Jump to content

Lievro

Members
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Oost-Vlaanderen
 1. Lievro

  Witloof 2019/2020

  Veel betere kwaliteit van wortels hier dit jaar. Hopelijk resulteert dit in nog mooier witloof
 2. Lievro

  Witloof 2019/2020

  8 weken na het zaaien staat het witloof overal boven. Hopelijk groeit het nog naar behoren.
 3. De ‘Google resultaten’ verjagen de luis niet uit de broccoli. Wrs hopeloos..
 4. Met het droge weer van de afgelopen maanden zit ik alweer met een bladluisprobleem. ik heb het onder controles kunnen houden maar nu de broccoli en bloemkool vorm krijgt moet ik vaststellen dat ze in de vrucht gekropen zijn. kan ik hier nog iets aan doen?
 5. Lievro

  Witloof 2019/2020

  Niet meer bijgezaaid voorlopig. Vrijdag hebben we hier sinds heel erg lang een 5mm water gehad en de kieming is hierdoor wonderwel begonnen. Er komen hier en daar plantjes boven de grond. ik dacht dat jij op ruggen zaaide?
 6. Lievro

  Witloof 2019/2020

  Bijna elke dag water gekregen. Vreemd..
 7. Lievro

  Witloof 2019/2020

  Mijn witloof is op ruggen gezaaid op 9 mei maar komt nog niet boven. ik begin mij zorgen te maken of dit nog normaal is..
 8. Dat is wel uitzonderlijk vroeg. Ik denk dat ze nog maar een maand in de grond zitten.
 9. In tegenstelling tot mijn ajuinen krijgen mijn sjalotten gele bladpunten. Ik geef deze water op regelmatige basis. Tot over enkele dagen ging alles super goed. iemand een idee wat het probleem kan zijn?
 10. Lievro

  Witloof 2019/2020

  De eerste lading wortels zit onder de grond. Ook de 'binnenvariant' staat op zolder. Heb jij veel gezet, Patrijs?
 11. Lievro

  Witloof 2019/2020

  De verplante pennen laat ik er nog even in. Er zijn flink wat vertakte wortels bij de 'originele'. +- 50% denk ik. Is het de bedoeling om deze uit te dunnen naar de grootste vertakking? In totaal zal ik een 150-tal goede wortels hebben. Er zijn een 25-tal pennen in bloei geschoten dus er was iets niet juist met het zaad. Wel een mooie bloementuin
 12. Lievro

  Witloof 2019/2020

  Ik heb zowel voor binnen -als buiten al een deel wortels geoogst. Deze liggen nu te rusten boven de grond. Nog een 10-tal dagen en ik ga ze intafelen op zolder en in de moestuin.
 13. Wat een vijgen, zeg Gisteren 3/4 emmer vol struikbonen getrokken. Ik had begin juli de struikbonen bijna opgegeven. Ze stonden heel mooi maar (mede door vakantie) door de droogte kreeg ik kleine prinsessen (wij noemen ze zo bij ons) en daarna alleen maar droge exemplaren zonder vruchtvlees. Ik heb ze na mijn vakantie nog voldoende water gegeven en geregeld viel hier nog een buitje. (juli 50mm - augustus tot vandaag 20mm / nog steeds veel te weinig) Tot mijn verbazing kwamen er toch nog veel bloemetjes op, 6 weken na de eerste oogst. Nu 2 weken verder heb ik een pak prinsessen kunnen oogsten die 40% groter zijn en nu wel vol vruchtvlees zitten. Ik weet dat er een tweede oogst mogelijk is, maar deze oogst heeft veel meer succes dan de eerste dus een tevreden tuinier
 14. Ook hier de ajuinen en Sjalotten geoogst. Mooie opbrengst
 15. Lievro

  Witloof 2019/2020

  @Patrijs: Ze staan op de vereiste afstand van elkaar, ja. Ik heb nog enkele rijtjes staan die ik van de uitgedunde rijen heb gehaald en die doen het ook ok

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...