Ga naar inhoud
Bekijk in de app

Een betere manier om deze website te gebruiken. Meer informatie.

Moestuin Forum

Een app met volledig scherm op uw startscherm met pushmeldingen en meer.

Om deze app op iOS en iPadOS te installeren
  1. Tik op Deelpictogram in Safari
  2. Blader door het menu en tik op Toevoegen aan startscherm.
  3. Tik op Toevoegen in de rechterbovenhoek.
Om deze app op Android te installeren
  1. Tik op het menu met drie puntjes (⋮) in de rechterbovenhoek van de browser.
  2. Tik op Toevoegen aan startscherm of App installeren.
  3. Bevestig door op Installeren te tikken.

Groene tomaten = onrijpe tomaten

Featured Replies

Geplaatst:

Als ik in recepten lees: groene tomaten, lees ik hieruit dat het onrijpe tomaten zijn?

Ik weet inmiddels ook dat er behalve rode, gele en witte, ook groenen tomaten bestaan.

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Geplaatst:

Groene tomaten zijn altijd onrijp toch, of bestaan er ook rassen die groen blijven? Nee toch?

Geplaatst:

Ik denk dat ze inderdaad de onrijpe tomaten bedoelen. Tenminste die kom ik meer tegen in recepten dan de groene tomaten rassen. Om welk recept gaat het?

Geplaatst:
  • Auteur

Boah...onder andere groene tomaten Chutney`s, en gebakken groene tomaten.

Deze heb ik allen door mijn handen laten gaan.

 

Nu we waarschijnlijk aan het eind van de zomer toch een flinke hoeveelheid groene tomaten zullen hebben.

En ook omdat we een aantal groene gebarsten tomaten grotendeels toch willen verwerken ging ik er weer naar op zoek.

Ik vond deze vanavond, met een uitleg over onrijpe tomaten.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sind grüne Tomaten giftig?

 

Unreife Tomaten enthalten das Glykoalkaloid Solanin (manchmal auch als Tomatin bezeichnet), das ab einer Dosis von 25 mg für den Menschen toxisch und ab 400 mg tödlich ist.

 

Werden grüne Tomaten zu Konfitüre verarbeitet, wie das in Südeuropa üblich ist, sinkt der Solaningehalt im Endprodukt um etwa 35%, da die Tomaten durch Zugabe von Zucker sozusagen verdünnt werden. Das Solanin wird durch das Erhitzen allerdings nicht zerstört (so erhalten z.B. auch Kartoffelchips teilweise noch geringe Mengen Solanin!).

 

Lees de rest op:

http://www.kuechengarten.de/Gruene.html

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Geplaatst:
  • Auteur

Bedankt Jorg.

 

Jammer......

Onze nieuwe habitat :

https://youtu.be/BapOVa6jPgg

Zittauer Gebirge ( Natur, Wandern, Entspannung, Ruhe )

Geplaatst:

Wat zonde om ze weg te gooien, die recepten zijn er niet voor niets. Natuurlijk wel met mate eten.

En je kunt altijd proberen ze nog te laten rijpen in een zak met een appel / banaan, zoals in een ander topic geschreven. Niet geschoten is altijd mis en beter dan weggooien

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

Browser pushmeldingen instellen in uw browser

Chrome (Android)
  1. Tik op het slotpictogram naast de adresbalk.
  2. Tik op Machtigingen → Meldingen.
  3. Pas uw voorkeuren aan.
Chrome (Desktop)
  1. Klik op het hangslotpictogram in de adresbalk.
  2. Selecteer Site-instellingen.
  3. Zoek Meldingen en pas uw voorkeuren aan.