Tuin514 Geplaatst: 12 juli 2015 Share Geplaatst: 12 juli 2015 Hai forummers, Even een paar vragen over bindsla (little gem) hoe moet dat? Moet dat echt dichtgebonden worden? En waarmee? En hoe precies of ongeveer? De bindsla die er staat lijken net paardebloemen (maar dan zonder bloem ) Sorry staat in het verkeerde topic , wil iemand van de moderators deze naar de goede zetten? Thanks Oké, ik heb het gegoogled en als het goed is, gaat het vanzelf, niet het dichtbinden, maar komt er gewoon een mooi kropje. Sorry ik zal voortaan eerst eens even Googlen Quote Groeten,Linda Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
weknow Geplaatst: 12 juli 2015 Share Geplaatst: 12 juli 2015 Kan, als je ze zou willen bleken. Maar is helemaal niet nodig. Je kunt ook de hele krop laten gaan en in een keer oogsten of steeds de buitenste bladeren wegplukken, waardoor ze veel langer doorgroeit en je langer kunt oogsten. Traditioneel is bindsla wat bitterder. Vandaar dat bleken. Maar het ras "Little gem" is niet bitter en vormt een klein stevig kropje en is wel lekker knapperig. In mijn ogen dus overbodig om moeite te doen met dat dichtbinden en zo. Quote In mijn moestuin heers ik als een tiran.Wie niet luistert wordt onthoofd of uitgetrokken.Wie gehoorzaamt wordt opgegeten.De ondergrondse organismen houd ik te vriend, om mijn macht te behouden. Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Tuin514 Geplaatst: 13 juli 2015 Auteur Share Geplaatst: 13 juli 2015 Oke, dankjewel voor de uitleg Quote Groeten,Linda Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Yosha Geplaatst: 14 juli 2015 Share Geplaatst: 14 juli 2015 De bindsla die ik heb is een "Red Rosie", wel een andere soort dan jij hebt. Ik pluk steeds de buitenste blaadjes (heb hem dus ook niet gebonden), en is ook 1 van de weinige bladgroenten die ik in april heb gezaaid en niet is doorgeschoten. Deze is ook niet bitter. Quote Link naar reactie Delen op andere sites More sharing options...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.