Jump to content

eduro

Members
 • Posts

  139
 • Joined

 • Last visited

Personal Information

 • LOCATION
  Turnhout

Recent Profile Visitors

1,282 profile views
 1. @acpronk je kan natuurlijk ook losse cups nemen Deze Cups een stuk buis en een blauwe regenton van 200 liter, geef je minder uit en heb je een grotere buffer.
 2. Mooi systeem @Mai Pensato ik neem aan dat er een pomp inzit? Zelf overweeg ik een floating bed maar deze oplossing is handiger. Heb je een link voor aankoop voor mij?
 3. eduro

  Nieuwe moestuin

  Mooie start, gefeliciteerd met een nette opzet. Het echt een model moestuin😏
 4. @angela Ik gebruik hiervoor - Garden planner 3 de trail versie
 5. De totale lengte is 70 meter.
 6. Daarvoor al een tuinplan gemaakt welke ik hieronder weergeef, heb je opbouwende kritiek of opmerkingen wellicht steek ik er weer wat van op.
 7. Begonnen met de ontmanteling van de tuin we gaan verhuizen er is nog veel werk te gaan. als ik het nu niet aanpak ben ik zeker niet klaar in juni.
 8. eduro

  regenwater opvang klaar

  @Luc 4000l De hulpstukken heb ik gekocht bij Meeuwse-Goes ik ben er heen gereden en samen met de verkoper het magazijn in om de juiste spullen samen te stellen (mijn onzekerheid want hoe heten al die aansluitstukken en welke verlopen heb je nodig?) nadat mijn visie hem duidelijk werd was het snel samengesteld. die tuinslang heeft voldoende druk om een ingegraven 55 liter curtec vat in een minuut te vullen zonder pomp, hierin meng ik mijn voedingstoffen voor de tomaten en stellingteelt aardbeien) waarna de hydrofoorpomp het via mijn druppelsysteem verdeelt. isoleren van de ibc tonnen heeft weinig zin je remt de afkoeling maar bij langdurig vorst bevriest het toch. of je gebruikt bij voldoende isolatie een verwarmingslint rond de tonnen maar dan moet je ook je leiding ingraven/beschermen. Beslis je om te isoleren gebruik dan xps platen dikte 14 cm dan is 2 watt per m2 isolatie voldoende om het niet te laten bevriezen, deze platen zijn drukvast en nemen geen water op. De tonnen dan ook op de xps platen zetten. Vorst is geen probleem voor de ibc vaten die kunnen er tegen ik heb ze al stijf bevroren gehad de huid is van hdpe gemaakt, laat ze in de winter niet voller dan 900 liter als water bevriest zet het 9% uit op die manier heb je ruimte in de ton voor het uitzetten en scheurt de ton niet, overigens vanaf medio oktober tot maart is tuingebruik van water bijna nihil dus kan je ook beslissen om ze te laten leeglopen. In jouw geval als aanvulling voor je regenwateropvang bij woningverbruik zie je dat misschien anders.
 9. ik gebruik hetzelfde principe tussen een opvang en 4 verzamel ibc tonnen daar ligt een 25 meter 20 mm pe slang tussen dat gaat prima. Het hoeft niet snel te vullen je vlotter regelt het niveau. Hier een linkje naar mijn 4 tonnen
 10. Je stelt met nadruk welke GROENTEN lonen financieel. smaak is ook een belangrijke factor. Met stip bovenaan staat voor mij; Fruit (aardbei, kersen, bessen, appel en peer) Kasvruchten (tomaat, aubergine, courgette, augurk) gek genoeg is augurk de meest gesnackte vrucht zelfs de hond rooft ze voor mij weg. Bladgroente ( gaat makkelijk en productief) Kruiden divers knolgewassen Dit staat er altijd en wordt veel gebruikt, kost weinig tijd in onderhoud dus lonend.
 11. Ik ben particulier, verzendmateriaal heb ik niet voorhanden dat moet aangekocht worden. Als ik de verzendtarieven bekijk kan ik maximaal 12 bakken versturen per pakket dat dan €20 aan kosten oplevert. Laat ik eerst een bekijken wie er interesse heeft en hoeveel je er wil overnemen voordat ik geld uitgeef.
 12. Ik heb stapelbakken te koop afmeting uitwendig 60x40cm hoogte 8 cm. ik gebruik ze als zaaibak, gereedschapslade etc. Het zijn stevige bakken, waterdicht, gewicht 1.4 kg per stuk. €3 per stuk afhalen in Gierle België Ik ben particulier, verpakkingsmateriaal is niet voorhanden dat moet worden aangekocht. Ik ben even in de posttarieven en pakjes regels gedoken, indicatief kan ik per pakket 12 bakken verpakken wat €20 aan kosten geeft per pakket. Voordat ik geld uitgeef zie ik graag berichten wie hoeveel bakken zou willen hebben, daarna beslis ik of het zinvol is om verpakkingsmateriaal aan te kopen.
 13. https://www.kweek.gent/products/moestuinzaden-ajuin-borretana 3 euro.
 14. eduro

  vrachtwagen vol compost

  iok.be maar ze leveren alleen in hun werkgebied
 15. eduro

  vrachtwagen vol compost

  @Viviane Ik heb het alleen op de plekken aangebracht waar ik borders wilde aanleggen die zijn 100m2, gemiddeld dus 20cm dik op de borders. (er is nu naar schatting nog 10cm verhoging over) ik heb het rechtstreeks over het gras verdeeld. indien ik het hele tuindeel hiermee zou hebben gedaan is dat voldoende voor ongeveer 5 cm.
×
×
 • Create New...