Geplaatst: 12 september 201311 j heb vanmiddag voor het eerst rode kool geweckt, recept van iemand van dit forum gebruikt, hijis niet alleen een beetje bleekjes geworden, maar heb de potten goed vol gedrukt, maar doordat de kool geslinkt is staat ie niet meer helemaal in het sap, kan dit kwaad? blog.beringen.nl
Geplaatst: 12 september 201311 j Hier al eens gekeken? http://www.inmaak.eu/Uitleg_werkwijze/Groenten_wecken/Rode_kool_wecken/rode_kool_wecken.html Als kok geeft de keuken geen probleem, als boer in de moestuin nog heel veel te leren.Volg me ook op blog/Leeloo/
Geplaatst: 12 september 201311 j Auteur dank je wel voor je link, leeloo had hem ook al gezien, maar staat niet bij of het kwaad kan dat niet alles in het sap staat,volgende keer ga ik het eerst koken en een andere recept, heb nog 3 kolen staan, dus kan verschillende recepten uit proberen. blog.beringen.nl
Geplaatst: 13 september 201311 j Ik heb nog potten van 2 jaar geleden staan, ook die kool steekt gedeeltelijk boven het vocht uit. Geen probleem, is gewoon te eten. Ik had de kool wel een nachtje in wat zout en azijn laten staan, dus het slinken was ook wel aardig klaar. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 13 september 201311 j Auteur hoi jorieke, dank je voor je antwoord, zal de volgende keer ook azijn erbij doen, dat stond niet in mijn recept blog.beringen.nl
Geplaatst: 15 september 201311 j Maar een beetje azijn hoor. En wat zout. Je ziet de kool meteen verkleuren als je de azijn er door mengt. Meestal vul ik de potten dan af met appelsap. Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Geplaatst: 15 september 201311 j Auteur zo'n vermoedern had ik al heb zelf ook appelsap gebruikt, beetje kaneel erdoor Hmm lekker, gisteren verse ketchup gemaakt zonder suiker , vanmiddag aan de slag met aardbeien jam met basilicum en pompoensoep. fijne dag! blog.beringen.nl
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.