Jump to content

BBtuin

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Friesland

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Behalve kijken naar de hoeveelheid zon is het ook belangrijk om te kijken hoe nat / droog het stuk grond is.
 2. BBtuin

  Formaat kas

  Een kas is altijd te klein Op marktplaats staan soms best wel hele ruime kassen die niet veel duurder zijn dan een meer gangbaar model.
 3. Ik heb op mijn vorige tuin een kas gehad van Dave Storm. Hier was ik erg tevreden over. Super degelijk! De kas stond redelijk op de vlakte maar ik heb nooit problemen gehad bij storm etc. Het is echt een kas die je voor het leven koopt, over 30 jaar staat hij er nog. In mijn huidige tuin heb ik een Neptunus 9900 staan. Ben ik ook erg tevreden over maar bijvoorbeeld de deur is wel minder degelijk als die van Dave Storm. Ik heb in mijn nieuwe tuin niet voor een Dave Storm kas gekozen omdat deze wel vrij 'grof' en hoog is. Ik heb mijn kas nu achter huis staan. Belangrijk bij het kiezen van een kas is de goothoogte en de nokhoogte. Je wil er wel lekker in kunnen staan etc. Ik zou ook altijd voor glas kiezen. Voor de vergelijking van prijzen is het wel goed om te weten dat een kas van Dave Storm helemaal compleet is, dus incl. fundering etc. Bij kassen die je op internet besteld komt dat er vaak nog bij.
 4. Hoewel er bij mij nog wel redelijk wat pepers aan de plant zitten helaas geen pepers meer met een beetje lengte. Ik ga mijn inzending niet meer overtreffen.
 5. De langste peper die ik tot nu toe geoogst heb is 21,4 cm. Hopelijk groeit de rest nog een beetje door.
 6. Ik heb uiteindelijk 3 plantjes overgehouden. 2 plantjes heb ik in de volle grond in de kas staan. Bij 1 plantje heb ik alle zijtakken verwijdert en laat ik max. 1 of 2 pepers groeien. Het andere plantje doe ik niks aan en laat ik gewoon lekker groeien. Het laatste plantje staat in een ruime pot in de kas, deze geef ik regelmatig een flinke scheut vloeibare mest. Tot nu toe produceert de plant in de volle grond waar ik niks aan doe de langste pepers.
 7. Fantastische kas! Ik denk alleen dat er een kleine markt is voor de verkoop. Daarnaast zullen er waarschijnlijk verschillende ramen vervangen moeten worden als de koper de kas weer op gaat bouwen. Ik denk dat je met € 1500,- blij kunt zijn. Ik zou alleen ook een jaartje wachten met de verkoop, je hebt zoveel mogelijkheden met deze kas! Voetballen doen ze maar ergens anders
 8. Ik ben opzoek naar een manier om mijn kas 's nachts te verwarmen. Het doel is om de kas in deze tijd van het jaar 's nachts wat minder af te laten koelen en ervoor te zorgen dat de temperatuur boven nul blijft. Ik weet dat hier kacheltjes voor te koop zijn maar ik vindt een goedkope DIY manier leuker. Ik heb nu 2 terracotta potten die doodmiddel van draadeinden iets boven de grond staan. Hieronder heb ik waxinelichtjes staan. De potten worden erg warm maar het heeft nauwelijks invloed op de temperatuur in de kas. Iemand nog creatieve ideeën?
 9. Ik heb mijn plantjes inmiddels over gepoot in P9 potjes. Omdat ik ook al een behoorlijk aantal tomatenplantjes aan het opkweken ben en in huis of de garage niet genoeg plek heb waar ze voldoende licht krijgen heb ik ze al in de kas gezet. Omdat ik geen zin heb om alle plantjes bij dreigende nachtvorst uit de kas te moeten halen en s'morgens weer terug in de kas te moeten zetten of om verrast te worden door nachtvorst heb ik een weerstation gemaakt die aangesloten is op de WIFI. Hierdoor is het mogelijk om op mijn telefoon de temperatuur in de kas te zien en krijg ik een melding als de temperatuur te laag wordt. Leuk om te zien dat al bij een beetje zon de temperatuur in de kas omhoog schiet.
 10. Mijn eerste 2 plantjes hebben afgelopen vrijdag hun kopjes laten zien, 3 februari gezaaid, mooi vlot dus.
 11. Nee, 30 cm afgraven is niet voldoende. Ik zou ook voor verhoogde bakken gaan!
 12. Voor mij is de wedstrijd vandaag begonnen. Ik heb 2 zaden in een propagator gezaaid. Omdat het natuurlijk om de langste peper gaat en niet om de eerste en omdat ik mij al best lang afvraag hoeveel zin het eigenlijk heeft om zo vroeg te zaaien denk ik dat ik de overige zaden later in het seizoen in perspotjes ga zaaien.
 13. Na een hele tijd meegelezen te hebben wil ik mij ook maar even voorstellen. De afgelopen jaren heb ik altijd een volkstuin gehad van ongeveer 200 m3 en hier erg veel plezier aan beleefd. Vorig jaar zijn wij verhuisd naar een huis met een ruime tuin en bleek de combinatie van een grote tuin aan huis en een volkstuin toch een beetje teveel van het goede. Vorig jaar maart heb ik een kas in de tuin geplaatst. Op dit moment ben ik bezig om in een gedeelte achter de kas verhoogde moestuinbakken te maken. Ik zal hier binnenkort wel eens foto's van plaatsen.
×
×
 • Create New...