Ga naar inhoud

Aanbevolen berichten

Geplaatst:

Courgettemuffins, deze kwamen ter sprake tijdens de afgelopen MTFD (sept 2013) - ze zijn een verassende manier om weer een beetje courgette weg te werken. Voor iedereen die denkt 'een muffin met groene frummels erin lust ik niet', think again! Deze muffins zijn heerlijk!

Het recept is eerlijk gejat van internet :

 

Voor 12 muffins:

 

225 g bloem

1 theelepel bakpoeder

1 theelepel baksoda

125 ml zonnebloemolie

2 grote eieren

250 g geraspte courgette

60 g rozijnen

100 g suiker

 

Verwarm de oven voor op 175C. Bekleed een muffinblik met papieren vormpjes.

Neem twee kommen. Zeef boven de eerste kom de droge ingredienten (behalve courgette en rozijnen) en meng door elkaar. Doe de vloeibare ingredienten in de andere kom en meng deze ook. Giet dan het droge mengsel bij het natte en werk door elkaar, maar roer niet te lang. Als het bijna gemengd is, doe de rozijnen en courgettes erbij.

(Het verkregen mengsel moet nu net vloeibaar zijn en langzaam uitzakken; afhankelijk van je courgette kan het net te nat zijn. Voeg in dat geval nog wat bloem toe.)

Vul de vormpjes, dit gaat heel erg goed met een ijsbollentang.

Bak in de oven in ca. 30 min gaar. Laat ze 5 minuten in het blik afkoelen, zet ze daarna op een rooster en laat ze volledig afkoelen.

  • 2 weeks later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...