Geplaatst: 28 oktober 201312 j As als smaakmaker.Er stond een artikel in de krant over AS,wou jullie dit meegeven.Kan er niets op google vinden? Overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 28 oktober 201312 j As? Van een peuk of van de kachel? Geen idee. Oren klapperen haha Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin!
Geplaatst: 28 oktober 201312 j Auteur van rode bietblad preiblad ,hooi en citroenas .In de oven of kacheltje Overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 28 oktober 201312 j Ik zie nu de afbeeldingen pas. Haha. Ja zit wel wat in. Denk maar eens aan bbq kruiden die stoi je op de hete kolen. Geeft smaak aan het vlees. Yeah we zijn in het bezit van een 100m2 moestuin!
Geplaatst: 28 oktober 201312 j In het Engels komt er wel wat tevoorschijn, zoeken op "edible ash" http://onmilwaukee.com/dining/articles/edibleash.html http://bakingmadeeasy.com/featured-recipes/mixed-nut-cigar-cookies-with-edible-ash-for-dipping/
Geplaatst: 28 oktober 201312 j Je kan inderdaad geitenkaasjes met as kopen, ik heb ze wel eens gezien, maar niet gegeten, mijn broer wel hij vond het lekker. Op de pizza uit de leemoven zit op de onderkant altijd as, je legt hem op de bodem van de oven en daardoor eet je ook altijd wat as. Wij zorgen dan ook dat het een " lekker asje" is door op het laatst met een ander soort hout af te stoken en/of wat uienschillen erbij te gooien. Is denk ik hetzelfde idee? Wij koken hier 7 maanden per jaar buiten op hout en met wind en woei wil er nog weleens as in het eten raken, wij eten dus heel vaak as http://piroskainpaprikaland.blogspot.nl/
Geplaatst: 28 oktober 201312 j potas - as - kalium ( hoge mate van ) is toch ook voor de mens goed ? bbq daarentegen niet. Helemaal niet zelfs.
Geplaatst: 28 oktober 201312 j Auteur Die wij hebben geproeft en gekocht was koemelkkaas met as het is de Morbier uit Jura met de aslaag in het midden Overnachten nabij het Lauwersmeer.
Geplaatst: 31 oktober 201312 j Hier ook geitenkaas en ook rauwmelkse koemelk met as..als je op deze fotolink naar Google afbeeldingen kijkt zie je heel veel kaassoorten met as: https://www.google.fr/search?q=fromage+cendre&client=firefox-a&hs=huB&rls=org.mozilla:nl:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=iDNyUvDjDsrAswa5qYHACg&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=664&dpr=1 Van origine was de as bedoeld om insecten af te weren of om te zorgen dat de kazen niet aan elkaar plakten bij het stapelen.Nu is het meer een culi-ding... We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 31 oktober 201312 j Auteur Hier in de krant staat Kaasmakers gebruiken van oudsher as om het rijpen te bevorderen.Een lage midden in de kaas. Overnachten nabij het Lauwersmeer.
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.