Geplaatst: 14 oktober 201411 j kruiden in ijsblokjesbakjes invriezen kent iedereen vast, ik doe dat ook met restjes jus ( ik ben de enige in huis die bij stamppot van andijvie jus wil, dan neem ik twee blokjes ) We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 14 oktober 201411 j @mariekeenfrance, dat de bami of nasi een vollere smaak krijgt van een bouillonblokje komt waarschijnlijk door het gistextract (e621) dat in elk bouillonblokje zit. Dit geeft de smaak umami. Gistextract is alleen nogal omstreden. Het zou zorgen voor verslaving (aan eten). Of je dit gelooft moet je natuurlijk zelf even bekijken, maar die volle smaak hoeft dus niet alleen positief te zijn. Ps. Er is veel discussie over of gistextract überhaupt wel ongezond is, zoals over veel e-nummers. Het voedingscentrum zegt bijvoorbeeld dat het niet ongezond is, maar spreekt ook niet altijd de waarheid en is vooral afhankelijk van onderzoeken gefinancierd door het bedrijfsleven ( http://eerlijkoverbuikspieren.nl/voedingscentrum-eerlijk-en-onafhankelijk-of-niet/ ). Ikzelf eet nog steeds wel gistextract, het zit in bijna alle hartige dingen namelijk, maar als het niet nodig is doe ik het niet.
Geplaatst: 15 oktober 201411 j Ach....onze oma's gebruikte al bouillonblokjes. En er zijn zoveel dingen die ongezond zijn, maar ook waar men na jaaaaren weer op terug komt... Ennuh.... ik ben verslaaft aan eten Mijn naam is Marijke, maar de Fransen noemen mij Marieke.
Geplaatst: 1 oktober 20241 j Bij het zoeken naar Stoofpeertjesrecepten kwam ik dit topic tegen, Zo een leuk en handig topic wat leuk is om nog even door te lezen en vast wel weer aangevuld kan worden👌🏼 We zijn allemaal kinderen van de Aarde 🌎
Geplaatst: 1 oktober 20241 j Op 14-10-2014 om 22:45, jarno zei: het gistextract (e621) dat in elk bouillonblokje zit. Ik heb blokjes zonder gistextract en ik moet zeggen dat die ook veel lekkerder qua smaak zijn. Momenteel kan ik ze niet meer vinden in onze bekende supermarkt Edeka, maar wel de poeder ervan. Deze komen uit Duitsland, in Spanje kon ik ze ook in een reformwinkel vinden. Of ze in Nederland en Belgie te krijgen zijn weet ik niet. Ik zal van de week eens kijken. Jaren geleden had ik een gistprobleem, een soort Candida zeg maar (was niet duidelijk toen of ik dat had) en ik ben anders gaan eten. Niets uit zakjes, potjes (azijn is ook gist), pakjes e.d. Alles vers. Deze bouillonpoeder zit ook in een zakje, maar er zitten geen E-nummers in of gist. Ik ben toen beter geworden en ook 17 kilos afgevallen. Ook geen wijn, koffie en thee toen, geen brood. Wel veel noten, vruchten, groente en maiswafels en rijstwafels. 1 oktober 20241 j aangepast door Petrasmoestuin
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.