Jump to content

RW5

Members
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Beek en Donk

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ik had mijn Magnolia voor 4 weken in de kas staan, maar die heb ik begin deze week er weer uitgehaald ivm het warme weer. Alleen zijn er nu sinds 2 weken bladeren die geel/bruin worden. Wat kan dit betekenen?
 2. Op de bladeren beginnen nu zwarte vlekken te komen. Wat kan dit betekenen?
 3. Dank jullie voor de antwoorden.
 4. Ik laat hem in een pot zitten. Ik ga hem binnenkort in een 10 liter pot plaatsen. Is voeding voor rhodo, azalea etc van DCM met npk 5-3-6 goed?
 5. Ik heb er eentje gekocht. Ik ga deze in een grotere pot verpotten. De bovenste takken laten groeien of beginnen met toppen zodat er meer nieuwe scheuten aankomen? https://www.directplant.nl/magnolia-magnolia-grandiflora-gallisoniere.html Op deze site staat dit: Directplant verkoopt alleen Magnloia grandiflora die in een pot zijn gekweekt, gerooid vanuit de volle grond slaat de Magnolia zeer slecht aan.
 6. @Bit Als hij wat lengte heeft moet ik hem dan gaan toppen, om een vollere en compactere bos te krijgen?
 7. Dat is ook geen Magnolia Grandiflora waar ik het over heb. @ Bit De onderste bladeren zou ik toch al meteen kunnen verwijderen? Of is dat nadelig? Als hij wat lengte heeft moet ik toch boven beginnen te toppen, zodat ik daar een vollere en compactere bos krijg? Is dat bij alle soorten dat ze slecht tegen koude wind kunnen? Want in mijn omgeving staat een grote zoals op de 2e foto toch redelijk veel in de wind en die doet het goed.
 8. Dat is gewoon een magnolia grandiflora. Ik weet niet welke soort ik het beste er daarvoor kan nemen. Moet ik perse de top eruit knippen? Kan ik niet de onderste takken omhoog laten groeien met ondersteuning van stokken?
 9. Hoe kan ik bij een Magnolia Grandiflora een parasolvorm krijgen zoals op de afbeelding.
 10. RW5

  Pinus Pinea

  Ze moeten gewoon een normale vorm krijgen. Dus een stam met daar bovenop een kroon. Ik kweek ze voor de hobby. Zo moeten ze worden.
 11. RW5

  Pinus Pinea

  Mijn Pinus Pinea krijgen aan de kant van de muur (links) minder takken en de takken die er zijn, gaan allemaal richting het licht. Is dit slecht voor de vorm of groei van de boompjes?
 12. RW5

  Pinus Pinea

  Mijn Pinus Pinea krijgen sinds 6 weken in het midden bruine naalden. Waar kan dit door komen? Ook komen er nu lange groenere naalden tussen. Dit zullen de ''originele'' nieuwe blijvende naalden worden?
 13. RW5

  Pinus Pinea

  Ik heb ze in november in de volle grond gezet. Wat voor voeding kan ik ze nu geven?
 14. Ik wil nu kleine pinus boompjes van zo'n 20 cm in de volle grond plaatsen, waar ze de komende 6-7 jaar zullen staan. Alleen een stukje daarachter is een bedrijf die 's nachts grote lampen aan heeft staan. Wat voor invloed heeft dit op de bomen? Of is dat minimaal?
 15. Ik ben op zoek naar stekjes van een Rododendron English Roseum en een Oleander Atlas en of een andere die winterhard is. Heeft iemand ze dan hoor ik het graag. Bvd

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...