Jump to content

jarno

Members
 • Posts

  317
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  hoogeveen

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Reacties op het voorgaande bericht van Fruitlent mogen in dit topic worden geplaatst: testers-gezocht-voor-nieuwe-aardappelziekteresistente-tomaten-t19703.html
 2. De berichten over botulisme bij het inmaken zijn verhuisd naar pas-op-voor-botulisme-overzichtspagina-t19600.html Hier graag weer on-topic.
 3. Oei, dat wordt moeilijk. In deze tijd van het jaar kun je eigenlijk geen bonen kweken. Ze ontkiemen wel omdat het in huis warm genoeg is, maar daarna krijgen ze veel te weinig (dag)licht. Dan gaat zo'n boon dus heel hard groeien op zoek naar licht, zo hard dat hij slap wordt en om gaat vallen. Als je nog meer bonen hebt kun je deze wel weggooien en later, in mei, de nieuwe bonen buiten in de grond zaaien.
 4. Die staan volgens mij voor ons huis. Ik ga morgen even kijken of de bollen er nog liggen. Heb je liever bollen van de boom of de grond?
 5. Gefeliciteerd! Die vraag over bemesting kun je hier stellen: tuinkassen-f74.html
 6. Je kunt de titel van je topic wijzigen door het eerste bericht te wijzigen. Je gaat naar je eerste bericht en klikt dan rechtsonderaan op edit. Dan kun je ook de titel wijzigen.
 7. Heb je al geprobeerd om een pb te sturen? Daar krijg je een emailmelding van.
 8. En daar gaan we weer. Ik heb even wat berichtjes verwijderd. Als je wilt reageren, reageer dan rustig en val niemand op welke manier dan ook aan. Veel succes met de herkansing!
 9. jarno

  Aardappelzaden

  Het verschil is dat ze hier een manier hebben gevonden om hybride zaden te maken. De zaden die je normaal van een aardappel krijgt kun je vergelijken met een appelpit. De plant die daaruit komt is altijd anders. Bij een hybride zaad is er op de een of andere manier voor gezorgd dat de twee ouderplanten altijd dezelfde eigenschappen doorgeven waardoor het zaadje dat er uit komt altijd dezelfde eigenschappen heeft en je dus zeker weet wat voor plant er uit komt.
 10. jarno

  Bijzondere groente

  Bit! De indianenaardappel niet koken in een aluminium pan zegt YouTube.. anders krijg je je pan niet meer schoon. Het smaakt trouwens best wel normaal. De structuur is wel wat anders dan van een normale aardappel.
 11. gevonden, pagina 7 rechts
 12. Heb je misschien ingesteld dat je cookies gewist worden??
 13. @mariekeenfrance, dat de bami of nasi een vollere smaak krijgt van een bouillonblokje komt waarschijnlijk door het gistextract (e621) dat in elk bouillonblokje zit. Dit geeft de smaak umami. Gistextract is alleen nogal omstreden. Het zou zorgen voor verslaving (aan eten). Of je dit gelooft moet je natuurlijk zelf even bekijken, maar die volle smaak hoeft dus niet alleen positief te zijn. Ps. Er is veel discussie over of gistextract ├╝berhaupt wel ongezond is, zoals over veel e-nummers. Het voedingscentrum zegt bijvoorbeeld dat het niet ongezond is, maar spreekt ook niet altijd de waarheid en is vooral afhankelijk van onderzoeken gefinancierd door het bedrijfsleven ( http://eerlijkoverbuikspieren.nl/voedingscentrum-eerlijk-en-onafhankelijk-of-niet/ ). Ikzelf eet nog steeds wel gistextract, het zit in bijna alle hartige dingen namelijk, maar als het niet nodig is doe ik het niet.
×
×
 • Create New...