Jump to content
Image Image Image Image Image
Image

Moesbalkon


chantalleiden

Recommended Posts

Goedenavond,

 

Mijn naam is Chantal, en ik wil graag een moesbalkon beginnen in combinatie met sierplanten en het opkweken van zaadjes voor bloemen waarvan ik straks de zaden ook wil bewaren tot volgend jaar.

 

De afgelopen twee jaar had ik al een beginnetje gemaakt. Helaas ging ik regelmatig de fout in doordat ik teveel plantjes in een pot had gezet.

 

Momenteel heb ik veel zaailingen in de vensterbank. Onder meer veel komkommers, paprika's, pepers en tomaten. En bloemenzaadjes, zoals zonnebloemen en goudsbloemen. Er is heel veel uitgekomen. Een aantal zaailingen komen uit een kweekkasje uit de supermarkt. Ik heb nu behoorlijk veel plantjes.

 

Ik heb elders hier en daar gelezen dat je de mooiste en sterkste plantjes moet uitzoeken om verder op te kweken. Maar ik vind het zo zonde van de rest van de zaadjes die zijn opgekomen. Natuurlijk kan ik ze niet allemaal zelf opkweken, dan zit ik straks met honderd plantjes... Waar zou ik zaailingen die ik te veel heb kunnen weggeven?

 

Voor een aantal plantjes is het tijd om ze te verpotten. Waar kan ik niet al te dure binnenpotten aanschaffen om de plantjes verder in op te kweken?

 

Voor als de plantjes straks echt groot worden en naar buiten kunnen denk ik aan bouwemmers, die zijn niet zo duur. Maar waar kan ik niet al te dure potjes kopen om de plantjes verder in op te kweken?

 

Tot eind mei moeten de meeste plantjes nog binnen blijven. Hoe houden jullie de plantjes binnen als je niet veel ruimte binnen hebt? Zelf denk ik potten in boodschappenkratten te zetten, maar hebben jullie nog andere tips?

Link to comment
Share on other sites

welkom

 

zaailingen kun je goed kwijt bij een lokale stadstuin of aan buurtgenootjes onder de 14 jaar

wij krijgen vaak potjes voor niks van een tuincentrum of kweker of kenissen die veel plantgoed kopen voor hun tuin

 

of we persen ze zelf uit potgrond, of maken ze van papier met een persje zoek ff hierboven

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...