Missmass Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Vandaag is zo'n dag dat alles mislukt. Ik laat alles vallen, zat per ongeluk nog tegen iemands auto aan met de mijne (balen!!), en het regent. Een echte baaldag dus. En dus besloot ik om de keuken in te gaan, want ik heb een enorme hoeveelheid pompoenen weg te werken en wil er vanalles mee proberen. Vandaag dus pompoen-citroen cupcakes! Recept: 300 g pompoen (geschild), 150 g boter, 150 g suiker, 3 eieren, 1 citroen, 1 zakje bakpoeder en 250 g bloem. Rasp de pompoen en de schil van een hele citroen. Pers dan de citroen uit en vang het sap op. Meng dan alle ingrediënten goed door elkaar tot je een beslag hebt. Verdeel dit beslag in vormpjes (ik heb zelf een supergoedkope silicone mal van de Action gebruikt en had precies genoeg voor de 12 cupcakes). Dan de over in, 180 graden 20-25 minuten. Daarna naar smaak decoreren, ik heb zelf kaneel-poedersuiker gebruikt en heb een topping gebruikt waarop ik de pecannoten heb geplakt. Quote Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erny Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Mmmm... die zien er lekker uit.... en helemaal perfect op je etageschaaltje. Vast ook wel als gewone cake te maken... (ben niet zo minicakekerig)... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Missmass Posted October 15, 2013 Author Share Posted October 15, 2013 Ja joh, hartstikke makkelijk met zo'n beslag. Je kunt het in elke vorm gieten die je wil: mini cakejes, een groot cakeblik, of zelfs een taartvorm. Als je hem in een taartvorm bakt en daarna over de hele lengte doorsnijdt kun je hem vullen met een lekkere vulling en dan daarna 'maskeren' met een creme, slagroom of marsepein, mmm! Quote Gardening is cheaper than therapy. And you get tomatoes! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 wauw, mooi, kun je niet even tegen mijn auto aanzitten (heeeeel zachtjes) en wat cakejes als goedmakertje meenemen... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
speets Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Gister deze cakejes gemaakt. Voor mij is dat raspen bijna niet te doen met de hand.Volgende keer maar blenderen, dan worden ze ook wat fijner van structuur. Ik had me ook verkeken op het formaat van mijn nieuwe combimag: daar past zo'n twaalver niet in! Maar de schaar bracht uitkomst Er was een dame in het gezelschap die na 1 hap bruusk haar cakeje teruglegde Quote "Je hebt al heel veel geluk in je leven als je niet te veel pech hebt". Huub Buijssen. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Niika Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Ziet er goed uit Missmass. maareh.. jij durft. Op zo'n baaldag zou ik echt niet gaan bakken, dat zou vast mis gaan. Denk, bloem tegen 't plafond, beslag op de grond, katten in de oven etc... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.