Jump to content

Toto

Members
 • Posts

  569
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Toto

 1. @Roland ik denk dat het vooral belangrijk is dat je vruchten al volgroeid zijn. Vanaf dan moeten ze enkel nog rijpen wat in principe binnen mogelijk is. Donkergroene tomaten zeker laten hangen!
 2. Ik heb nu al een week geen nieuwe aantasting gevonden. Mijn planten staan wel in een serre en de enige plant die ik buiten heb staan heeft wel wat geïnfecteerde blaadjes maar het lijkt zich niet te verspreiden.
 3. Hier zijn we zover nog niet. Maar de eerste tomaten beginnen wel eindelijk rood te kleuren 😃. Ik heb ook veel trossen met afgestoten of niet ontwikkelde bloemen maar ben toch zeer tevreden met het aantal tomaten. Nu alleen maar hopen dat de phyto wegblijft. op de tweede foto hieronder zelfs een tros van minstens 13 tomaten 😵 En dan een tros die duidelijk aan het bloeien was tijdens het noodweer twee weken geleden 😅 Dit is tot nu toe de grootste tros (niet helemaal te zien zit ook nog een stuk achter de plant) maar staat ook nog in bloei dus mss geraken we terug over de tien.
 4. en nog minstens 7 aubergines aan het groeien. Hopelijk blijven er nu ook nog nieuwe bloemetjes hangen nu deze drie kanjers geoogst zijn
 5. Ik had ook last van phyto (denk ik) in mijn serre bij de 2 van planten die juist onder het dakraampje staan. Heb een aantal dagen lang alle bladeren afgeknipt die geïnfecteerd waren en ik vind nu al drie dagen op rij geen nieuwe infectieplaatsen. Enkel 1 tomaat zelf heeft een verdachte bruine plek maar als het tot dat beperkt blijft ben ik al zeer tevreden.
 6. Een jaartje te laat maar voor her eerst met aubergines begonnen sinds ik een serre heb. mooie sterke planten met vandaag de eerste oogst!
 7. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Ok bedankt voor de tips. Ik zal (zeker met het oog op de komende warme dagen) wat regelmatiger water geven. Er staan ook nog wat slaatjes en andijvies tussen dus ophogen zal momenteel niet gaan, maar ik zal er volgend jaar nog een zakje of twee extra grond bijkappen.
 8. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Ik heb nog een vraagje over het water geven. Ik lees overal: 2x per week en soms zelfs minder. Nu ik heb wat fotootjes gemaakt om te laten zien waar mijn tomaten staan. de aarde is zowat 35-40 cm hoog denk ik. De schaduwdoeken waren tot vandaag maar op halve hoogte en heb ik nu definitief vast gezet. Ik gaf om de drie dagen water. Voor elke plant was dit een halve waterfles (ik denk iets minder als een liter dus per plant per gietbeurt). Ik dacht dat dit een goede waterregeling was (en aangezien op de verpakking van de liguria zaadjes staat dat ze redelijk wat water nodig hebben wou ik niet nog minder geven). Maar nu zag ik dit: moet ik vaker water geven of meer per keer (om de drie dagen). De serre staat btw in de volle zon de hele dag door (enkel in de vroege ochtend niet). Ik denk niet dat het aan een calcium gebrek ligt of aan enig ander nutrientengebrek aangezien de planten er voor de rest gelukkig uitzien: Dus enige expertise gevraagd. Het is het eerste jaar sinds ik de serre en bakken heb dus het os wat giswerk voor mij.
 9. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Ja ze staan in een kas en tikken doe ik altijd. De plant in kwestie begint nu toch tomaatjes te vormen vanaf de tweede tros. Ik denk dat de eerste te veel tussen bladeren hing en daardoor te weinig zon had. Ik dacht dat ik ergens had gelezen dat dit een reden kan zijn voor een gebrek aan bevruchting. edit: sorry voor mijn late antwoord. Examens 🤪
 10. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Ik heb 5 planten van Liguria staan. 3 planten doen het perfect, 1tje heeft denk ik ergens een mutatietje opgelopen want de plant is veel gedrongener en is ronde tomaten aan het vormen in de plaats van de typische peer-vorm van liguria, maar voorlopig laat ik hem staan aangezien hij tomaten vormt wat beter is dan plant nummer 5. Deze plant heeft ook al 4 trossen waarvan 3 in bloei maar er komen geen tomaten aan. De bloemetjes zijn gewoon lege omhulsels. Het enige verschil met de andere planten is dat er een paprika en peperplant naast staan, maar dit zou toch echt geen problemen mogen geven? Kan er iemand bedenken wat de reden kan zijn dat deze ene plant geen tomaten levert?
 11. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Overwogen wel, maar ik heb geen plaats en aangezien ik een spiraal gebruik (die op zijn) kan ik de tweede stam moeilijk aanhouden
 12. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Mijn tomaatjes zijn zich zoals altijd weer aan het opsplitsen. De hoofdstam is hier serieus afgebogen. Met welke van de twee takken ga ik best verder? Is het een optie om de schuine af te knippen juist achter de tros en deze te behouden?
 13. Toto

  Tomaten Topic 2020

  40 graden in de serre help
 14. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Ben je zeker dat neusrot ook veroorzaakt wordt door te veel water? Volgens mij barsten tomaten eerder bij een teveel aan water. Neusrot komt normaal juist voor als de plant niet genoeg water heeft en daardoor water uit de tomaten haalt die bijgevolg rotten
 15. Sinds ik dit jaar voor het eerst een deftige serre en bakken (40 cm diep) heb, kan er mij iemand zeggen hoe groot de paprika planten kunnen worden (gewone blok paprika’s uit de supermarkt)? Vroeger zette ik ze per twee in een iets te kleine pot en werden ze maar 3/4de meter groot.
 16. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Hier valt nog niets te dieven. De diefjes zullen pas later verschijnen in de oksels van de bladeren (zie zwarte cirkels)
 17. Toto

  Tomaten Topic 2020

  Die van mij zijn al uitgeplant (net zoals de pepers/paprika’s). Ze staan wat hoger en de serre kan direct opwarmen zodra het zonnetje begint te schijnen. 1 nachtje van 2 graden is mss wat koud maar zullen ze wel overleven.
 18. Zeer goede vraag, helaas geen flauw idee. We hebben de serre vorig weekend ineen gezet 😛 dus ik heb helaas nog geen ‘data’.
 19. Ik twijfel nog. Ze geven zeer mooie temperaturen de komende dagen, maar over een weekje koelt het snachts weer af tot 3 graden. Zou ik mijn pepers als in de serre uitplanten?
 20. Ik zal straks op de pc mijn foto uploaden want met de gsm lukt het blijkbaar niet
 21. Eigenlijk is het geen vraag over welke plaag het is (ik denk gewoon zwarte bladluis), maar kan dit kwaad voor paprikaplanten? Ik ga Zoiezo al wat mierenpoeder strooien aangezien de miertjes blijkbaar goede vriendje zijn en same op de plant zitten, maar moet ik ook iets doen tegen de bladluizen zelf?
 22. Probeer anders s'avonds in halve flessen water te geven. Als je s'ochtends water geeft verdampt veel van het water overdag en zijn de planten tegen de avond wat uitgedroogd en zuigen ze water op uit de tomaten zelf.
 23. Hey, Ik heb denk ik al 10 keer foto's getrokken met de bedoeling een nieuwe update te maken, maar het is er nooit echt van gekomen. Tot nu! Dus ben ik nog maar eens nieuwe foto's gaan trekken aangezien het allemaal zo snel gaat. Er beginnen een paar tomaten te kleuren . Door het warme en droge voorjaar zijn de planten een beetje te veel opgeschoten waardoor ik geen vierde tros kan houden, maar ook zonder ben ik al fan van de grootte en vorm van liguria. Over groote gesproken. Hier is een echte joekel ontstaan uit een 'gedrochtje' van denk ik 6 bloemen. De paprika's lukken dit jaar ook redelijk goed. Ik denk dat er 1tje begint te kleuren . Duimen maar De worteltjes en lente-uien beginnen te dikken. Tot slot nog war foto's van de spruitjes, kruiden, peperplant die buiten staat te verkommeren en een mooie zonnebloem.
 24. Bij jonge plantjes heb ik dit ook wel vaker. Om een of andere reden lost het probleem zich normaal van zelf op.
 25. Deze middag de plantjes uitgeplant aangezien ze al goed zijn opgeschoten en het weer de komende dagen meezit!
×
×
 • Create New...