jasmin Geplaatst: 26 april 2011 Geplaatst: 26 april 2011 tandpasta weet ik, maar yoghurt??? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
veuvecouderc Geplaatst: 26 april 2011 Auteur Geplaatst: 26 april 2011 tandpasta weet ik, maar yoghurt??? Ja als je een liter yoghurt per dag wegwerkt en dat de rest van je leven dan krijg je daar wel een nare ziekte van. Maar dat geldt voor alles. En dus ook voor nitriet. Maar je een keer te buiten gaan aan een pond aardbeien of een liter ijs daar krijg je hooguit buikpijn van maar verder maak ik me geen enkele zorgen als ik een berg rucola zit weg te kauwen. Maar goed, iedereen moet het natuurlijk zelf weten. Quote VeuvecoudercDe weduwe in 2012 blog/veuvecouderc/
Jorieke123 Geplaatst: 26 april 2011 Geplaatst: 26 april 2011 Ja, als je per dag 10-tallen liters water drinkt ga je ook dood. Ik snap ook wel dat je best af en toe een heel bord rucola mag eten. Maar er zijn hier mensen die zeggen dat ze borden vol rucola willen eten (waaronder jij, veuvecouderc), dus ik waarschuw maar even. Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
jasmin Geplaatst: 26 april 2011 Geplaatst: 26 april 2011 Nou, op zich is het wel handig om te weten. Die borden rucola per dag zullen wel niet gaan lukken, dan mag je wel een mega-plantage gaan zetten in het moestuintje... zullen weinig mensen doen, denk ik. Maar dat rucola een hoog nitraat-gehalte heeft, wist ik niet, en alles wat je weet is meegenomen. En verder... ik heb vaak zat spinazie opgewarmd. Ik weet ook niet precies wat nou precies het gevaar is. Ik laat me niet zo snel gek maken. Een snelle Google zonder diepgang: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/51028-over-nitraat-en-nitriet-gevaarlijk-of-niet.html Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
jasmin Geplaatst: 26 april 2011 Geplaatst: 26 april 2011 Ha, ha.... http://eten-en-drinken.infonu.nl/producten/57813-spinazie-opwarmen-het-mag-mits-de-groente-gekoeld-is.html Die officiële voedingsvoorschriften veranderen per periode... ik heb me er nooit veel van aangetrokken, en nou mag het ineens dus weer wel?? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Jorieke123 Geplaatst: 26 april 2011 Geplaatst: 26 april 2011 Nou ik maak mij ook (eigenlijk bijna nooit) niet druk, vind een bord met alleen maar rucola ook niet lekker. Ik eet het liever tussen een broodje, of door een gemengde salade. Dus geen 'gevaar' voor mij Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
jasmin Geplaatst: 26 april 2011 Geplaatst: 26 april 2011 Luisteren naar je lichaam is ook een manier. Heel vaak staat iets je tegen, en blijkt het achteraf niet zo goed voor je te zijn. Of omgekeerd. Ik heb een zoon die niet van groente houdt, maar die zich een bult eet aan fruit... van mij mag het... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
helena Geplaatst: 27 april 2011 Geplaatst: 27 april 2011 Bedenk me net tijdens het snijden van de raapstelen, dat je van rauwe groenten veel minder nodig hebt dan wanneer je ze kookt. Heb eens gehoord dat je van rauwe groenten maar 1/10 nodig hebt. Minder is meer dan Quote
Jooze Geplaatst: 27 april 2011 Geplaatst: 27 april 2011 Interesant, vroeg ik me namelijk net af.Ik zat te denken dat ik bijna alles rauw eet (hou bv helemaal niet van gekookte groentes). En voor een spinazie slade heb ik toch een behoorlijk stuk minder nodig als voor spinazie die verwerkt is in hartige taart oid.Maar om on-topic te blijven ik weet ffkes geen recepten met verwerkte warme rucola Quote Jooze Ik hou een blog bij zie; http://www.mijnmooiemoestuin.blogspot.com
Jorieke123 Geplaatst: 27 april 2011 Geplaatst: 27 april 2011 Rucola door de macaroni.. en ik had een recept voor een hartige taart met rucola. Maar daar kan je waarschijnlijk elk hartige-taart-recept voor gebruiken. (wel de rucola fijner knippen/snijden, anders trek je bij elke hap de hele taart uit elkaar door de slierten rucola) Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
dennislp Geplaatst: 27 april 2011 Geplaatst: 27 april 2011 als je het kookt verdampt er meer vocht uit, dus heb je meer nodig zou ik zeggen. Quote > Planten kopen? Doe het bewust!
Helly Geplaatst: 27 april 2011 Geplaatst: 27 april 2011 Hoe maak je de macaroni met rucola? Lijkt me ook erg lekker. Of meng je t rauw door het eindproduct macaroni? Quote Good things come in small packages
helena Geplaatst: 27 april 2011 Geplaatst: 27 april 2011 als je het kookt verdampt er meer vocht uit, dus heb je meer nodig zou ik zeggen.In ieder geval gaan de in water oplosbare vitaminen meestal de gootsteen in. Broccoli bijv. is erg gezond, echter dé stoffen die broccoli waardevol maakt, zijn in water oplosbaar en worden dus ook vaak met het kookwater weggespoeld. Oplossing het kookwater verwerken in een sausje of zoals ons moeder altijd doet; het kookwater opdrinken . Quote
jasmin Geplaatst: 27 april 2011 Geplaatst: 27 april 2011 Ik stoom alleen... of roerbakken.... dat platkoken gebeurt hier niet echt... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
jasmin Geplaatst: 27 april 2011 Geplaatst: 27 april 2011 PS: met stomen verlies je trouwens ook groentesappen... maar minder Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Jorieke123 Geplaatst: 27 april 2011 Geplaatst: 27 april 2011 Ik bak het meestal even snel mee met het gehakt (als dat al bijna klaar is), en maak dan de saus. Dus niet te lang mee koken/bakken! Quote Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
RickT Geplaatst: 1 mei 2011 Geplaatst: 1 mei 2011 beestjes in de rucola ??? Quote Rick`s Steigerhouten Meubelen
Helly Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Ook nog gratis vers vlees Rick Quote Good things come in small packages
jasmin Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 RUCOLA: eindelijk gelukt!!! Er zit een kolonie rucola in mijn tuin te groeien... nog even... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
bettyboop49 Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Ik heb ook voor het eerst rucola gezaaid maar ik geloof een beetje te dicht op elkaar........ik laat het maar even groeien en zie dan wel wat ik er mee doe!!! Quote Succes gaat van mislukking naar mislukking, zonder verlies van enthousiasme
jasmin Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Ik zou het maar opeten, straks! Mijn kluwe lijkt wel op de jouwe... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
hansm Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 ja ik neem me van afnu ook voor dat soort type groente eerder jonger te gaan snijden anders ben je net begonnen met snijden en schiet het door voor je alles hebt kunnen eten.Postelijn en veldsla hier ook ik wachten wachten groeid zo mooi en dan ga ik plukken en plukken maar lukt niet meer om op te krijgen enja hoor helft schiet plots door. nieuw moestuinspreekwoord beter jong gegeten dan oud in bloei. Quote Players only love you when they're playing.
jasmin Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Een ouwe bok houdt immers wel van een mals (groen) blaadje... Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
Helly Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 Wie t moestuinen niet leert, doet t oogsten verkeerd Quote Good things come in small packages
hansm Geplaatst: 2 mei 2011 Geplaatst: 2 mei 2011 het wordt tijd voor een wedstrijd luc, we hebben er blijkbaar zin in Quote Players only love you when they're playing.
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.