Geplaatst: 12 september 201312 j 12-14 kleine bietjes - 4 deciliter wijnazijn - 1 theel zout - 100 gr suiker - greepje peperkorrels - 2 laurierbladeren - 1 eetl versgeraspte mierikswortel Zet de bietjes in een hete oven op gaar te laten worden, zo zijn ze aanmerkelijk minder vochtig dan wanneer ze in water worden gaar gekookt.Stroop de bietjes en snijd ze in ordentelijke blokjes (2 op 2 cm ong).Kook de azijn met de overige ingredienten gedurende 5 minuutjes, giet de zeer hete azijn over de bietjes. Doe deze met de azijn nog een keer terug in de pan, breng ze tezamen nog eens aan de kook. Daarna gaan de bietjes in uiterst schone potten. Giet er een dun laagje olie op.Na 24 uur kunnen deze bietjes al worden gegeten, maar hoe langer je wacht, hoe beter . Smakelijk Als kok geeft de keuken geen probleem, als boer in de moestuin nog heel veel te leren.Volg me ook op blog/Leeloo/
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.