Jump to content

RW5

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by RW5

 1. Ik had mijn Magnolia voor 4 weken in de kas staan, maar die heb ik begin deze week er weer uitgehaald ivm het warme weer. Alleen zijn er nu sinds 2 weken bladeren die geel/bruin worden. Wat kan dit betekenen?
 2. Op de bladeren beginnen nu zwarte vlekken te komen. Wat kan dit betekenen?
 3. Dank jullie voor de antwoorden.
 4. Ik laat hem in een pot zitten. Ik ga hem binnenkort in een 10 liter pot plaatsen. Is voeding voor rhodo, azalea etc van DCM met npk 5-3-6 goed?
 5. Ik heb er eentje gekocht. Ik ga deze in een grotere pot verpotten. De bovenste takken laten groeien of beginnen met toppen zodat er meer nieuwe scheuten aankomen? https://www.directplant.nl/magnolia-magnolia-grandiflora-gallisoniere.html Op deze site staat dit: Directplant verkoopt alleen Magnloia grandiflora die in een pot zijn gekweekt, gerooid vanuit de volle grond slaat de Magnolia zeer slecht aan.
 6. @Bit Als hij wat lengte heeft moet ik hem dan gaan toppen, om een vollere en compactere bos te krijgen?
 7. Dat is ook geen Magnolia Grandiflora waar ik het over heb. @ Bit De onderste bladeren zou ik toch al meteen kunnen verwijderen? Of is dat nadelig? Als hij wat lengte heeft moet ik toch boven beginnen te toppen, zodat ik daar een vollere en compactere bos krijg? Is dat bij alle soorten dat ze slecht tegen koude wind kunnen? Want in mijn omgeving staat een grote zoals op de 2e foto toch redelijk veel in de wind en die doet het goed.
 8. Dat is gewoon een magnolia grandiflora. Ik weet niet welke soort ik het beste er daarvoor kan nemen. Moet ik perse de top eruit knippen? Kan ik niet de onderste takken omhoog laten groeien met ondersteuning van stokken?
 9. Hoe kan ik bij een Magnolia Grandiflora een parasolvorm krijgen zoals op de afbeelding.
 10. RW5

  Pinus Pinea

  Ze moeten gewoon een normale vorm krijgen. Dus een stam met daar bovenop een kroon. Ik kweek ze voor de hobby. Zo moeten ze worden.
 11. RW5

  Pinus Pinea

  Mijn Pinus Pinea krijgen aan de kant van de muur (links) minder takken en de takken die er zijn, gaan allemaal richting het licht. Is dit slecht voor de vorm of groei van de boompjes?
 12. RW5

  Pinus Pinea

  Mijn Pinus Pinea krijgen sinds 6 weken in het midden bruine naalden. Waar kan dit door komen? Ook komen er nu lange groenere naalden tussen. Dit zullen de ''originele'' nieuwe blijvende naalden worden?
 13. RW5

  Pinus Pinea

  Ik heb ze in november in de volle grond gezet. Wat voor voeding kan ik ze nu geven?
 14. Ik wil nu kleine pinus boompjes van zo'n 20 cm in de volle grond plaatsen, waar ze de komende 6-7 jaar zullen staan. Alleen een stukje daarachter is een bedrijf die 's nachts grote lampen aan heeft staan. Wat voor invloed heeft dit op de bomen? Of is dat minimaal?
 15. Ik ben op zoek naar stekjes van een Rododendron English Roseum en een Oleander Atlas en of een andere die winterhard is. Heeft iemand ze dan hoor ik het graag. Bvd
 16. RW5

  Pinus Mugo

  Heeft iemand ervaring met het stekken van Pinus Mugo? Is dit mogelijk?
 17. RW5

  Pinus Pinea

  Ik ga ze in een plantenkas zetten en zal ze ook gaan verpotten voor de winter.
 18. RW5

  Oleander

  Ik was van plan om 3 stekjes bij elkaar in een pot te zetten, zodat ik een vollere bos krijg. Als ik ze ga kweken vanuit zaad en de kleur is niet hetzelfde is dit natuurlijk niet mooi in de plant. Dan kan ik ze beter alleen in een potje stoppen. Als ze dan dezelfde kleur hebben zet ik ze bij elkaar in een grotere pot. Maar oleander stekken in de volle zon is niet slecht voor de moederplant? Oleanders kunnen -10 hebben of is dit maar bij een aantal soorten?
 19. RW5

  Pinus Pinea

  Dank voor je bericht. Ja ze zijn 4 maanden oud, dus ik dacht dat je dat wel begreep. Ik heb ze dus zelf gezaaid. Nee ze gaan niet de tuin in. Ik heb er namelijk zo'n 65. Ik wil ze deze winter gewoon binnen houden en dan eventueel een deel volgend jaar uitzetten. Een ander deel zal ik in 10 liter emmers zetten denk ik, dan kan ik ook kijken wat het verschil gaat worden tussen de groei. Ik heb anders ook te weinig ruimte daarvoor, want ik kweek ook nog wat andere planten die ik uit wil zetten. Ik denk dat ze nog wel een tijdje in deze potjes kunnen staan. Het potje zal nog niet vol wortels zitten. Maar dat de naalden bruin worden heeft geen consequenties voor later?
 20. RW5

  Oleander

  Is het mogelijk om bij dit warme weer Oleander te stekken? Is dit niet slecht voor de plant zelf? Zijn er mensen die Oleander vanuit zaad hebben gekweekt en daarbij ook succes hebben gehad? Dus dezelfde plant krijgen en bloemen binnen een aantal jaar?
 21. RW5

  Alliums

  Dit is een tuinplant?
 22. RW5

  Pinus Pinea

  Hierbij de foto's, roteren lukt me niet.
 23. RW5

  Pinus Pinea

  Ik ben vergeten te melden dat een deel van de plantjes een paar bruine naalden hebben gekregen, waar ook wat sap uitkomt. Weet iemand wat dit betekend?
 24. RW5

  Pinus Pinea

  Maar dat het mediterrane planten zijn wil toch niet zeggen dat jonge plantjes direct heel veel zon mogen krijgen?
 25. RW5

  Alliums

  Als je Alliums vanuit zaad kweekt, krijg je dan ook dezelfde plant ervoor terug?

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...