Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

rozemarijnworst en paprikaworst, recept


Piroska

Recommended Posts

rozemarijnworst.

 

1 kilo vet varkensvlees

250 gram ongezouten en ongerookt (buik)spek

4 bollen knoflook

2 eetlepels gemalen rozemarijn, of gevijzelde verse

2 eetlepels zout

1 eetlepel gemalen zwarte peper

1 eetlepel gemalen marjoraan

1 theelepel gemalen komijn

 

pel de bollen knoflook en draai ze door de gehaktmolen. Meng in een kom met alle kruiden en zout.

Draai gehakt van het vlees, meng met alle kruiden, goed kneden en 1 nacht in de koelkast laten staan.

Volgende dag worstjes draaien met varkensdarm of schapendarm.

De worstjes zijn geweldig op de BBQ.

 

De paprikaworst is vrijwel hetzelfde:

 

1 kilo vet varkensvlees

250 gram spek

4 bollen knoflook

2 eetlepels zout

2 eetlepels gemalen zwarte peper

1 eetlepel gemalen komijn

1 eetllepel gemalen marjoraan

25 gram zoete paprikapoeder

(naar smaak) 1 eetlepel hete paprikapoeder

 

De kan deze paprikaworst ook roken en drogen maar dat heb ik nog niet geprobeerd.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...