Jump to content

Defik

Members
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Defik

 1. Oké dus ik kan iig beter compost nemen ipv bemeste tuinaarde? Ik was inderdaad van plan om het meeste zand te verwijderen, de rest te mengen met zand en als toplaag voor compost/tuinaarde gemengd met wat zand te gaan.
 2. Defik

  Muurkas vidaxl

  Kasje staat inmiddels overeind en ben bijna klaar met de platen leggen. Klemmen gebruik ik niet omdat ik het een waardeloos systeem vind. Heb alles vastgekit en geschroefd. Maar man man wat heb ik afgezien met het ding. Het is echt gemaakt van pisbak Alu en de constructie is absoluut niet sterk genoeg in gedemonteerde toestand. Nu eenmaal gemonteerd gaat het wel, verwacht er wel een jaartje of 6 mee te kunnen doen alvorens ik verder kijk wat ik ga doen.
 3. Niemand die me opweg kan helpen?
 4. Goedenacht allemaal, Ik heb even een vraag omdat ik niet goed weet waar ik verstandig aan doe. Ik heb een kleine muurkas gebouwd van 1.3x3.40m en ben klaar om de stenen eronder vandaan te halen. Onder de stenen ligt 30cm zand en hieronder klei. Mijn plan was om zeker 25cm zand te verwijderen en aan te vullen met tuinaarde/compost en dit te vermengen met het overgebleven zand. Doe ik hier verstandig aan? Wat ik vooral ga kweken zijn: tomaten/pepers/paprikas
 5. Defik

  Muurkas vidaxl

  Glas is helaas ivm kleintjes geen optie, daarbij doet tijdsgebrek ook een duit in het zakje dus ben min of meer gebonden aan een bouwpakket om niet te lang bezig te zijn.
 6. Defik

  Muurkas vidaxl

  Niemand die hier een antwoord op heeft? Dan bestel ik hem maar gewoon en pas ik hem aan waar nodig.
 7. Goedenacht, Al enige tijd ben ik aan het zoeken naar een oplossing om een niet te dure kas in mijn tuin te plaatsen tegen een dichtgewerkte schutting. Hierbij is ondanks slechte reviews mijn oog gevallen op een vidaxl muurkas, puur omdat deze goedkoop is en toch een mooi formaat heeft. Ik hoop hiermee dmv extra verstevigingen en afkitten van de panelen toch nog een jaartje of 5 lol van te kunnen hebben. Zijn er mensen die deze kas ook hebben staan in hun achtertuin? (dus redelijk beschut) en puur hobbymatig gebruiken voor. Tomaten/pepers en ander klein spul?
 8. Ik ben dit jaar begonnen om mijn nu 6 jarige kers eens terug te snoeien tot een redelijke hoogte. Nu is alleen mijn vraag, heb ik het een beetje oké gedaan? Wat ik heb gedaan: 1 al de 1 jarige uitlopers weggenomen 2 al het dode hout verwijderd 3 de kroon ingekort en opengemaakt + verlaagd naar max 2,5m 4 gekeken wel takken hebben gedragen (enkel bloesem) en deze nagenoeg gelijk gelaten. Heb nu 2 andere bomen bijgeplant om eindelijk eens kersen te krijgen. De grote (Regina) heeft moeite om zelf vruchten te zetten.
 9. Defik

  Spinazie

  Mensen ik zit al jaren met een probleem. Ik heb een kleine moestuin op de klei en wil simpelweg wat spinazie oogsten. Helaas lukt dit al 3 jaar niet, wat ik ook probeer. Vroeg op het jaar, middenin, laat, scherpzaad, rondzaad. Niks komt fatsoenlijk op. Wat doe ik fout of waar kan spinazie slecht tegen? Andere gewassen die wel goed groeien zijn: Bonen, aardbeien, uien, tomaten en bieten gaan jaarlijks wel goed. Grt, Stefan
 10. Het is inderdaad 1 type boom waarop 5 soorten appels geënt zijn.
 11. Ik heb nog 2 peren staan en 2 kersen. 1 kers vertoond soort gelijke verschijnselen maar komt er wel schat ik, de peren gaan als een raket en de kers ook, echter is de vruchtdraging dit jaar weer mislukt bij de kers maar dat terzijde.
 12. Goedemorgen, Sinds vorig jaar heb ik een 5 rassen appel geplant en willen proberen of het wat wordt. T/'m begin dit seizoen ging het goed, liep mooi uit incl bloesem en zelf wat vrucht dracht aan de punten van de takjes. Echter is nu sinds deze week ineens het boompje ineens aan het doodgaan lijkt het. Bladeren verdorren compleet en vruchtjes worden afgestoten. Wat is hier aan de hand? Is redding nog mogelijk of is het einde verhaal? Groeten, Stefan
 13. Goedendag, Ik heb een Gardena Aquacontour gekregen en ben bezig deze in te stellen. Nadat ik de handleiding heb gelezen blijft deze telkens in een programma staan en lijkt niet te reageren op input van de toetsen. Weet er iemand of deze unit geluid maakt wanneer de waterstralen harder en zachter gaan? Met andere woorden, hoor je de Gardena unit tijdens het sproeien harder en zachter sproeien? Groeten, Stefan
 14. Sinds de laatste fase van de nieuwbouw in onze wijk ernstig veel last van dit onkruid, wie weet wat het is? Ik weet alleen dat het ondergronds doorworteld.
 15. Is er toevallig nog iemand die een nieuwe voor mij te koop heeft? Ik wilde er nog 1 bestellen op de site of kopen in de winkel maar het schijnt dat ik al te laat ben. Zou zo gauw niet weten wat als alternatief kan dienen voor deze prijs en afmeting dus.
 16. Het probleem is opgelost. Er zat wat zaagvuil voor het filter gelukkig, dit was me eerder niet opgevallen omdat het al schermerde toen ik het systeem testte
 17. Inderdaad alles aangesloten zoals in handleiding. Het rare is dat het waterpunt wat het verst wegligt juist wel veel druk heeft en het punt dat veel dichter bij licht veel minder druk. Heb al gekeken naar lekkage maar tot op heden nog geen natte plek zien ontstaan. Knikken zitten er niet in inderdaad, dat had een makkelijk gevolg kunnen zijn. Ik kan de filters nog eens controleren op vuil inderdaad.
 18. Hallo allemaal, Zojuist heb ik een Gardena pipeline startkit systeem in gebruik genomen. Na het aansluiten van de hoofdslang van 15 meter heb ik het systeem getest. Wat me opvalt is dat ik op mijn eerste waterstopcontact veel minder druk heb als op mijn laatste waterstopcontact 15meter verderop. Wat kan hiervan de reden zijn? Ik heb alles nagekeken op lekkage maar het systeem is gewoon dicht.
×
×
 • Create New...