Jump to content

RW5

Members
 • Posts

  59
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Ergens

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Die Ostara die je hebt, zijn dat 1 jarige? Want ik heb gelezen dat ze in het 2e en 3e jaar grotere aardbeien geven. Korona heb ik ook maar ik vind dat er weinig smaak in zit.
 2. Voor degene die aardbeien stekken, hoeveel stekken nemen jullie van een plant? Nemen jullie deze ook van een plant waar aardbeien aanzitten? Want ik heb gelezen dat je dan een minder sterke plant krijgt als wanneer je het van een moederplant zonder aardbeien neemt?
 3. Ik ben gestart met frigo planten. Ik heb voeding die ik 2x per jaar moet geven. Het is kunstmest van een aardbeien kweker met NPK 17+7+11 + 7mg0 Ik weet niet hoe ik de foto's kan draaien.
 4. Ik kweek nu voor het eerste jaar aardbeien. (Ostara) Ik houd 3 aardbeien per stengel aan. De rest knip ik eruit. Maar ik vind dat de aardbeien klein blijven. Ik geef elke dag bijna 1 liter water per 3 planten die in bloembakken zitten.
 5. @rorror Bij een aantal hingen ze wel eens even slap. Maar dan gaf ik water en was het weer goed. Dus droogte zal het niet zijn. @Inloggevens kwijt Ik heb geen grond gebruikt waar aardappels hebben gestaan. 25 meter van die bult zand hebben vorig jaar aardappels gestaan. Maar dat zal toch geen invloed erop hebben.
 6. Ik gaf ze een keer per 3 dagen water in de eerste maand. Toen was het ook nog niet zo warm. Nu geef ik bijna elke dag een beetje of 1 dag wel een dag niet. Soms heb ik ook wel meer gegeven en dan een paar dagen niet.
 7. Waarom is zand niet geschikt voor in potten? Ik denk dat het ook een schimmelziekte kan zijn, verwelkingsziekte. De planten staan nu 2 maanden in de bakken en zijn direct in een kas gezet. De zandgrond komt van een bult zand die we hier al wat jaren hebben liggen. 25m meter van die bult hebben wel vorig jaar aardappels gestaan op een land, die hebben dezelfde schimmelziekte als aardbeien, maar dat zal niets uitmaken? Het zijn Ostara en Korona. Ik heb vorig jaar wel ook in deze bakken aardbei planten gehad. Die bakken had ik in het najaar buiten staan en zijn schoongespoeld. Kunnen deze planten wel continue in de zon blijven staan?
 8. Ik heb zand en wat potgrond gebruikt. Ik heb eigenlijk evenveel gegeven als op het potje staat.
 9. Ik heb frigo plantjes en een potje meststof gekocht bij een kweker. Ik heb ze 2 weken na aanplant meststof gegeven, want dat stond op dat potje. Alleen de bladeren werden na een poosje bruiner en sommige plantjes stierven. Is 2 weken na aanplant niet te vroeg om meststof te geven? Op internet lees ik dat het na 4 weken pas moet. En wat is de oorzaak dat de bladeren bruin worden?
 10. Wat geven jullie voor voeding aan de meloenplantjes?
 11. Zou ik de jonge plantjes wel op de vensterbank voor de raam in de zon kunnen zetten? Ze hebben alleen kiemblaadjes.
 12. Ik heb nu meloenplantjes die iets ouder dan 1 week zijn. Kan ik deze al in een kas zetten?
 13. Ze zijn bijna allemaal aangetast. Dus haal ik maar nieuwe. Kan ik die nieuwe zaden wel weer in hetzelfde potje met potgrond doen?
 14. Ik heb meloen zaden gezaaid, alleen nu zijn ze gaan schimmelen. Wat moet ik nu doen?
 15. Ik ben van plan om paardenmest in de grond te mengen voor de planten. Maar mag dit verse paardenmest zijn voor als ik ze over 2 maanden plant?
×
×
 • Create New...