Ga naar inhoud
Image Image Image Image Image
Image

Ervaring met florex zaden (karwei)?


Pieter16

Aanbevolen berichten

Beste mensen,

 

Ik heb een vraag over jullie ervaringen met 'florex' zaden van in dit geval karwei? Ik weet dat zaden bewaard moeten worden op een koele, luchtige plek met weinig tot geen licht. Dit is alleen niet het geval in deze winkels, zou de kiemkracht verminderen door deze manier van bewaren of niet?

 

Mvg Sven

Regenwormen graven gangen, en veel!

Link naar reactie
Delen op andere sites

Misschien begrijp ik je vraag niet goed. Maar de bedoeling van zaden in de winkel is dat ze verkocht worden. Dus worden ze opgehangen in verlichtte rekken, anders kunnen de klanten niet zien wat ze kopen of ze lopen er voorbij omdat het niet opvalt. In de ene winkel zal het warmer zijn dan in de andere winkel. Bij mij op m'n werk (ik werk in een Natuurvoedingswinkel die zaden van de Bolster verkoopt) hangen ze ook gewoon in de winkel bij ik denk maximaal zo'n 18 graden. Niet in het daglicht, maar wel gewoon verlicht. Ik zou niet weten hoe je dit als winkelier anders kunt doen. Je kunt hooguit je reservevoorraad (die wij niet hebben omdat we steeds kleine hoeveelheden bij bestellen) goed opslaan.

Zelfs bij een gespecialiseerde zadenwinkel zoals Vreeken hangen de zaden gewoon verlicht en warm in de winkel (ik ben er 1x geweest en vond het daar toen erg warm) maar ik weet natuurlijk niet hoe die hun voorraad opslaan.

Wat voor invloed dit precies heeft op houdbaarheid en kiemkracht weet ik ook niet.

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...