op rij geen nieuwe infectieplaatsen. Enkel 1 tomaat zelf heeft een verdachte bruine plek maar als het tot dat beperkt blijft ben ik al zeer tevreden.
 14. Een jaartje te laat maar voor her eerst met aubergines begonnen sinds ik een serre heb. mooie sterke planten met vandaag de eerste oogst!
 15. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Ok bedankt voor de tips. Ik zal (zeker met het oog op de komende warme dagen) wat regelmatiger water geven. Er staan ook nog wat slaatjes en andijvies tussen dus ophogen zal momenteel niet gaan, maar ik zal er volgend jaar nog een zakje of twee extra grond bijkappen.
 16. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Ik heb nog een vraagje over het water geven. Ik lees overal: 2x per week en soms zelfs minder. Nu ik heb wat fotootjes gemaakt om te laten zien waar mijn tomaten staan. de aarde is zowat 35-40 cm hoog denk ik. De schaduwdoeken waren tot vandaag maar op halve hoogte en heb ik nu definitief vast gezet. Ik gaf om de drie dagen water. Voor elke plant was dit een halve waterfles (ik denk iets minder als een liter dus per plant per gietbeurt). Ik dacht dat dit een goede waterregeling was (en aangezien op de verpakking van de liguria zaadjes staat dat ze redelijk wat water nodig hebben wou ik niet nog minder geven). Maar nu zag ik dit: moet ik vaker water geven of meer per keer (om de drie dagen). De serre staat btw in de volle zon de hele dag door (enkel in de vroege ochtend niet). Ik denk niet dat het aan een calcium gebrek ligt of aan enig ander nutrientengebrek aangezien de planten er voor de rest gelukkig uitzien: Dus enige expertise gevraagd. Het is het eerste jaar sinds ik de serre en bakken heb dus het os wat giswerk voor mij.
 17. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Ja ze staan in een kas en tikken doe ik altijd. De plant in kwestie begint nu toch tomaatjes te vormen vanaf de tweede tros. Ik denk dat de eerste te veel tussen bladeren hing en daardoor te weinig zon had. Ik dacht dat ik ergens had gelezen dat dit een reden kan zijn voor een gebrek aan bevruchting. edit: sorry voor mijn late antwoord. Examens 🤪
 18. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Ik heb 5 planten van Liguria staan. 3 planten doen het perfect, 1tje heeft denk ik ergens een mutatietje opgelopen want de plant is veel gedrongener en is ronde tomaten aan het vormen in de plaats van de typische peer-vorm van liguria, maar voorlopig laat ik hem staan aangezien hij tomaten vormt wat beter is dan plant nummer 5. Deze plant heeft ook al 4 trossen waarvan 3 in bloei maar er komen geen tomaten aan. De bloemetjes zijn gewoon lege omhulsels. Het enige verschil met de andere planten is dat er een paprika en peperplant naast staan, maar dit zou toch echt geen problemen mogen geven? Kan er iemand bedenken wat de reden kan zijn dat deze ene plant geen tomaten levert?
 19. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Overwogen wel, maar ik heb geen plaats en aangezien ik een spiraal gebruik (die op zijn) kan ik de tweede stam moeilijk aanhouden
 20. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Mijn tomaatjes zijn zich zoals altijd weer aan het opsplitsen. De hoofdstam is hier serieus afgebogen. Met welke van de twee takken ga ik best verder? Is het een optie om de schuine af te knippen juist achter de tros en deze te behouden?
 21. Toto

  Tomaten Topic 2020

  40 graden in de serre help
 22. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Ben je zeker dat neusrot ook veroorzaakt wordt door te veel water? Volgens mij barsten tomaten eerder bij een teveel aan water. Neusrot komt normaal juist voor als de plant niet genoeg water heeft en daardoor water uit de tomaten haalt die bijgevolg rotten
 23. Sinds ik dit jaar voor het eerst een deftige serre en bakken (40 cm diep) heb, kan er mij iemand zeggen hoe groot de paprika planten kunnen worden (gewone blok paprika’s uit de supermarkt)? Vroeger zette ik ze per twee in een iets te kleine pot en werden ze maar 3/4de meter groot.
×
×
 • Create New...