Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Featured Replies

Geplaatst:

Ik heb vandaag de kastanje likeur gezeefd en volgens het recept moeten er nu zure appels bij met suiker en dan moet het nog een hele maand blijven staan

 

Ik doe bovenstaand met de helft zodat ik over 1 maand het verschil kan proeven.....of die appels...wel of niet erbij hoeven volgende keer wat mij betreft

 

 

De kastanjes die ik er nu uit gezeefd heb, zijn best lekker. Ze zijn natuurlijk vol met alcoholsmaakje....Het is zonde om er niks mee te doen.

 

Hebben jullie een idee wat ik ermee kan??

aangepast door Gast

Geplaatst:

Miss kastanje puree, of miss wel voor bij een lekker kerstrecept ik ben er jammer genoeg allergies voor, althans toen ik een kind was maar heb ze sinds dien niet meer gegeten.

Geplaatst:

Misschien kun je het verwerken in een cake of taart

Bonaire is waar mijn huis staat en waar mijn bed slaapt!

Geplaatst:
  • Auteur

Hoe moet ik daarvoor de kastanjes verwerken?

Geplaatst:

Zijn ze niet zacht geworden dan

 

Ik weet wel dat hier op de proefmarkt er een kraam tussen staat die kastanje puree verkoopt dit kan je bij de kaas bv eten net zo als we ook met mosterd doen, is dat mis een optie. Zover ik weet is het hongaars, miss ff surfen op hongaarse recepten, ook in england gebruiken ze kastanjes in recepten oooh mis in een engelse x mass cake mee verwerken.

Geplaatst:
  • Auteur

Nee ze zijn niet zacht geworden. Sterker nog.....volgens mij zijn ze harder geworden. Dat waren de citroenschillen bij de Limoncello ook. Ik denk dat de alcohol uitdroogt.

 

Het recept eiste 250 gram gekookte en geschilde kastanjes en 250 gram rauwe geschilde met bruin vliesje er zo veel mogelijk af.

Geplaatst:

Dan zou ik er een soort puree van maken en het gebruiken bij een of ander wild gerecht, ben benieuwd hoe ze smaken.

Veel succes er mee, ben benieuwd wat je er mee ga doen.

Geplaatst:
  • Auteur

Nou om te proberen heb ik er 2 handjes vol door het brood gegooid....Was heel goed en lekker....de alcoholsmaak was er helemaal uit....dus 1 succesbestemming heb ik al.

 

Een puree maken lijkt me ook wel lekker....of een smeerbaar iets voor op t brood??? ik mis de inspiratie nog...

  • 10 maanden later ...
Geplaatst:

Ik ben wel benieuwd hoe dit is afgelopen. Ik heb zelf vorig jaar wel de hele zit met alle appels uitgezeten en ik vond het uiteindelijk te weeïg. Sta nu voor hetzelfde 'klusje' dus ben benieuwd naar je ervaringen.

Geplaatst:
  • Auteur

Ik zou alleen volledig geschilde exemplaren gebruiken óf je moet van bitter houden.

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.