Ga naar inhoud

Wil je minder Advertenties?

Maak dan nu een account of log in!

Image Image Image Image Image

Featured Replies

Geplaatst:

Afgelopen voorjaar heb ik Diana (mooiemoestuin.nl) haar Chili Special gekocht. 'een mengsel van gelijke delen gedroogde pepers, paprika’s en tomaten, en dat vervolgens voor 1/3e deel gerookt '. Een heerlijk mengsel, waar je ook een goede olie van zou kunnen maken.

 

Echter is nu mijn vraag: welke oliesoort is het beste?! Raak helemaal gek van Google Zou het liefst 'n olie willen die ook tegen flink hete temperaturen kan, maarja, welk..

 

Hebben jullie tips?

Geplaatst:

Mail Diana even.

 

Op een vriendelijk briefje krijg je een vriendelijk antwoord, zo is mijn ervaring. Aardige dame!

In mijn moestuin heers ik als een tiran.

Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.

Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.

De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden.

Geplaatst:

ik zou denken dat het niks uit maakt, een neutrale olie als zonnebloem/maiskiem/koolzaad lijkt me prima

als je heet wilt bakken (in temperatuur dan hè) zou ik de neutrale rijstolie kiezen:

 

walmtemperatuur:

Amandelolie: 216 graden

Avocado olie: 190-204 graden

Boter: 121-149 graden

Kokosolie: 177 graden

Lijnzaadolie: 107 graden

Ghee: 252 graden

Druivenpitolie: 216 graden

Hazelnootolie: 221 graden

Hennep olie: 165 graden

Macadamia olie: 210 graden

Olijfolie: 191 graden

Pindaolie: 160 graden

Rijstolie: 254 graden

Saffloerolie: 107 graden

Sesamolie: 177 graden

Zonnebloemolie: 107 graden

Walnootolie: 160 graden

Geplaatst:

In de oosterse keuken gebruikt men vooral een mix van rijstolie en sesamolie om te wokken. Dat word zeer warm en soms gebruik ik gewoon geroosterde sesamolie voor de smaak.

Happy cooking

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic