Geplaatst: 29 juni 201510 j hallo moestuinders! ik heb een vraag, heeft iemand ervaring met het kweken van granen, bijvoorbeeld tarwe of haver of andere granen. ik wil het namelijk wel eens proberen. ik heb wel in de tuin een stukje met haver en tarwe zaden gezaaid en het is al aardig groot, maar dit komt gewoon van tussen het konijnenvoer ik ben benieuwd en alvast bedankt!
Geplaatst: 29 juni 201510 j Ik woon naast een graanveld, zo te zien doen ze niet heel veel. Ze ploegen de grond om, mesten en ze strooien het graan of in het najaar of in het voorjaar. Hierna spuiten ze nog een keer troep eroverheen en dan wacht de boer een half jaar en dan gaan ze kijken hoeveel vocht er nog in zit. Als dit goed blijkt dan komen ze het eraf halen.
Geplaatst: 30 juni 201510 j hier winterogge geteeld twee jaar, telkens 6 m2 laten staan , heel leuk maar veel oogst- en dors- en maalwerk voor 2 kg rogge, dus 4 broodjes
Geplaatst: 30 juni 201510 j Auteur RobO dat lijkt me ook echt heel leuk! Gewoon ECHT je eigen brood bakken!
Geplaatst: 30 juni 201510 j Bij mij staan er nog een keer kippen op de agenda en dan wil ik ook proberen voor een deel eigen voer te telen Vriendelijke groeten, Holland
Geplaatst: 1 juli 201510 j RobO dat lijkt me ook echt heel leuk! Gewoon ECHT je eigen brood bakken! gewoon doen, is heel makkelijk, recept voor 2kg gebroken rogge: 6 m2 winterrogge zaaien in sept/oktoberals ie 50 cm hoog is steunen met touw erom voor tegen eventuele stormnet erover als hij rijp wordt in het voorjaaroogsten als alles geel is, hele stengels met aren afknippen en droog in schoven zetten voor een week of 2 (om de buren jaloers te maken )of alleen de aren afknippen met een snoeischaar en droog opbergen voor een week of 2aren in kussensloop doen en flink meppen met een stok, kussensloop eerst binnenstebuiten wassen voordat je m weer op bed legt wannen met twee grote kommen als het aardig waaiteven opschonen op verkeerde zaden/vuiltjeszaden een week of 3 laten drogen tot 14% vochtig (tsja....)zaden breken met een oude hand PE koffiemolen op de grofste standzó een roggebroodje bakken met vijgen en noten erin (nouja, bakken...6 uur op 90 graden )
Geplaatst: 1 juli 201510 j Wij zijn begonnen met kleine stukjes met verschillende granen, en hebben daarna een halve en een hele hectare met tarwe geteeld. Daar ging dan natuurlijk wel een grote machine overheen om het te oogsten. Hier staan wat verhalen en foto's: En die kleinere stukjes... dat moet ook wel helemaal aan het begin van mijn blog staan. Maar dat moet ik zelf ook weer eens opzoeken... Giga-gaas.nl facebook.com/Veldvarkens
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.