Jump to content

RW5

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Ergens

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik ga nu ook meloen kweken en heb zaden van Crimson Sweet en Sugar Baby. Maar ik had nog wat vragen: Er zitten best veel zaden in zo'n zakje 35 st. Kan ik deze zaden ook nog volgend jaar gebruiken? Ik heb gelezen dat meloenplanten er niet van houden om gepot op verplant te worden, of maakt dit niet zoveel uit? Ik wil dat het niet teveel kost. Ik was van plan om wat compost en potgrond te gebruiken. Maar ik moet ze door de maanden heen ook nog voeding geven. Welke voeding kan ik het best gebruiken? Als ik de zaden op verschillende tijden zaai krijg ik dan ook op verschillende momenten meloenen of beginnen ze allemaal rond dezelfde periode vruchten te produceren?
 2. Wat is een goedkope manier om voeding aan de planten te geven?
 3. Ik ben op zoek naar verschillende aardbei planten die in verschillende periodes aardbeien geven. Heb je er, laat me even wat weten.
 4. RW5

  Naaldbomen verplanten

  Het gaat om een den. Maar ik lees dat je hem moet verplanten als de plant in rust is. Nu het warmer weer is, begint de sapstroom op gang te komen en dan verplanten kan dodelijk zijn voor de boom.
 5. Is het nu nog mogelijk om naaldbomen te verplanten?
 6. RW5

  Pinus Pinea

  Mijn boompjes zijn goed gegroeid het afgelopen jaar. Nu staan ze te dicht op elkaar en wil ik ze gaan verplanten. Ik heb er zo'n 65 en heb misschien niet genoeg plaats daarvoor. Is er een goedkope manier om ze ergens in te zetten, want 1000 liter kuipen zijn best prijzig? De boompjes zaten onder het sneeuw, waardoor er veel schuin hingen. Ik heb toen de sneeuw er wat afgeklopt. Nu zijn er ook best veel naalden lichtbruin geworden. Komt dit door de lage tempratuur?
 7. Ik had mijn Magnolia voor 4 weken in de kas staan, maar die heb ik begin deze week er weer uitgehaald ivm het warme weer. Alleen zijn er nu sinds 2 weken bladeren die geel/bruin worden. Wat kan dit betekenen?
 8. Op de bladeren beginnen nu zwarte vlekken te komen. Wat kan dit betekenen?
 9. Dank jullie voor de antwoorden.
 10. Ik laat hem in een pot zitten. Ik ga hem binnenkort in een 10 liter pot plaatsen. Is voeding voor rhodo, azalea etc van DCM met npk 5-3-6 goed?
 11. Ik heb er eentje gekocht. Ik ga deze in een grotere pot verpotten. De bovenste takken laten groeien of beginnen met toppen zodat er meer nieuwe scheuten aankomen? https://www.directplant.nl/magnolia-magnolia-grandiflora-gallisoniere.html Op deze site staat dit: Directplant verkoopt alleen Magnloia grandiflora die in een pot zijn gekweekt, gerooid vanuit de volle grond slaat de Magnolia zeer slecht aan.
 12. @Bit Als hij wat lengte heeft moet ik hem dan gaan toppen, om een vollere en compactere bos te krijgen?
 13. Dat is ook geen Magnolia Grandiflora waar ik het over heb. @ Bit De onderste bladeren zou ik toch al meteen kunnen verwijderen? Of is dat nadelig? Als hij wat lengte heeft moet ik toch boven beginnen te toppen, zodat ik daar een vollere en compactere bos krijg? Is dat bij alle soorten dat ze slecht tegen koude wind kunnen? Want in mijn omgeving staat een grote zoals op de 2e foto toch redelijk veel in de wind en die doet het goed.
 14. Dat is gewoon een magnolia grandiflora. Ik weet niet welke soort ik het beste er daarvoor kan nemen. Moet ik perse de top eruit knippen? Kan ik niet de onderste takken omhoog laten groeien met ondersteuning van stokken?
 15. Hoe kan ik bij een Magnolia Grandiflora een parasolvorm krijgen zoals op de afbeelding.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...