habapini Posted December 27, 2013 Share Posted December 27, 2013 Hallo. Ik heb dit jaar kersen op brandewijn gemaakt en wil die nu bij het ijs geven als ik visite heb voor mijn verjaardag. Echter iedereen moet nog met de auto terug naar huis. Hoe lang moet je ze verwarmen voor de alcohol er uit is en op welke temperatuur. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RobO Posted December 27, 2013 Share Posted December 27, 2013 tsja, dat duurt een uur of twee op 90 graden, voor alles eruit is, dat wil je denk ik nietna een minuut of 20 is de 70% eruit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RvO Posted December 27, 2013 Share Posted December 27, 2013 Temperatuur: m.i. tenminste op het kookpunt van alcohol (78,37 °C).Kookduur: ik vond verschillende getallen me t google, hoewel ordegrootte wel min of meer gelijk is. Enkele voorbeelden:http://www.alcoholinfo.nl/publiek/veelgesteldevragen/resultaten/antwoord/?vraag=9809http://www.culy.nl/inspiratie/kookmythes-feit-of-fabel/ Edit: deze post is gekruist met die van Robo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
habapini Posted December 27, 2013 Author Share Posted December 27, 2013 allebei bedankt voor de snelle reactie. Ik ga er mee aan de slag. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.