Jump to content

hazeltje

Members
 • Content Count

  20
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Personal Information

 • LOCATION
  Achter de laptop

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Eigenlijk moeten ze van de boom afvallen. Dan zijn ze echt rijp en het lekkerste. Als ze los laten als je er tegen tikt, is het ook prima. Maar zijn die van jou al zo ver? Mijn perziken zijn nog lang niet rijp, moeten zelfs nog heel veel groeien.
 2. Volgens mij is het rettich of daikon (zo noemen de Japanners rettich). De mijne zien er precies hetzelfde uit als jouw plant. Ik heb geen plaatje, maar internet brengt dit: of of En daikon heb je echt in soorten en maten. Maar klein oogsten is prima. Ik heb ook soms bruine vlekken. Ik heb het idee dat dat door aantasting van de larve van de koolvlieg komt. En mijn daikons doen echt hetzelfde als die onderste foto. Ze willen graag dat je ze opeet, dus ze komen zelf de grond uit
 3. Dat is jammer, de bloemetjes zijn juist heel lekker. Die smaken een beetje nootachtig. Heerlijk (en mooi) door de sla. Van doorgeschoten rucola ik altijd alleen de kleine blaadjes nog. Die zijn nog prima.
 4. Je zou ook eens op eBay kunnen kijken. Vaak zijn daar de prijzen voor verzenden niet zo hoog. Zeker als je op eBay.co.uk kijkt. Ik heb daar al vaker leuke dingen gevonden of net dat ene zakje zaad besteld wat ik vergeten was. Verzendkosten zijn dan zo rond de 90 cent. Maar ja, hoe heet citroenkomkommer in her Engels :-S
 5. Oehh, hoe kom je aan die zaadjes? En kan je daar ook yuzu zaad krijgen? Die wil ik nl. heel erg graag, maar Mizuna en Komatsuna zijn ook al erg leuk!
 6. Oh dat is wel slim ja. Ga ik van de week nog wel doen. Meestal bedenk ik dat soort dingen (dieper verspenen) pas te laat, en dan kun je niets meer met die briljante gedachten. Dank dus
 7. Hee, dat heb ik ook een paar dagen geleden gedaan, en ze gaan als een trein! Het zijn nu al plantjes van een halve cm hoog.
 8. mijn nieuwsgierigheid lijdt mij ook dit keer snel naar google: http://www.vergetengroenten.be/index/artikel/124 Daar staat het hoe het met de scheuten moet. Bleken dus. Een keer snijden dan de knollen alsnog in de tuin.
 9. je kunt ze oogsten totdat ze uit beginnen te lopen. Dan worden de knolletjes nl. dunner en ook wat vezelig. Ik denk dat het dus nog wel moet kunnen. Gewoon een paar opgraven en dan zie je het zo. En anders aan de scheuten, maar daar weet ik niet van. Ben ik ook wel nieuwsgierig naar.
 10. nee hoor, maar als je een beetje laat in het seizoen besteld krijg je er wel verrassingszaad bij. Dat had ik vorig jaar (geen korting, wel een extra zakje zaad, en dat was een erg dikke zak met gemengde sla.) Enne, gewoon tevreden zijn he, met 5% korting Of had je net als ik al besteld voor de volle prijs?
 11. En als je echt alles wilt weten over zaad verzamelen en bewaren, dan is dit boek je bijbel: http://shop.arche-noah.at/index.php/buecher/handbuch-samengarntnerei.html wel in het Duits, met erg informatief en met veel mooie foto's en nuttige wetenswaardigheden. En echt zaadboek
 12. Als je nog niet besteld hebt; ik kreeg zojuist een mail van ze: Enter Code BC2013 in your Shopping Cart Before Checkout to receive 5% off your Spring order Offer Valid Till 2/13/13 Online Only En aangezien korting altijd leuk is
 13. Nee hoor gaat goed. Dat geldt niet voor Nedeland. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de douane je wellicht importbelasting gaat rekenen, en dat loopt ook snel op omdat ze beginnen met een soort standaard startbedrag. Ik heb vorig jaar en dit jaar bij rareseeds.com besteld en dat ging prima. Geen extra douane kosten, maar ik had beide keren onder de €20 besteld.
 14. Dit was de meest uitgebreide info die ik kon vinden: http://www.wilfriedrobert.be/GROENTEN/knolkervel.html#.URYWXuieSsc en http://www.leylant.com/knolkervel.htm en http://www.vlaamszaadhuis.com/winkel/details/knolkervel-knolribzaad Mijn zaadjes liggen nu à la methode Deno in een gripzakje in de tuin. Nu snel de moestuin een beetje gaan inrichten, zodat ik ze binnenkort als ze gekiemd zijn in de grond kan stoppen.
 15. Deze soort had ik ook in mijn vorige tuin. Helaas verhuisd, dus boom bleef achter. Nu heb ik alleen nog maar een zaailing van 1 jaar oud. Nog 3 jaar geduld dus voordat ik weer de eerste vruchten heb. De boom bij mijn vorige tuin was ook een zaailing. Ik vind de vruchten heel erg lekker, maar inderdaad moet je ze heel rijp plukken. Eigenlijk moeten ze zo van de boom vallen en dan pas zijn ze op zijn lekkerst. Als je de schilletjes er van af trekt en ze dan zonder pitten in de vriezer stoptm, is het als je het een heel klein beetje ontdooit opeet, het allerlekkerste 'volste' sorbetijs wat je ooit gegeten hebt. Mijn moeder maakt dan van de schilletjes die overblijven, heel erg lekkere siroop. Die is heerlijk om verdund te drinken, of over de yoghurt. Het nadeel is dat als je de vruchten zo rijp plukt, dat je ze echt niet kan bewaren. Ze worden dan na een paar uur al om de pit heen bruin, ziet er niet zo smakelijk uit, maar is nog zeker zeer goed eetbaar. Degene van wie ik de boom had gekregen zei dat het een heel oud Hollands ras is en dat ze Grauwe Handjes heten, vanwege het grijze vachtje dat ze hebben.

Over moestuin forum

Op het moestuin forum delen leden ervaringen en tips over het telen van groenten en fruit in de moestuin.

Lees meer over moestuinforum

×
×
 • Create New...