Geplaatst: 14 augustus 201411 j Mijn kidneybonen beginnen nu mooi drogen en dus begin ik ze plukken. Alleen ze komen zo hard uit de schil. Hoe krijg ik ze meer eetbaar? gewoon laten drogen? Of laten wellen voordat ik ze in de pan gooi? Of kan ik ze in pan mee bakken? Alvast bedankt voor jullie reactie!
Geplaatst: 14 augustus 201411 j Gedroogde bonen (kidney of andere) kun je het beste overnacht wellen om ze beter verteerbaar te maken. En dan koken, al dan niet in snelkookpan, en bijv. in een roerbakschotel ofzo gebruiken. Begonnen met moestuinieren en zaadjes te ruil? Doe mee met de zadenenvelop NL 2017
Geplaatst: 15 augustus 201411 j ja, super, 8 uur wellen en dan in de snelkookpan een minuutje of 30 en dan niet de druk eraf halen maar langzaam laten afkoelen (anders ontploffen je bonen )
Geplaatst: 15 augustus 201411 j Bij het wellen een scheutje citroensap oid aan het water toevoegen verbetert de afbraak van schadelijke stoffen wat extra. Begonnen met moestuinieren en zaadjes te ruil? Doe mee met de zadenenvelop NL 2017
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.