thijmen Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 (edited) Kan ik mung bonen uit de supermarkt gebruiken om mung bonen en tauge mee te kweken? Heeft iemand er ervaring mee?bedankt Edited April 12, 2015 by Guest Quote
jasmin Posted April 11, 2015 Posted April 11, 2015 Ja, kan Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
bio-fee Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Er taugé mee kweken zou ik idd niet doen ivm de bestrijdingsmiddelen die gebruikt zijn. Daarvoor ECHT de bio-variant nemen! Dat geldt overigens voor alle kiemgroenten. Quote
jasmin Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Waarom zou je ze wel mogen koken en niet mogen kiemen? Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
thijmen Posted April 12, 2015 Author Posted April 12, 2015 Heeft iemand het geprobeert? en welke heb je gebruikt? Hoe groeit een mung boon plant? Als het in Nederland groeit kan ik zelf zaad kweken. Quote
bio-fee Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Omdat je met het kookwater de giftige stoffen (deels?) weg zou spoelen dacht ik. Ik kiem ze in een pot met een gaasje erop, 1-2 x per dag spoelen en na een paar dagen heb je taugé. thijmen gebruik even de zoekfunctie, er kwam van de week ook een vraag voorbij over mungbonen kweken en ik meen dat daar geantwoord werd dat in dit klimaat er geen bonen aan de planten komen. Quote
jasmin Posted April 12, 2015 Posted April 12, 2015 Ja, met taugé kweken spoel je wat af elke keer.... Ondanks dat ik ze ook bio koop, vraag ik me af of regulier wel zo'n probleem is. Ik denk het niet namelijk. Thymen, mungbonen heb ik nooit geprobeerd, wel kikkererwten en linzen, maar dat ging allemaal niet zo vlot. De linzenplanten produceerden linzen, dat wel, maar eigenlijk is het rendement te laag in een kleine moestuin. De kikkererwten gingen moeizaam, niet voor herhaling vatbaar. Maar gewoon eens proberen zonder verwachting van oogst is wel aan te bevelen. Dan zie je zo'n plant eens in het echt. Quote http://www.facebook.com/JasminSoap https://jasminsoapstudio.com/
RobO Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 ik ben meestal niet zo voorzichtig maar met onze mung kiemen wel, die koken we niet en spoelen helpt ook niet altijd de niet - bio boontjes komen meestal uit het verre oosten en daar hebben ze mi wat minder aandacht voor resten van bestrijdingsmiddelen en ook wel bacteriën. in europa (ik denk dat de bioboontjes vnl uit italië komen) zijn ze na de ehec uitbraak heel wat scherper, Efsa rapportje) Quote
Anna3 Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 Mijn ervaring is dat het kan (ben er niet ziek van geworden), maar inderdaad liever bio bonen nemen om de reden die RobO hierboven noemt. Je weet niet wat ze allemaal op zo'n boon spuiten.. Quote
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.